8 Nisan 2013 Pazartesi

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ (4/B) BÜRO PERSONELİ ALIM İLANI

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SÖZLEŞMELİ (4/B) BÜRO PERSONELİ ALIM İLANI

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B ve 6/6/1978 gün ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ın değişik 14 üncü maddeleri ve ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle ek listedeki kontenjana göre 213 ön lisans, 500 lisans mezunu olmak üzere toplam 713 sözleşmeli Büro Personeli alımı yapılacaktır.

Genel ve Özel Şartlar

Sözleşmeli Büro Personeli olarak atanabilmek için;
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,
  • Lisans mezunları için 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS (B) grubu, ön lisans mezunları için ise 22 Eylül 2012 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak.
  • Son müracaat tarihi itibarıyla lisans veya ön lisans programından mezun olmak. (son başvuru tarihi itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların yerleştirilmesi yapılmış olsa dahi atamaları yapılmayacaktır.)
  • Lisans mezunları için KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünde 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan sınavdan en az 70 puan almış olmak,
  • Ön lisans mezunları için KPSS (B) grubu KPSS P93 puan türünde 22 Eylül 2012 tarihinde yapılan sınavdan en az 70 puan almış olmak,
şarttır.

Halen 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesi statüsünde sözleşmeli Büro Personeli olarak çalışan personelin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli Büro Personeli olarak çalışmakta iken son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde 6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe istihdam edilmeleri mümkün olmadığından Kurumumuzun sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuramayacaklardır.

Başvuru

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adaylar 01/04/2013-15/04/2013 tarihleri arasında başvurularını internet yoluyla (www.iskur.gov.tr) Kurumumuza yapacaklardır. 15/04/2013 Pazartesi günü saat 23:59 itibariyle başvurular sona erecektir.

İşlem adımları:
  • Başvuru formunun doldurulabilmesi için Kurum iş arama sistemine iş arayan kaydı yapılması gerekmektedir.
  • www.iskur.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve iş arayan kaydında kullanılan şifre ile sisteme giriş yapılır.
  • Ana sayfadaki “Büro Personeli Tercih Formu” linki tıklanır.
  • Açılan pencereden tercihler yapılarak başvuru tamamlanır.
  • İnternet üzerinden tercihinizi kaydettiğiniz andan itibaren, bu tercihinizi değiştirmeniz, kısmen ya da tamamen iptal etmeniz mümkün olmayacaktır.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçları

  • Büro Personelleri en fazla 10 (on) il tercihi yapabileceklerdir.
  • Kurum tarafından, Lisans mezunları için 7-8 Temmuz 2012 KPSS (B) grubu KPSSP3 puanı, Ön lisans mezunları için 2012 KPSS (B) grubu KPSS P93 puanı esas alınarak, yapılan tercihlere göre başvurular arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yerleştirmeleri yapılacaktır.

İşe Yerleştirme

  • İlan edilen sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme işlemi Kurum tarafından yapılacaktır.
  • Belirtilen süre içerisinde başvurusunu yapan ve şartları uyanlar ilan edilen pozisyon sayısına göre tercihleri dikkate alınarak en yüksek puandan başlamak üzere yerleştirileceklerdir. Puan eşitliği halinde sırasıyla, mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olanlara, bununda aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
  • Kurum tarafından yerleştirilen adaylar başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın sözleşmeli Büro Personeli pozisyonlarına atanacaklardır.
  • Yerleştirme listesi Kurum www.iskur.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  • Atanmaya hak kazanan adaylar, yerleştirme listesinin “www.iskur.gov.tr” internet adresinde ilanından itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde gerekli belgeleri tamamlayarak atanmaya hak kazandıkları Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine şahsen teslim etmeleri ve sözleşmelerini imzalayarak göreve başlamaları gerekmektedir. Bu süre içerisinde göreve başlamayanlar haklarını kaybetmiş sayılacaktır.

Atanma Esnasında İstenilecek Belgeler

  • KPSS sonuç belgesinin aslı veya internet çıktısı ile diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya Kurumca onaylı sureti,
  • Kamuda görev yapmış ise buna dair hizmet belgesi,
  • Erkek adaylar için askerlik durumuna ilişkin yazılı beyanı,
  • Sabıka kaydı olmadığına dair yazılı beyanı,
  • Sağlık yönünden görevini devamlı yapmasına engel bir halinin bulunmadığına dair yazılı beyanı,
  • 4 adet vesikalık fotoğraf.

