18 Mayıs 2011 Çarşamba

"TÜRKİYE'NİN HAVACILIK VE UZAY ALANINDA İLK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ" TÜRK HAVA KURUMU TARAFINDAN ANKARA’DA KURULDU…

Türk Hava Kurumu tarafından, ülkemizin havacılık ve uzay alanında ihtiyaç duyduğu personelin karşılanması için dev bir adım atıldı ve THK Üniversitesinin kurulması için gerekli yasal süreç tamamlandı. THK Üniversitesi ile ilgili kanun, Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı ve 3 Mart 2011 Perşembe günkü 27863 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

          Bu kapsamda Ankara’da “Türk Hava Kurumu Üniversitesi” adı altında bir vakıf üniversitesi kuruldu. "Türkiye'nin Havacılık ve uzay alanında ilk ihtisas üniversitesi" olan bu üniversite bünyesinde; Havacılık-Uzay Bilimleri, Mühendislik, İşletme, Hava Ulaştırma Fakülteleri ile Havacılık-Uzay Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri faaliyet gösterecek. Üniversite’nin merkezi ise Ankara’da bulunacak.

          “Türk Hava Kurumu Üniversitesi” havacılık sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda kuruluş ile yapacağı iş birliği sayesinde mezunlarına iş garantisi sağlayacak.

          Havacılık ve Uzay alanında yükseköğretim hizmeti verecek üniversitede Uzay Mühendisliği, Havayolu İşletmeciliği, Havaalanı İşletmeciliği, Hava Trafik Yönetimi, Mekatronik Mühendisliği, Havacılık Elektroniği ve Kabin Hizmetleri konularındaki eğitimlerin yanı sıra Ankara ve İzmir’de bulunacak pilotaj bölümlerinde lisans düzeyinde (4 yıllık) pilotluk eğitimi de verilecek. Bu eğitime ek olarak farklı bölümlerden mezun olmuş ancak pilotluk mesleğine hevesli öğrencilere de yüksek lisans programı uygulanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder