16 Kasım 2012 Cuma

OSYM/KPSS/ALES/ÜDS/KPDS GECMİS YILLARA AİT SINAV SORU VE CEVAPLARI

Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Adaylığı Sınavı Soru ve Yanıtları

KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAV İLANI



İçişleri Bakanlığından:

KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAV ĠLANI

ĠçiĢleri Bakanlığında Mülki Ġdare Amirliği Hizmetleri Sınıfında (MĠAHS) boĢ bulunan 60 (altmıĢ) adet kaymakam adayı kadrosuna sınavla personel alınacaktır.

SINAVA BAġVURU ġARTLARI

1 - Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Hukuk, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdıĢındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olmak.

2 - 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanununun 2. ve 657 sayılı DMK’nın 48/A maddesinde yer alan Ģartlara haiz olmak.

3 - 01 Ocak 2012 tarihi itibariyle 35 yaĢını bitirmemiĢ olmak (01.01.1977 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).

4 - Erkek adaylar için, askerlikle iliĢiği bulunmamak, askerlik hizmetini yapmıĢ veya erteletmiĢ veya yedek sınıfa geçirilmiĢ olmak.

5 - 09-10 Temmuz 2011 veya 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSSP37) puanı 75 ve üzeri olmak.

6 - Kaymakam adaylığı mülakatında daha önce üç kez baĢarısız olmamıĢ olmak.

BAġVURU USULÜ, DEĞERLENDĠRĠLMESĠ VE TARĠHLERĠ

Adaylar baĢvurularını iki aĢamada tamamlayacaklardır.

Birinci AĢama BaĢvurular: Adaylar baĢvurularını e-Devlet Ģifre numarası ile 12-23 Kasım 2012 tarihleri arasında www.icisleri.gov.tr internet adresinden “Kaymakam Adaylığı Müracaat Formu”nu doldurmak suretiyle elektronik ortamda yapacaklardır. Elektronik ortamda müracaat formuna yüklenilecek fotoğraf, fiziksel olarak adayın tanınmasını sağlayacak nitelikte (250x360 piksel boyutunda) vesikalık fotoğraf olacaktır. Birinci aĢama baĢvurular için tanınan son gün saat 18:00’de sistem müracaatlara kapatılacaktır.

Birinci aĢama baĢvuruları Bakanlıkça kabul edilenlerden KPSSP37 puanı en yüksek 1200 kiĢi ve 1200. kiĢiyle aynı puanı alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacaktır. Bu adayların isim listesi Bakanlıkça 26 Kasım 2012 tarihinde Bakanlığın www.icisleri.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Ġkinci AĢama BaĢvurular: Listede ismi bulunan adaylar sınav ücreti olarak 28 Kasım- 5 Aralık 2012 tarihleri arasında Akbank, Denizbank, T.Halk Bankası, T.Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm Ģubeleri ve internet bankacılığı aracılığıyla ÖSYM adına 90,00 TL yatıracaklardır. Sınav ücretini yatıran adaylar, aynı tarihler içerisinde ÖSYM’nin htpp://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM aday Ģifresi ile baĢvuru bilgilerinin Aday ĠĢlemleri Sistemine giriĢini yapacaklardır. ġifrenin edinilmesi ile ilgili ayrıntılı bilgi ÖSYM’nin internet sayfasında bulunmaktadır. Adaylar, giriĢ iĢlemlerini tamamlandıktan sonra Aday BaĢvuru Kayıt Bilgileri formunun yazıcıdan dökümünü alacaklardır. Form sınavın tüm aĢamalarında gerekebileceğinden aday tarafından saklanmalıdır. Sınav ücretini yatırdığı halde ÖSYM’nin internet adresinden Aday ĠĢlemleri Sistemine giriĢ yapmayan adayların sınav baĢvuruları tamamlanmamıĢ olacağından bu adaylara Sınava GiriĢ Belgesi düzenlenmeyecek ve yazılı sınava alınmayacaklardır.

BaĢvuru koĢullarını taĢımayan, baĢvuru koĢullarını taĢıdığı halde ikinci aĢama baĢvurusunu yapmayan, baĢvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda baĢarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir iĢlem için ücret yatıran, aynı iĢlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir.

YAZILI SINAV, MÜLAKAT VE ATAMA

Yazılı sınav 30 Aralık 2012 Pazar günü saat 09:30’da Ankara’da yapılacak ve 2,5 saat sürecektir. Adaylar Sınava GiriĢ Belgesini 24 Aralık 2012 günü saat 14:00’ten itibaren ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet sitesinden T.C. kimlik numaralarını ve Ģifrelerini girerek edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belgede yer alacak fotoğraf adayın ÖSYM’ye son baĢvuru yaptığı sınavdaki fotoğrafı olacaktır. Adaylar sınava gelirken yanlarında, Sınava GiriĢ Belgesi ile birlikte, üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulunduracaklardır. (Sadece zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaĢlar ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport yerine kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.) Bunların dıĢındaki diğer tüm belgeler sınava giriĢ için geçerli belge sayılmayacaktır. Yanında bu özelliklere sahip kimlik belgeleri olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bir aday bu belgeler yanında olmadığı halde Sınav Merkezi Yöneticilerinin, ÖSYM Temsilcilerinin, bina veya salon görevlilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmıĢ olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.

Sınav için gerekli olan iki adet kurĢunkalem, silgi, kalemtıraĢ, peçete ve Ģeker her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecektir. Tüm adaylar ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına ĠliĢkin Güvenlik Tedbirleri”ne uymak zorundadır. Sınav bina/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir.

Yazılı Sınav Soruları: Sınavda adaylara, Atatürk Ġlkeleri ve Ġnkılap Tarihi, Türkçe, Anayasa Hukuku, Ġdare Hukuku, Türkiye’nin Ġdari Yapısı, Türkiye’de Mahalli Ġdareler, Ekonomi, Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı ile Türkiye’de DemokratikleĢme ve Ġnsan Hakları ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluĢacak test uygulanacaktır.

Yazılı sınav değerlendirmesi: 100 puan üzerinden yapılacak ve değerlendirme sonucunda; 70 puanın altında olmamak kaydıyla puanı en yüksek 240 aday ve 240. adayla aynı puanı alanlar yazılı sınavı kazanmıĢ sayılacaktır. Yazılı sınav sonuçları 30 gün içinde açıklanacaktır. ÖSYM sınav sonuçlarını internet sitesinden duyuracak, ayrıca adayların adreslerine göndermeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden T.C. kimlik numaraları ve Ģifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınavı kazananlara Bakanlıkça yapılacak yazılı tebligatta, istenilecek belgelerle birlikte teslim tarihi bildirilecektir.

Yazılı sınavı kazanan adaylar Bakanlıkça tespit ve ilan edilecek bir tarihte mülakata tabi tutulacaktır. Mülakat sonucunda oluĢacak nihai baĢarı listesi Bakanlık kapılarındaki ilan panosuna asılacak, ayrıca sınavı kazanan adayların adreslerine yazılı tebligat yapılacaktır. Yedek liste ilan edilmeyecektir.

Sınavı kazananların atama iĢlemleri; yetiĢtirme planına ve staj programı dönemlerine uygun olarak Bakanlık Makamınca belirlenecek tarihte yapılacaktır.

DĠĞER HUSUSLAR

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde, ÖSYM’nin Ġnternet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye baĢvuracaklardır. Sınav sorularına iliĢkin itirazlar ise, soruların internette açıklanma tarihinden itibaren 5 iĢ günü içerisinde aynı Ģekilde yapılacaktır. Bu adayların inceleme masrafları karĢılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler ġubesi 6028011-5013 numaralı hesabına (IBAN NO:TR 070001000830060280115013) 5,00 TL yatırdıklarını gösteren dekontu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire BaĢkanlığı 06538 Bilkent/Ankara adresine ulaĢtırılmalıdır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamıĢ ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle iĢleme alınmayacaktır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriĢ tarihi esas alınacaktır.

Adayların, www.icisleri.gov.tr internet adresinden ve htpp://ais.osym.gov.tr internet adresinden giriĢini yaptıkları bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlıĢlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecek, atamaları yapılmıĢ ise iptal edilecektir. Bu kiĢiler hiçbir hak talebinde bulunamayacaklardır.

SINAV BÜR. TLF. NO: (0312)422 41 70-71

BOLU BELEDİYESİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI



Bolu Belediye Başkanlığından:

MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI

Giriş sınavına, atama yapılacak kadro sayısının 20 katından fazlası çağrılamaz. BaĢvuruların bu sayıyı (20 kiĢi) aĢması durumunda, KPSS sonuçlarına göre puanı en yüksek olandan düĢük olana doğru yapılacak sıralama esas alınır. Ġstenilen aday sayısına ulaĢıldığında son sıradaki adayla aynı puanda olan kiĢiler de sınava çağrılır.

T.C. BOLU BELEDĠYESĠ MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI

TC Bolu Belediyesi TeftiĢ Kurulu Müdürlüğünce boĢ bulunan 7. Dereceli MüfettiĢ Yardımcısı kadrosunda görevlendirilmek üzere 1 kişilik Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı yapılacaktır.

