29 Eylül 2012 Cumartesi

REKABET KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI



Rekabet Kurumundan:

REKABET UZMAN YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI

Rekabet Kurumu’nda çalıĢtırılmak üzere, Rekabet Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde;

1) 20 adet Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) kadrosu için; en az dört yıllık öğrenim veren yüksek öğretim kurumlarının Ġktisat, Siyasal Bilgiler, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültelerinden veya ĠĢletme Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği bölümlerinden,

2) 8 adet Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukukçu) kadrosu için; Hukuk Fakültelerinden,

3) 7 adet Rekabet Uzman Yardımcılığı (BiliĢim) kadrosu için; Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve HaberleĢme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Ġstatistik ve Bilgisayar, Matematik ve Bilgisayar, Matematik, Ġstatistik bölümlerinden, ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdıĢındaki öğretim kurumlarından, mezun olanların katılabileceği giriĢ sınavı sonucunda, Rekabet Uzman Yardımcıları alınacaktır.

SINAVA KATILMA KOġULLARI

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel Ģartları taĢımak,

2) 4054 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan fakülte ve bölümler ile Rekabet Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliğinin 7 nci maddesinde sayılan ve yukarıda belirtilen yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdıĢındaki öğretim kurumlarından, mezun olmak,

3) Alan bilgisi sınavın yapıldığı tarihte otuzbeĢ yaĢını doldurmamıĢ olmak,

4) Son baĢvuru tarihi itibariyle 2011 veya 2012 Kamu Personel Seçme Sınavından:

a) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) kadrosu için; KPSS P5, KPSS P9, KPSS P27 veya KPSS P47puan türlerinin herhangi birinden en az 90 puan alınması ve baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 400 kiĢi,

b) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukukçu) kadrosu için; KPSS P5, KPSS P11, KPSS P20 veya KPSS P21 puan türlerinin herhangi birinden en az 85 puan alınması ve baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 160 kiĢi,

c) Rekabet Uzman Yardımcılığı (BiliĢim) kadrosu için; KPSS P1, KPSS P5veya KPSS P25 puan türlerinin herhangi birinden en az 85 puan alınması ve baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 140 kiĢi içerisinde bulunulması gerekmektedir (Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilir).

5) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hastalığı bulunmamak.

SINAVLAR

Kurumumuzca yapılacak giriĢ sınavı yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aĢamada yapılır.

1 - Yazılı Sınav: Bu sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri Kurum internet sitesinde ilan edilecek ve sınava giriĢ belgeleri adayların adreslerine ya da elektronik posta adreslerine gönderilecektir. Sınav 3 Kasım 2012 günü Ankara’da adaylara gönderilecek Sınav GiriĢ Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacaktır.

Sınav Konuları: Alan bilgisi ve yabancı dil bilgisi sorularından oluĢur ve aĢağıdaki konuları kapsar:

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) kadrosu için: Ġktisat, Hukuk, ĠĢletme ve Yabancı Dil.

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukukçu) kadrosu için: Hukuk, Ġktisat ve Yabancı Dil.

Rekabet Uzman Yardımcılığı (BiliĢim) kadrosu için: BiliĢim, Hukuk ve Yabancı Dil.

- ĠKTĠSAT: Mikro Ġktisat, Makro Ġktisat, Sanayi Ġktisadı, Ekonometri, Ġstatistik.

- HUKUK: Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Ġdare Hukuku ve Ġdari Yargılama Hukuku, Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku.

- ĠġLETME: ĠĢletme Ġktisadı, ĠĢletme Yönetimi, Muhasebe ve Finansman, Üretim ve Pazarlama.

- BĠLĠġĠM: Yazılım, Ağ, Güvenlik ve Donanım, Veritabanları ve Bilgi Sistemleri.

- YABANCI DĠL: Ġngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden biri.

Sınavın değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda baĢarılı sayılabilmek için alan bilgisi konularının her birinden en az 65 puan almak kaydıyla ortalama en az 70 puan almak gerekir.

2 - Sözlü Sınav: Sınav komisyonu baĢkanı ve üyeleri tarafından, Yönetmelikte belirlenen kriterlere göre her adaya 100 tam puan üzerinden ayrı ayrı puan verilir Sözlü sınavda baĢarılı sayılmak için, Komisyon BaĢkan ve Üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması Ģarttır.