Diğer Hususlar

  • KPSS sonuç belgesi ÖSYM kayıtları ile kontrol edilecektir.
  • Ataması yapılan Sözleşmeli Personelin, “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Buna Dair Ek ve Değişikliklerinde” yer alan hükümler dışında, başka birime ataması yapılmayacaktır.
  • İlana uygun olarak göreve başlatılacak olanlar; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a maddesi hükümlerine tabi olacaklar ve istihdam edilecekleri birimlerde Bakanlar Kurulunca Devlet Memurları için saptanan diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.
  • Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve kendilerine bir bedel ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Adres ve İletişim Bilgileri:
İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı :
Tel: 0 (312) 434 20 53 - 0 (312) 419 01 25 - 0 (312) 425 06 86 Dahili 257
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri
İŞKUR İletişim Tel: 444 75 87
ÇSGB İletişim Merkezi Alo 170
İnternet Adresi: www.iskur.gov.tr

VERGİ DENETİMİ VE VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YÖNETMELİK
Maliye Bakanlığından:
VERGİ DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 1 – 31/10/2011 tarihli ve 28101 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendinde yer alan “en az sekiz yıl” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(4) Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavının yazılı kısmı, imzalanacak protokole göre, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'ne yaptırılır. Yazılı sınava başvurular, sınavın usulü, sınav konuları, sınav tarihi ve yeri ile sınava ilişkin diğer hususlar protokolde yer alır.”
MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde, (ç) bendindeki “bir” ibaresi “iki”, (e) bendindeki “yeterli puanı almış olmak” ibaresi de “Başkanlıkça belirlenecek asgari puan şartını sağlamak” şeklinde değiştirilmiştir.
“c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk Fakültelerinden veya Mühendislik programları ile Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.”
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 13 – (1) Giriş sınavı duyurusu Bakanlıkça belirlenen esaslar çerçevesinde Başkanlıkça yapılır.
(2) Giriş sınavının yazılı kısmını kazananlardan sözlü sınavdan önce, bu Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartların sağlandığına ilişkin belgeler istenir.”
MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Yazılı sınavların uygulanması
MADDE 14 – (1) Protokol kapsamında yapılacak yazılı sınavlar, aşağıdaki şekilde her bir alan için ayrı uygulanır.
a) Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun/mezun olabilecek adaylardan, KPSS’de Başkanlıkça belirlenecek asgari puan şartını sağlayanlar, ÖSYM tarafından yapılacak yazılı sınava girerler.
b) Hukuk Fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun/mezun olabilecek adaylardan, KPSS'de Başkanlıkça belirlenecek asgari puan şartını sağlayanlar, ÖSYM tarafından yapılacak yazılı sınava girerler.
c) Mühendislik programlarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun/mezun olabilecek adaylardan, KPSS’de Başkanlıkça belirlenecek asgari puan şartını sağlayanlar, ÖSYM tarafından belli gruplar itibariyle yapılacak sınavlardan istedikleri herhangi birine girerler. Endüstri ve İşletme Mühendisliği bölümlerinden mezun/mezun olabilecek adaylar, talep etmeleri halinde, bu fıkranın (a) bendinde belirtilen sınava girebilirler.
ç) Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarının Matematik, İstatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji bölümlerinden mezun/mezun olabilecek adaylardan, KPSS’de Başkanlıkça belirlenecek asgari puan şartını sağlayanlar, ÖSYM tarafından bu fıkranın (c) bendi kapsamında yapılacak sınavlardan istedikleri herhangi birine girerler.
(2) Yazılı sınav konuları, giriş sınavı duyurusuyla ilan edilir.”
MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 15 – (1) Yazılı sınav puanları, 100 tam puan üzerinden her bir alan için ayrı ayrı hesaplanıp, en yüksekten en düşüğe göre sıralandıktan sonra,
a) Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun/mezun olabilecek adaylar için atama yapılacak kadro sayısının %55'inin,
b) Hukuk Fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun/mezun olabilecek adaylar için atama yapılacak kadro sayısının %20'sinin,
c) Mühendislik Programları ile Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yükseköğretim kurumlarından mezun/mezun olabilecek adaylar için atama yapılacak kadro sayısının %25'inin,
iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılır.”
MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 16 – (1) Yazılı sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulur.
(2) Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara, sözlü sınavın yerine ve tarihine ilişkin listeler, uygun yerlere asılmak ve Başkanlık internet sitesinde de yayımlanmak suretiyle duyurulur.”
MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasındaki “ve yazılı sınav konularından” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici 4 üncü madde eklenmiştir.
“İlan edilmiş giriş sınavları
GEÇİCİ MADDE 4 – (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilan edilmiş Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavları hakkında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki Yönetmelik hükümleri uygulanır.”
MADDE 10 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.