A - SINAVA KATILABĠLME KOġULLARI :

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48'ınci maddesinde belirtilen Ģartları taĢımak,

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdıĢı eğitim kurumlarından birini bitirmiĢ olmak. (Açık öğretim Fakülteleri hariç)

c) ÖSYM tarafından yapılan 2011 yılında yapılan KPSS (AGrubu) (KPSS-P 27) , (KPSS-P29) (KPSS-P 35) , (KPSS-P40), (KPSS-P 65), (KPSS-P 99) puan türlerinin bir tanesinden 75 ve daha yukarı puan almıĢ olmak.

d) Sağlıkla ilgili olarak görevlerini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak,

e) Tutum ve davranıĢları yönünden MüfettiĢliğe engel durumu bulunmamak.

f) BaĢka bir kuruma karĢı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmaması.

g) Yerel yönetimlerde en az 2 yıl görev yapmıĢ olmak ve sınav ilan tarihinde yerel yönetimde çalıĢıyor olmak,

h) Askerlik görevini yapmıĢ ya da erteletmiĢ veya askerlikle ilgisi olmamak,

i) Yapılacak inceleme sonunda adli sicil bakımından MüfettiĢ Yardımcısı olarak alınmasına engel bir hali bulunmamak,

j) Bu sınava en fazla bir defa katılmıĢ olmak,

k) Suresi içinde baĢvurmak ve baĢvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Bolu Belediyesi Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmiĢ olmak

B - SINAV BAġVURUSU:

BaĢvurular, 19/11/2012--23/11/2012 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde, Bolu Belediyesi Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Ġzzet Baysal Caddesi No: 95 BOLU adresine Ģahsen yapılacaktır. 0 374 2153713- dahili hat 122 ve 251 no’lu telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.

C - BAġVURU SIRASINDA ĠSTENĠLEN BELGELER,

MüfettiĢ Yardımcılığı sınavına girmek isteyenler, duyuruda yazılı süre içinde bir dilekçe ile Bolu Belediyesi Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne baĢvururlar. Dilekçeye, isteklinin yazıĢma adresi yazılır ve aĢağıdaki bilgi ve belgeler eklenir.

a) GiriĢ Sınavı BaĢvuru Formu (BaĢvuru sahibi tarafından dolduracak ve Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden verilecektir)

b) T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanının aslı ve onaylı bir örneği (Kurumumuzca onaylanacaktır)

c) Son altı ay içinde çekilmiĢ vesikalık 2 adet fotoğraf,

d) Adayın kendi el yazısı ile ÖzgeçmiĢi. (Bu özgeçmiĢte; meslek veya iĢleri, kendisinin ilköğretim, Lise ve yüksek öğrenimini tamamladığı okullar ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kiĢinin adı, soyadı, adres ve irtibat telefonları, yüksek öğrenimden sonra ne gibi iĢler yaptığı.)

e) Yüksek Öğrenim Kurum diploma veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı sureti,

f) KPSS Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya onaylı sureti,

D - SINAV TARĠHĠ VE YERĠ :

Yazılı sınav 14/12/2012 tarihinde Bolu Belediyesi Meclis Salonu Ġzzet Baysal Caddesi No: 95 BOLU adresinde saat: 14:00 17:00 arası yapılacaktır.

E - SINAV KONULARI :

MüfettiĢ Yardımcılığı sınavı, Ġktisat, Maliye, Hukuk, Muhasebe ve Yabancı Dil gruplarından aĢağıdaki konularda yazılı ve sözlü olarak yapılır.

1 - Hukuk: a) Anayasa Hukuku (Genel Esaslar) b) Ġdare Hukukunun Genel Esasları, Ġdari Yargı, c) Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Memur Suçları) d) Medeni Hukuk (Genel Esaslar ve Ayni Haklar)e) Borçlar Hukuku (Genel Esaslar) f) Ticaret Hukuku (Genel Esaslar) g) Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel Esaslar) h) Mahalli Ġdareler Hukuku (5216 ve 5393 sayılı Kanunlar, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, Ġl Özel Ġdaresi Kanunu),

2 - Ġktisat: a) Ġktisat Teorisi (Makro ve Mikro Ġktisat) b) Ġktisadi DüĢünceler ve Doktrinler Tarihi c) Para, Banka, Kredi ve Finansal Yönetim d) Uluslararası Ġktisadi ĠliĢkiler ve TeĢekküller e) Türkiye Ekonomisi

3 - Maliye: a) Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikaları b) Kamu Maliyesi c) Bütçe d) Türk Vergi Sistemi (Genel Esaslar).

4 - Muhasebe: a) Genel Muhasebe b) Mali Tablolar Analizi.

5 - Yabancı Dil: a) Ġngilizce b) Almanca c) Fransızca dillerinden birisi.

F - SINAV GĠRĠġ BELGESĠ:

Sınava katılma baĢvurusu kabul edilen adaylara, sınava giriĢte kullanılmak üzere sınav yeri ve tarihini belirten onaylı ve fotoğraflı Sınav GiriĢ Belgesi düzenlenip verilecektir. Sınav GiriĢ Belgeleri, sınav saatine kadar Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden mesai saatleri içerisinde elden verilecektir. Sınava ancak bu belgenin gösterilmesi suretiyle girilebilecektir. Sınavda öncelikle bu belge ibraz edilecek, giriĢ belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi ayrıca bulundurulacaktır.

G - SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDĠRĠLMESĠ VE DUYURULMASI :

Yazılı sınavda, her sınav grubunun tam notu 100 puandır. Sınavın kazanılabilmesi için sınav yapılan her gruptan en az 60 puan alınması ve grupların ortalamasının 65 puandan aĢağıda olmaması Ģarttır.

Yazılı sınav sonuçları 15 gün içinde internet üzerinde “www.bolu.bel.tr” ve Bolu Belediyesi Ġzzet Baysal Caddesi No: 95 BOLU adresinde ilan edilecek, ayrıca yazılı sınavı kazanan adaylara yazılı olarak da bildirim yapılabilir.Ancak ilan panosundaki duyuru tebligat sayılır.

Ayrıca yazılı sınavda baĢarılı olanlara sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilir.

Sözlü Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi: Yazılı sınavda baĢarı gösteren adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların genel olarak zeka, ifade ve temsil yeteneği, fiziki tavır ve davranıĢları gibi kiĢisel özellikleri yanında genel kültür ve güncel bilgi düzeyleri ölçülür. Sözlü sınavda adaya sorulan soruların tamamı için Sınav Kurulu BaĢkan ve Üyeleri tarafından tek not verilir. Sözlü sınavda adayın baĢarılı sayılabilmesi için, sınavda sorulan sorulara verilen cevapların Sınav Kurulu BaĢkan ve Üyeleri tarafından ayrı ayrı değerlendirilmesi sonucunda adaya verilen puanların ortalamasının tam not üzerinden 70′den aĢağı olmaması Ģarttır.

MüfettiĢ Yardımcılığı giriĢ sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınavı kazananların durumu Sınav Kurulu tarafından en yüksek nottan baĢlanılmak üzere bir tutanağa bağlanır. Notların eĢitliği halinde sıralamada KPSS notu esas alınır. GiriĢ sınavını kazanan adayların listesi baĢarı sırasına göre hazırlanarak atamaların yapılması için TeftiĢ Kurulu Müdürlüğünce BaĢkanlığa sunulur. GiriĢ sınavını kazananların listesi Belediye binası ilan panosuna asılır, kurumun internet sayfasında yayınlanır ve ayrıca adaylara yazılı bildirim yapılır.

H- SINAV SONUÇLARINA ĠTĠRAZ :

GiriĢ sınavı sonuçlarına, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde Sınav Kuruluna yazılı olarak itiraz edilebilir. Ġtirazlar Sınav Kurulu tarafından 7 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır ve sonuç itiraz eden adaylara yazılı olarak bildirilir.

I- MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞINA ATANMA :

Sınavda baĢarı gösteren aday boĢ olan MüfettiĢ Yardımcısı kadrosuna atanır. Sınavda baĢarı gösterenlerin sayısı boĢ kadro sayısından fazla olursa ataması yapılmayan adaylar yedek olarak belirlenir. Kurul BaĢkanlığı tarafından sınavı kazandığına iliĢkin kendilerine tebligat yapılan adaylar 30 gün içerisinde atanmak üzere müracaat etmezlerse haklarını kaybederler ve yerine yedek adayların ataması yapılır.

Ayrıca; baĢvuru ve iĢlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmıĢ olsa dahi iptal edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulur.

BOLU BELEDĠYE BAġKANLIĞI :

Ġzzet Baysal Caddesi No: 95 BOLU

Telefon: 0 374 2153713 www.bolu.bel.tr

KARİYER MESLEKLERDE SÖZLÜ SINAVLAR HAKKANİYET VE EŞİTLİK İLKESİNİN İHLALİ


TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYAYASI MADDE "10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.

(Ek fıkra: 12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar."
 
Sevgili arkadaşlar, sözlü sınavlarda hakkaniyete uygun davranılmadığını ya da size haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız idare mahkemesinde dava açabileceğiniz gibi BİMER'e de başvurabilirsiniz.
http://www.oib.gov.tr/baskanlik/bimer.htm
 
Sözlü sınavların objektif olarak değerlendirlebilmesi ise bu sınavların şeffaf ve denetlenebilir bir biçimde yapılmasıyla mümkün olur. Ancak, sözlü sınavların genel koşullarını belirleyen bir yönetmelik dahi bulunmamaktadır.
 