Yazılı sınavın ağırlığı %60, sözlü sınavın ağırlığı %40 olup, yazılı ve sözlü sınavlarda baĢarılı olan adayların her sınav aĢamasında elde ettikleri puanların ağırlıklı ortalaması alınmak suretiyle giriĢ sınavı baĢarı puanı tespit edilir ve nihai baĢarı sıralaması yapılır. BaĢarı puanlarının eĢit olması durumunda yazılı sınav puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Sınavlarda baĢarılı olan adaylardan sonuç baĢarı sıralamasına göre ilan edilen kadro sayıları uyarınca toplam 35 kiĢiye kadar Rekabet Uzman Yardımcısı atanacaktır.

SINAV BAġVURU BELGELERĠ

a) T.C. Kimlik numarası beyanı veya nüfus cüzdanının Kurumca onaylı örneği,

b) 4 adet vesikalık fotoğraf,

c) Mezuniyet belgesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği,

ç) KPSS sonuç belgesinin aslı, Kurumca onaylı örneği veya internet çıktısı,

d) Erkek adaylar için, askerlik durumuna dair beyan.

e) BaĢvuru formu, Rekabet Kurumu BaĢkanlığından veya www.rekabet.gov.tr internet adresinden temin edilebilir. BaĢvuru formu internet üzerinden doldurularak çıktısı alındıktan sonra Kuruma teslim edilecektir.)

Sınava katılabilmek için BaĢvuru Formu ve istenen belgeler en geç 17.10.2012 tarihi mesai saati sonuna kadar ulaĢacak Ģekilde Kurum BaĢkanlığına Ģahsen veya posta yoluyla teslim edilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

GiriĢ sınavına katılmaya hak kazanamayan adayların listesi kurum internet sitesinde ilan edilecek ve bu adayların baĢvuru formunda belirttikleri e-posta adresine bildirim yapılacaktır.

ADRES : Rekabet Kurumu BaĢkanlığı

Üniversiteler Mahallesi 1597 Cadde No:9 06800 Bilkent/ANKARA

TELEFON : (0 312) 291 42 12 -13-15-16

24 Eylül 2012 Pazartesi

ASİSTAN-STAJER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ SINAVI



Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden:

ASĠSTAN - STAJYER HAVA TRAFĠK KONTROLÖRÜ GĠRĠġ SINAVI DUYURUSU

KURUM VE ALINACAK POZĠSYONA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLER

Sınavı Açan Birim: Devlet Hava Meydanları ĠĢletmesi Genel Müdürlüğü.

Görev Yeri: DHMĠ (TaĢra)

Atama Yapılacak Pozisyon Unvanı ve Sayısı:

- Asistan Hava Trafik Kontrolörü: 12 adet.

- Stajyer Hava Trafik Kontrolörü: 113 adet.

Asistan Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan

Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 80 puan

KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 07-08 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı.

Devlet Hava Meydanları ĠĢletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c Bendi kapsamında istihdam edilmek üzere, 31.01.2007 tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler çerçevesinde aĢağıdaki Ģartlara haiz açıktan atama ile personel alınacaktır.

Asistan hava trafik kontrolör adayları için,

a) T.C. vatandaĢı olmak,

b) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak

c) ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak,

(aranan Ģartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde yazılı bulunmaktadır.)

ç) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiĢ olsa bile; kasten iĢlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramıĢ olsa bile devletin güvenliğine karĢı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iĢleyiĢine karĢı suçlar, milli savunmaya karĢı suçlar, devlet sırlarına karĢı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüĢvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıĢtırma, edinim ifasına fesat karıĢtırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak,

e) Ġlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,

f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletiĢiminde Türkçe ve Ġngilizce dillerinde, yanlıĢ anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aĢırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiĢ olsalar bile sınavı kazanmıĢ sayılmaz ve elenirler.)

Stajyer hava trafik kontrolör adayları için,

a) T.C. vatandaĢı olmak,

b) Hava Trafik Kontrol Kursunun BaĢlayacağı 24/12/2012 tarihi itibariyle, 27 yaĢından gün almamıĢ olmak, (24/12/1986 ve sonrasında doğmuĢ olmak.)

c) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak,

ç) ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak,(aranan Ģartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde yazılı bulunmaktadır. )

d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiĢ olsa bile; kasten iĢlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramıĢ olsa bile devletin güvenliğine karĢı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iĢleyiĢine karĢı suçlar, milli savunmaya karĢı suçlar, devlet sırlarına karĢı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüĢvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıĢtırma, edinim ifasına fesat karıĢtırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) Ġlan edilen KPSSP3 puan türünden 80 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,

f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletiĢiminde Türkçe ve Ġngilizce dillerinde, yanlıĢ anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aĢırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiĢ olsalar bile sınavı kazanmıĢ sayılmaz ve elenirler.)

g) BaĢvuru sırasında, Ġngilizce dilinde KPDS sınavından en az 70 veya YÖK tarafından yayımlanan denklik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olmak.

SINAVLARIN YAPILIġ ġEKLĠ:

- Adayların seçiminde; Hava Trafik Kontrol adayları için geliĢtirilmiĢ, bilgisayar destekli seçme sınavı veya

- Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve

- Türkçe ve Ġngilizce dillerinde, yanlıĢ anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aĢırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav Ģeklinde uygulanacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ :

Devlet Hava Meydanları ĠĢletmesi Genel Müdürlüğü Asistan/Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve Stajyer AIM Memuru Pozisyonlarına Ġlk Defa Atanacak Adayların Seçme Sınavlarına Dair Yönetmelik gereğince duyurulan boĢ pozisyonların sayısının 6 (Altı) katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten baĢlamak üzere bilgisayar destekli seçme programı sınavına veya yazılı yarıĢma sınavına çağırılacaktır.

Söz konusu açıktan atama ile atanması öngörülen pozisyonlardan Ģartların uymaması nedeniyle atama yapılamaması halinde sıradaki adaya hak tanınacaktır.

Adaylar; Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlarda almıĢ oldukları puan sırasına göre sözlü sınava çağırılacaktır.

Sınava girmek isteyen adaylar; Genel Müdürlükten veya Web sitesinden(www.dhmi.gov.tr) temin edecekleri Aday BaĢvuru Formu’nu doldurarak, aĢağıdaki belgelerle birlikte

24/08/2012-24/09/2012 Tarihleri arasında DHMĠ Genel Müdürlüğü Personel ve Ġdari ĠĢler Daire BaĢkanlığında olacak Ģekilde Ģahsen veya posta yoluyla baĢvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluĢumuz sorumlu olmayacaktır.

BAġVURUDA ĠSTENECEK BELGELER:

a) Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi,

b) 4,5x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,

c) KPSS sınav sonuç belgesinin çıktısı,

ç) Ġngilizce bilgisini gösteren belge,

Bilgisayar destekli seçme programı sınavında veya yazılı sınavda baĢarılı olan ve sözlü sınav için çağrılan adaylardan aĢağıdaki belgeler istenir.

SINAVI KAZANANLARDAN ĠSTENECEK BELGELER:

a) T.C. kimlik numaralı nüfus hüviyet cüzdanının fotokopisi (aslını ibraz etmek Ģartıyla)

b) Askerlik ile ilgisi bulunmadığı, askerlik çağına gelmemiĢ ya da askerlik çağına gelmiĢ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmıĢ yahut erteletmiĢ veya yedek sınıfına geçirilmiĢ olduğuna dair beyanı.

c) Adli sicil kaydı beyanı

ç) 4,5x6 ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf,

d) Asistan/Stajyer Hava Trafik Kontrolörü adayları için; ICAO Ek-1 Sınıf 3’e uygun alınacak sağlık kurulu raporu (Öncelikle Sınavda baĢarılı olan ilk 113 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü adayları için),

e) Hizmet belgesi (Kamu Kurum ve KuruluĢunda çalıĢanlar için)

f) Mal Bildirim Formu.(Önlü arkalı tek sayfa olacak Ģekilde)

g) Hava Trafik Kontrolör Lisansı (Sadece Asistan Hava Trafik Kontrolörleri için)

SINAVLARIN YAPILACAĞI YER VE DUYURU:

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlar DHMĠ Genel Müdürlüğünde 08/10/2012 - 16/11/2012 tarihleri arasında saat 09.00’da baĢlayarak yapılacaktır.