Sözlü sınavlarla ilgili Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'nun kararına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
 
 
T.C.
D A N I Ş T A Y
İDARİ DAVA DAİRELERİ
KURULU
YD. İtiraz No: 2008/774
İtiraz Eden (Davacı) :
İtiraz Eden (Davalı) : İçişleri Bakanlığı - ANKARA
İstemin Özeti : Danıştay Onikinci Dairesince verilen ve yürütmenin durdurulması isteminin kısmen kabulüne, kısmen reddine ilişkin bulunan 3.7.2008 günlü E:2008/1780 sayılı karara, davacı ve davalı idare itiraz etmektedirler.
Danıştay Tetkik Hakimi ... Düşüncesi : Davacı itirazının Yönetmeliğin 10. maddesinin V. fıkrasında yer alan "dört katı kadar aday" ibaresi yönünden kabulü, davacının Yönetmeliğin diğer kısımlarına ilişkin itirazı ile davalı idarenin Daire kararının yürütmenin durdurulması isteminin kabulü yolundaki kısmına ilişkin itirazının reddi gerektiği düşünülmektedir.
Danıştay Savcısı ... Düşüncesi : İtiraz dilekçesinde ileri sürülen nedenler, Danıştay Onikinci Dairesince verilen yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden, itirazın reddi gerekeceği düşünülmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Hüküm veren Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca gereği görüşüldü:
Davacının kaymakam adaylığı sözlü sınavında başarısız sayılmasına dair işlem ile Kaymakam Adayları Yönetmeliğinin 7. maddesinin VI. fıkrasında yer alan "Bakanlıkta yapılacak olan sözlü sınavın yeri, başlama gün ve saati, yazılı sınavı kazanan adaylara duyurulur." ifadesinin, 10. maddesinin V. fıkrasında yer alan "Değerlendirme sonucunda; 70 puanın altına düşülmemek kaydıyla en yüksek nottan başlamak üzere, sınav ilanında belirtilen kadronun dört katı kadar aday yazılı sınavı kazanmış sayılır." cümlesindeki "dört katı kadar aday" ifadesinin, 10. maddesinin XI. fıkrasında yer alan "Sözlü sınav değerlendirilmesinde bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinde belirlenen ölçütlerden bilgi ölçütü için 100 üzerinden 40 puan, diğer ölçütlerde ise her bir kriter eşit olarak değerlendirilip 100 üzerinden toplam 60 puan esas alınarak yapılır." cümlesindeki "diğer ölçütlerde ise her bir kriter eşit olarak değerlendirilip 100 üzerinden toplam 60 puan esas alınarak yapılır" ifadesinin ve 10. maddesinin XIV. fıkrasında yer alan "Kesin başarı listesi, sınava katılanların yazılı ve sözlü başarı listesinde bulunan puanlarının aritmetik ortalaması tespit edilerek Personel Genel Müdürlüğünce hazırlanır." cümlesindeki "aritmetik ortalaması" ifadesinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle açtığı davada; Danıştay Onikinci Dairesince verilen ve davacının sözlü sınavda başarısız sayılmasına ilişkin işlemin yürütülmesinin durdurulmasına; Yönetmelikle ilgili kısımlar yönünden yürütmenin durdurulması isteminin reddine ilişkin bulunan 3.7.2008 günlü, E:2008/1780 sayılı karara, taraflar itiraz etmektedirler.
Dava konusu Yönetmeliğin 7. maddesinin VI. fıkrasında , 10. maddesinin XI. fıkrasında ve 10. maddesinin XIV. fıkrasında yer alan ifadeler yönünden 2577 sayılı Yasanın 27. maddesinde aranılan koşulların bulunmadığı anlaşılmaktadır.
Yönetmeliğin 10. maddesinin V. fıkrasında yer alan "Değerlendirme sonucunda; 70 puan altına düşürülmemek kaydıyla en yüksek nottan başlamak üzere, sınav ilanında belirtilen kadronun dört katı kadar aday yazılı sınavı kazanmış sayılır." cümlesindeki "dört katı aday" ifadesinin yürütülmesinin durdurulması istemine gelince;
Daire kararında da belirtildiği üzere, kariyer meslekler, yarışma sınavı ile mesleğe yardımcı olarak girilen ve belli bir yetişme dönemi sonunda yapılan mesleki yeterlilik sınavında elde edilen başarı ile mesleğe atanılan görevlerdir. Mesleğe girişte yapılacak yarışma sınavına katılan adaylara salt yazılı sınav yapılabileceği gibi, adayların mesleki bilgisi ile beraber mesleki ehliyete yönelik diğer özel niteliklere de sahip olup olmadığının belirlenmesi açısından yazılı sınavı tamamlayıcı nitelikte sözlü sınav da yapılması mümkündür.
Sözlü sınavın, yazılı sınavı tamamlayıcı nitelikte, bilgi ve liyakatı ölçmek, adayın kaymakamlık mesleğine uygun yeteneğe, kültüre, çağdaş yaşam anlayışına sahip olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılacağı açıktır. Bu çerçevede, sözlü sınavın temel amacı, yazılı sınav yapılmak suretiyle nesnel bir biçimde belirlenen en başarılı aday adayından başlayarak mesleğe en uygun kaymakam adaylarının belirlenmesidir. Bu nedenle, aday adaylarının yarıştırıldığı bir sınavda sözlü sınava çağrılacak aday sayısı saptanırken yazılı sınavın nesnel sonuçlarının ortadan kaldırılmaması, mesleğe olabildiğince yazılı sınavda en başarılı olanların alınmasının sağlanması gerekmektedir. Böylece, idarenin takdir yetkisinin kullanılmasında öznel nedenlerin etkili olması önlenebilir, kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun bir belirleme gerçekleştirilebilir. Örneğin, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 9/A maddesinde, "Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almak kaydıyla en yüksek puan alandan başlamak üzere, sınav ilanında belirlenen kadro sayısının bir katı fazlası mülakata çağrılır." hükmü yer almaktadır. Bu kuralda, mülakata çağrılacak aday sayısı yazılı sınavda en yüksek puan alanların lehine olacak biçimde daraltılmış, böylece yazılı sınavın nihai başarıdaki payı artırılmıştır. Belirtilen nitelikteki bir düzenlemenin yazılı sınavın nesnel sonucunun ortadan kaldırılmasını önleyici nitelikte olacağı açıktır.
Bu durumda, dava konusu Yönetmeliğin 10. maddesinin V. fıkrasında yer alan sınav ilanında belirtilen kadronun dört katı kadar adayın sözlü sınava çağrılması yolundaki düzenleme, yazılı sınavın nesnel sonuçlarının ortadan kaldırılmasına, idarenin takdir yetkisinin kullanılmasında öznel nedenlerin etkili olmasına yol açacak nitelikte olup, bunun ise kamu yararı ve hizmet gerekleriyle bağdaşmayacağı sonucuna varılmaktadır.
Davalı idarenin, Daire kararının, davacının sözlü sınavda başarısız sayılmasına ilişkin işlemin yürütülmesinin durdurulmasına ilişkin kısmına yönelik itirazına gelince;
Sözlü sınav öncesinde adaylara sorulacak soruların ve yanıtlarının sınav komisyonunca belirlenmesi, böylece sözlü sınav öncesinde adaylara yöneltilebilecek soruların ve yanıtlarının hazırlanmış olması gerekmektedir. Sınav sırasında, adaylara hazırlanmış olan bu sorulardan kur'a yöntemiyle belirlenenlerin sorulacağı tabiidir.
Danıştay Onikinci Dairesince; tüm unsurları itibariyle yargısal denetimin yapılabilmesi ve hukuk devleti ilkesinin temini açısından, sözlü sınav komisyon üyelerinin her biri tarafından değerlendirme yapılarak tutanağa bağlanmış soruların ve yanıtlarının neler olduğunun, bu yanıtlara komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçeleriyle ortaya konulmamış olması ve ayrıca sözlü sınavda verilen yanıtların teknolojik imkanlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmaması nedenleriyle davacının sözlü sınavda başarısız sayılmasına ilişkin işlem hukuka uygun bulunmamıştır.
Anılan Daire kararı incelendiğinde, işlemin hukuka uygun bulunmamasının gerekçelerinden birisini, "sözlü sınavda adayın sorulara verdiği yanıtların teknolojik imkanlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmamasının" oluşturduğu görülmektedir. Dolayısıyla, sesli ve görüntülü kayıt yapılmak suretiyle gerçekleştirilecek bir sözlü sınavda, adaylara yöneltilen soruların ve yanıtlarının da kaydedileceği açık olup, bunların ayrıca sözlü sınav komisyon üyeleri tarafından tutanağa bağlanması gerekli bulunmamaktadır. Bununla birlikte, sözlü sınavda komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçeleriyle ortaya konulması hukuk devleti ilkesinin sağladığı güvencenin temini açısından zorunlu ve gereklidir.