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, Sınava iliĢkin liste (www.dhmi.gov.tr) adresinde ilan edilecektir.

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı adaylara DHMĠ Web sayfasından duyurulan gün ve saatte gruplar halinde yapılacaktır.

Sınavlarda baĢarı gösteren adaylar sözlü sınava sınav tarihi, yeri ve saati KuruluĢumuz internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) yapılacak duyuruyla çağırılacaktır.

SINAV KONULARI:

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya Yazılı sınav ve Sözlü sınav, aĢağıda belirtilen konularda yapılır. Sınav Komisyonu tarafından gerekli görüldüğü hallerde; sınav konularında değiĢiklik yapılabilir.

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı;

Bilgisayar ortamında; algılama, reaksiyon, üç boyutlu düĢünme, hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini tespit etmeye yönelik, önceden hazırlanmıĢ veri tabanı kullanılarak yapılır.

Yazılı sınavlar;

Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme, Ģekil, rakam ve harf kombinasyon ve dizilerinin tespiti gibi özellikleri test etmeye yönelik en az 50 sorudan oluĢur.

Sözlü sınavlar;

Adaylarının sesli iletiĢimde Türkçe ve Ġngilizce dillerinde, yanlıĢ anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aĢırı heyecan sahibi olmak gibi ifade yeterlilikleri de göz önünde bulundurularak yapılacak Türkçe ve Ġngilizce mülakatı içerir.

SINAVLARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ:

Bilgisayar destekli seçme sınavı sonunda, her bir aday için bilgisayar çıktısı Ģeklinde alınacak raporda yer alan toplam puan esas alınacaktır. Sınav Komisyonu tarafından; raporda yer alan toplam puanı en yüksek adaydan baĢlanarak pozisyon sayısı kadar aday baĢarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere sözlü sınava çağırılır.

Yazılı sınav yapılması halinde ise; yazılı sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlardan, Sınav Komisyonu tarafından; puanı en yüksek adaydan baĢlanarak pozisyon sayısı kadar aday baĢarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere seçilir ve sözlü sınava çağrılır.

BAġVURU SÜRESĠ VE YERĠ:

BaĢvuru süresi 24/08/2012 tarihinde baĢlayacak ve 24/09/2012 günü mesai bitiminde sona erecektir. BaĢvurular Devlet Hava Meydanları ĠĢletmesi Genel Müdürlüğü Personel ve Ġdari ĠĢler Daire BaĢkanlığında olacak Ģekilde Ģahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluĢumuz sorumlu olmayacaktır.



Sınav sonuçları (www.dhmi.gov.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır. KURULUġUMUZDA ĠSTĠHDAM EDĠLECEK ADAY ASĠSTAN VE STAJYER HAVA TRAFĠK KONTROLÖRLERĠ DAĞILIMI

ASĠSTAN HV. TRF. K.

STAJYER HV. TRF. K.

ATATÜRK HVLĠM.

12

ADANA HVLĠM.

2

MĠLAS/BODRUM HVLĠM.

4

NEVġEHĠR/KAPADOKYA HVLĠM.

1

TRABZON HVLĠM.

7

ISPARTA/S.DEMĠREL HVLĠM.

2

ERZURUM HVLĠM.

3

8

GAZĠANTEP HVLĠM.

6

BURSA-YENĠġEHĠR HVLĠM.

2

ÇARDAK HVLĠM.

2

ÇANAKKALE HVLĠM.

3

ERZĠNCAN HVLĠM.

4

ELAZIĞ HVLĠM.

3

SĠVAS HVLĠM.

1

4

HATAY HVLĠM.

3

KARS HVLĠM.

1

3

MARDĠN HVLĠM.

2

MUġ HVLĠM.

4

SĠĠRT HVLĠM.

3

SAMSUN/ÇARġAMBA HVLĠM.

3

SABĠHA GÖKÇEN HVLĠM.

10

VAN HVLĠM.

2

4

GÖKÇEADA HVLĠM.

1

3

ZAFER HVLĠM.

2

6

IĞDIR HVLĠM.

2

3

KASTAMONU HVLĠM.

4

BĠNGÖL HVLĠM.