Sonuç olarak, davacının sözlü sınavda başarısız sayılmasına ilişkin işlemde, sınav öncesinde soruların ve yanıtlarının hazırlanmamış olması, sözlü sınavın sesli ve görüntülü kayıt yapılmak suretiyle gerçekleştirilmemesi, ayrıca komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçeleriyle ortaya konulmaması nedenleriyle hukuka uyarlık bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle, olayda 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 4001 sayılı Kanunla değişik 27 nci maddesinde öngörülen ve yürütmenin durdurulmasına karar verilebilmesi için gerekli olan koşulların gerçekleştiği anlaşıldığından, davacı itirazının KABULÜNE ve dava konusu Yönetmeliğin 10. maddesinin V. fıkrasında yer alan "dört katı kadar aday" ifadesinin yürütülmesinin durdurulmasına oyçokluğu ile, davacının Yönetmeliğin diğer kısımlarına ilişkin itirazının reddine oybirliği ile, davalı idarenin Daire kararının yürütmenin durdurulması isteminin kabulü yolundaki kısmına ilişkin itirazının yukarıda belirtilen gerekçeyle reddine oyçokluğu ile 13.11.2008 gününde karar verildi.
K A R Ş I O Y
X- İtiraza konu Daire kararında, davacının kaymakam adaylığı sözlü sınavında başarısız sayılmasına ilişkin işlemin, sözlü sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından değerlendirme yapılarak tutanağa bağlanmış soruların ve yanıtlarının neler olduğunun, bu yanıtlara komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçeleriyle ortaya konulmamış olması, ayrıca sözlü sınavda verilen yanıtların teknolojik imkanlardan yararlanılarak sesli ve görüntülü kayıt altına alınmaması nedenleriyle hukuka aykırı görüldüğü anlaşılmaktadır.
Olayda, yapılan sözlü sınavda, sınav komisyon üyelerinin her birinin değerlendirme formunda yer alan yedi ölçüt yönünden davacıya ayrı ayrı puanlar verdikleri, bilgi ölçütü için 100 üzerinden 40 puan; diğer altı ölçüt için her biri 10 puan olmak üzere 100 üzerinden 60 puan esas alınarak değerlendirme yapıldığı ve davacıya 70 puanın altında bir puan verildiği anlaşılmaktadır.
Öte yandan, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun sözlü sınav ve/veya mülakata ilişkin istikrar bulan kararlarında, adı geçen sınavların sesli ve görüntülü kaydının sınavın geçerliliği için bir koşul olarak aranmadığı tartışmasızdır.
Dosyadaki bilgi ve belgelere göre, sözlü sınavın hukuka aykırı olarak yapıldığına ilişkin bir durum tespit edilemediğinden, davalı idare itirazının kabulü ile Daire kararının davacının sözlü sınavda başarısız sayılmasına ilişkin işlemin yürütülmesinin durdurulmasına ilişkin kısmının kaldırılması gerektiği oyuyla , karara katılmıyorum.
K A R Ş I O Y
XX- Dava konusu Yönetmeliğin sözlü sınava ilişkin kurallarının incelenmesinden, sözlü sınavın adayların bilgilerinin de ölçüldüğü bir sınav niteğinde olduğu, sınavda bilgi ölçütü için 100 üzerinden 40 puanla değerlendirme yapıldığı anlaşılmaktadır.
Belirtilen niteliği nedeniyle, sözlü sınavın mülakattan farklı olduğu, idarenin takdir yetkisinin kullanılmasında öznel nedenlerin öne geçmesini azaltacak yönlerinin bulunduğu sonucuna varılmaktadır.
Diğer yandan, yazılı sınavı tamamlayıcı nitelikteki sözlü sınavın teknolojik imkanlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt yapılmak suretiyle gerçekleştirileceği dikkate alındığında, 70 puanın altına düşülmemek kaydıyla en yüksek nottan başlamak üzere, sınav ilanında belirtilen kadronun dört katı kadar adayın sözlü sınava çağrılması ve bunlar arasından mesleğe en uygun kaymakam adaylarının belirlenmesinde hukuka aykırılık bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenle, yürütmenin durdurulmasına karar verilebilmesi için 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27 nci maddesinde öngörülen koşulların bakılan uyuşmazlıkta gerçekleşmediği anlaşıldığından, kararın, dava konusu Yönetmeliğin 10. maddesinin V. fıkrasında yer alan "dört katı kadar aday" ifadesinin yürütülmesinin durdurulmasına ilişkin kısmına karşıyız.
 