5

T O P L A M

12

113

STAJER HAZİNE KONTROLÖRLÜĞÜ GİRİŞ SINAVI



Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığından:

STJ. HAZİNE KONTROLÖRLÜĞÜ GİRİŞ SINAVI İLANI

T.C. BaĢbakanlık Hazine MüsteĢarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı'nda istihdam edilmek üzere en fazla 12 Stajyer Hazine Kontrolörünün alımı amacıyla GiriĢ Sınavı yapılacaktır. GiriĢ Sınavı; Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı'nca yapılacak "Yazılı" ve "Sözlü" sınavlardan oluĢmaktadır. GiriĢ Sınavının yazılı aĢaması 3 - 4 Kasım 2012 tarihlerinde sabah ve öğleden sonraları dört ayrı bölümde yapılacaktır.

Sınava baĢvurabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı genel Ģartları taĢımak.

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Ġktisat, Siyasal Bilgiler, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya dört yıllık yüksek okullardan birini bitirmiĢ olmak,

c) ÖSYM tarafından 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına göre KPSS P-40 puan türünden 80 (Seksen) ve üstünde puan almıĢ olmak ile KPSS sınavında yabancı dilden (Ġngilizce, Almanca, Fransızca) en az 60・ta 42 (%70) soruya doğru cevap vermiĢ olmak veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı KPDS・den (Aralık 2010, Mayıs 2011, Kasım 2011 ve Mayıs 2012) aynı diller için en az (C) düzeyinde puan almak,

d) Sınavın ilk oturumunun yapılacağı 03/11/2012 tarihi itibariyle 35 yaĢını doldurmamıĢ olmak, (Askerliğini yapmıĢ olanlar için bu sınıra askerlikte geçen süre eklenir)

e) Sağlık durumu Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koĢullarına elveriĢli olmak,

f) Erkek adaylar için askerliğini yapmıĢ, muaf veya erteletmiĢ olmak,

g) Süresi içinde baĢvurmuĢ ve baĢvuru belgesi ile birlikte istenen diğer bilgi ve belgeleri Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığına iletmiĢ olmak.

Sınav Komisyonunca, baĢvuranlar arasından KPSS P-40 puan türüne göre puanı en yüksek 240 aday belirlenecek ve bu adaylar tebligat yoluyla ve/veya Hazine MüsteĢarlığı internet sitesinde ilan edilmek suretiyle sınav yeri ve saatleri de belirtilerek Yazılı Sınava çağrılacaklardır.

GiriĢ Sınavına katılmak isteyenler; yükseköğrenim belgesi veya bitirme belgesinin, KPSS Sınav Sonuç Belgesinin KPDS Sınav sonuç belgesinin (yabancı dil seviyesinin belgelemek için gerekiyorsa), T.C. Kimlik Numarasını içeren geçerli Kimlik Belgesinin asılları veya Kurulca onaylı suretleri ve fotoğraflı Aday BaĢvuru Formu ile Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı'na müracaat edeceklerdir.

Stajyer Hazine Kontrolörlüğü giriĢ sınavına iki kez girip de kazanamamıĢ olanlar, bir daha bu sınava katılamazlar.

Kurul ve sınav hakkında ayrıntılı bilgileri içeren GiriĢ Sınavı BroĢürü ile Aday BaĢvuru Formu;

- Ankara'da ・Ġnönü Bulvarı No: 36, Kat: 19 Emek/ANKARA・ adresindeki Hazine MüsteĢarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı・ndan,

- Ġstanbul'da ・Ġstiklal Cad. Balo Sokak, Oyal Han No:2, Kat:7 Beyoğlu/ĠSTANBUL・ adresindeki Ġstanbul Grup BaĢkanlığı・ndan,

- (http://www.hazine.gov.tr) internet adresinden temin edilebilir.

- Ayrıca, sınav ile ilgili her türlü bilgi temini için (0312) 204 66 11 ve (0312) 204 69 97 no.lu telefonlar aranabilir.

Adayların, baĢvuru ve kayıt iĢlemleri için en son 19 Ekim 2012 Cuma günü Saat:17:00'ye kadar ・Ġnönü Bulvarı No: 36, Kat: 19 Emek/ANKARA・ adresindeki Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı'na bizzat veya posta ile baĢvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.