 

VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİ

Vergi Müfettişliği ile ilgili daha detaylı bilgi için aşağıda Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinin bağlantısı verilmiştir:
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.15451&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=VERGİ DENETİM

VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Sınava başvurmak için tıklayınız



T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI
VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
I- SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER:
- Sınavı Açan Birim : Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı
- Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı : Vergi Müfettiş Yardımcısı, 400 adet.
- KPSS Puan Türleri ve Taban Puan : KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan alanlar.
- KPSS Puanının Geçerlilik Yılı : 9 - 10 Temmuz 2011 ve 7 - 8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavları
- Yazılı ve Sözlü Sınav Esası : Giriş Sınavı önce klasik usulde yazılı, sonra da sözlü olarak yapılır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava giremezler.
II- SINAV TARİHİ VE YERİ:
- Giriş Sınavının yazılı bölümü 15 – 16 Aralık 2012 (Cumartesi ve Pazar günleri) tarihlerinde Ankara ve İstanbul'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde yapılacaktır.
- Giriş Sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir.
- Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Ankara’da sözlü sınava tabi tutulacak olup, sözlü sınav tarihi, yeri ve saati (www.maliye.gov.tr) ve (www.vdk.gov.tr) internet sayfalarında ayrıca ilan edilecektir.
III- SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak.
- Yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak.
- En az dört yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği Bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.
- Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılmamış veya en fazla bir kez katılmış olmak.
- Başvuruyu, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Giriş Sınavı Duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak.
9 -10 Temmuz 2011 ve 7 -8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almak kaydıyla, başvuruda bulunanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 2000 aday arasında bulunmak. Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.
- Sağlık durumunun Türkiye'nin her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olduğuna dair yazılı beyanda bulunmak.
- Yapılacak soruşturma sonucunda Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunduğu anlaşılmış olmak.
IV- SINAV BAŞVURUSU:
- Başvurular 12 Kasım 2012 Pazartesi günü başlayıp 30 Kasım 2012 Cuma günü sona erecektir.
- Adaylar Giriş Sınavına Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının internet sayfasındaki Başvuru Formunu doldurmak suretiyle başvuracaklardır. Başvuru Formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sayfasında yer almaktadır.
- Adayların doldurmuş oldukları Başvuru Formunun bilgisayar çıktısını imzalayarak kendi el yazılarıyla hazırladıkları özgeçmişleriyle birlikte en geç yazılı sınav saatinden önce sınava girecekleri salonun görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılarak sınava alınmayacaklardır.
- Elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı, 30 Kasım 2012 Cuma günü mesai saati sonuna kadar (Saat:17:30) Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacağından adayların başvurularını son güne bırakmamaları gerekmektedir.
V- SINAV ŞEKLİ VE SINAV KONULARI:
- Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılır. Sınavda, adayların mali, hukuki, iktisadi olayları değerlendirmelerini, tartışmalarını, yorumlamalarını ve sorunlara çözüm yolları önermelerini sağlayacak sorulara da yer verilebilir. Sınav konuları aşağıdaki gibidir:
- MALİYE: Maliye teorisi ve maliye politikası, Vergi teorisi ve Türk vergi sistemi, Kamu maliyesi
- İKTİSAT: Mikro ve makro iktisat, İktisadi düşünceler tarihi, Para teorisi ve politikası, Türkiye ekonomisi, Uluslararası iktisat ve iktisadi kuruluşlar
- HUKUK: Anayasa hukuku, İdare hukukunun genel esasları ve idari yargı, Ceza hukuku ve ceza muhakemeleri usulünün genel esasları, Medeni hukuk (Aile hukuku ve miras hukuku hariç), Borçlar hukuku, Ticaret hukuku (Deniz ticareti ve sigorta hukuku hariç)
- MUHASEBE: Genel muhasebe, Şirketler muhasebesi, Maliyet muhasebesi, Mali tablolar analizi
VI- DEĞERLENDİRME:
- Giriş Sınavı notları, yazılı ve sözlü sınav notlarından meydana gelir. Tam not, her bir yazılı sınav grubu ile sözlü sınav için ayrı ayrı olmak üzere 100'dür.
- Giriş Sınavında başarılı olmak için:
a) Yazılı sınav gruplarının her birinden alınan notların 50'den, notlar ortalamasının da 65'den aşağı olmaması gerekir.
b) Yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylardan, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısının iki katına kadar aday sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılır. Yazılı sınavdan 65 ve üzerinde puan almış olmak, sözlü sınava çağrılmayan adaylar için müktesep hak teşkil etmez.
c) Sözlü sınavda başarılı olmak için sözlü sınav puanının 65'den az olmaması gerekir.
- Giriş Sınavı puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.
- Adayların başarı derecesi tespit edilirken, Giriş Sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı sınav puanı yüksek olan adaya; yazılı sınav puanının da eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.
- Giriş sınavından 65 ve üzerinde puan almış olmak, atama yapılacak kadro sayısının dışında kalan adaylar için müktesep hak teşkil etmez.
VII- SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ:
- Giriş Sınavında başarılı olan adaylar ile başarı sırasına göre en başarılı %20’nin ad ve soyadları ile aday numaralarının yer aldığı listeler Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının (www.vdk.gov.tr) internet sitelerinde yayımlanmak suretiyle ilan edilecektir. Sınavda başarılı olan adaylara sonuç, yazılı olarak bildirilecektir.
- En başarılı %20’nin tespitinde ondalık kısım üste tamamlanır.
- Sınav sonuçlarına, duyuruların yapıldığı günü takip eden tarihten itibaren 7 gün içerisinde, gerekçeleri belirtilmek kaydıyla ve yazılı olarak, itiraz edilebilir. İtirazlar Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına yapılır. Sınav Kurulu tarafından incelenir ve on iş günü içerisinde karara bağlanıp, sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.
VIII- DİĞER HUSUSLAR:
- Adaylar, sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracaktır.
- Sözlü sınav öncesi adaylardan, bir örneği onaylanarak alınmak üzere diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ve gerekmesi halinde denklik belgesi ile başvuru formunda yer alan beyanların doğrulanmasına ilişkin belgeler istenir.
- Vergi Müfettişliği Mesleği ve Giriş Sınavı ile başvurularla ilgili ayrıntılı bilgiler (www.vdk.gov.tr) adresinden temin edilebilir.
- Adaylar, sınav notlarını (www.vdk.gov.tr) adresinden öğrenebileceklerdir.
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
- Başvuru Formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler, Giriş Sınavında başarılı olsalar bile, sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi bu atamalar iptal edilir ve bunlar hiçbir hak talep edemezler.
İlan olunur.



Sınava başvurmak için tıklayınız