8 Temmuz 2011 Cuma

4 Temmuz 2011 Pazartesi

ASİSTAN HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ VE STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Devlet Hava MeydanlarI İşletmesi Genel Müdürlüğü:
KURUM VE ALINACAK POZİSYONA İLİŞKİN BİLGİLER
Sınavı Açan Birim: Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü.
Görev Yeri: DHMİ Taşra Teşkilatı
Atama Yapılacak Kadro Unvanı ve Sayısı:
           
            1- Asistan Hava Trafik Kontrolörü: 10 adet,                                         
2- Stajyer Hava Trafik Kontrolörü:  100 adet.

Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 80 puan

Asistan Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan

KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 10-11 Temmuz 2010 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c Bendi kapsamında istihdam edilmek üzere, 31.01.2007  tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler çerçevesinde aşağıdaki şartlara haiz açıktan atama ile personel alınacaktır.
Stajyer hava trafik kontrolör adayları için,

             a) T.C. vatandaşı olmak,
             b) Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 12/12/2011 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olmak, (12/12/1985 ve sonrasında doğmuş olmak.)
             c) 4 yıllık fakülte veya yüksek okul mezunu olmak,
             ç) ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak,
( aranan şartlar http://www.dhmi.gov.tr/  adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde yazılı bulunmaktadır. )
             d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
              f) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 80 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,
              g) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler. )
 h) Başvuru sırasında, İngilizce dilinde KPDS sınavından en az 70 veya TOEFL sınavından en az 193 veya IELTS sınavının her bölümünden en az 6,5 veya FCE sınavından en az A veya CAE sınavından en az C veya CPE sınavından en az C düzeyinde puan aldığını belgelemek,

  Asistan hava trafik kontrolör adayları için,

              a) T.C. vatandaşı olmak,
              b) 4 yıllık fakülte veya yüksek okul mezunu olmak,
              c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
               ç)ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak,(aranan şartlar http://www.dhmi.gov.tr/  adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde yazılı bulunmaktadır. )
               d) Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak,      
               e) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,              
               f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)

SINAVLARIN  YAPILIŞ ŞEKLİ

- Hava Trafik Kontrol adaylarının seçimi için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya
- Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve
- Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav şeklinde uygulanacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ VE İSTENİLEN BELGELER

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Stajyer Hava Trafik Kontrolörü, Asistan Hava Trafik Kontrolörü, Pozisyonlarına İlk Defa Atanacak Adayların Seçme Sınavlarına Dair Yönetmelik gereğince duyurulan boş pozisyonların sayısının 5 (Beş) katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten başlamak üzere yazılı yarışma sınavına çağırılacaktır. Her iki unvan grubunun KPSSP3 puanı kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
Söz konusu açıktan atama ile atanması öngörülen pozisyonlardan şartların uymaması nedeniyle atama yapılamaması halinde sıradaki adaya  hak tanınacaktır. 
Adaylar; Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlarda almış oldukları puan sırasına göre sözlü sınava  çağırılacaktır.
Sınava girmek isteyen adaylar;  Genel Müdürlükten veya Web sitesinden(www.dhmi.gov.tr) temin edecekleri Aday Başvuru Formu’nu doldurarak, aşağıdaki belgelerle birlikte 04/07/2011-05/08/2011 Tarihleri arasında DHMİ Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Daire Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır.

a) Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi (Aslını ibraz etmek şartıyla)

b) 4,5x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,

           c) KPSS sınav sonuç belgesinin çıktısı

Bilgisayar destekli seçme sınavında veya yazılı sınavda başarılı olan ve sözlü sınav için çağrılan stajyer hava trafik kontrolör adayları ve asistan hava trafik kontrolör adaylarından aşağıdaki belgeler istenir.

a)T.C. kimlik numaralı nüfus hüviyet cüzdanının fotokopisi (aslını ibraz etmek şartıyla) veya noter tasdikli sureti,

            b)Askerlik ile ilgisi bulunmadığı, askerlik çağına gelmemiş ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut erteletmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olduğu belgesi,

c) Adli sicil kaydı belgesi (Devlet Memurları için)

d) 4,5x6 ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf,

e) Asistan hava trafik kontrolör adayları için Hava Trafik Kontrolör Lisansı

f) ICAO Ek-1 Sınıf 3’e uygun alınacak sağlık kurulu raporu
g) Hizmet belgesi (Kamu Kurum ve Kuruluşunda çalışanlar için)

h) Mal Bildirim Formu.
SINAVLARIN YAPILACAĞI YER ve duyuru
Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde 05/09/2011 - 23/09/2011 tarihleri arasında saat 09.00’da başlayarak  yapılacaktır.
Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılacak olup ayrıca (www.dhmi.gov.tr) adresinde ilan edilecektir.
 Bilgisayar destekli seçme programı sınavı adaylara duyurulan gün ve saatte gruplar halinde yapılacaktır.
Sınavlarda başarı gösteren stajyer hava trafik kontrolör ve asistan hava trafik kontrolör adayları sözlü sınava sınav tarihi, yeri ve saati yazılı olarak yapılacak duyuruyla çağırılırlar. Ayrıca (www.dhmi.gov.tr) adresinde ilan edilecektir.
Sınav Konuları
Bilgisayar destekli seçme sınavı veya Yazılı sınav ve Sözlü sınav, aşağıda belirtilen konularda yapılır. Sınav Komisyonu tarafından gerekli görüldüğü hallerde; sınav konularında değişiklik yapılabilir.
            Bilgisayar destekli seçme sınavı;                               
Bilgisayar ortamında; algılama, reaksiyon, üç boyutlu düşünme, hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini tespit etmeye yönelik, önceden hazırlanmış veri tabanı kullanılarak yapılır.
Yazılı sınavlar;
            Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme, şekil, rakam ve harf kombinasyon ve dizilerinin tespiti gibi özellikleri test etmeye yönelik en az 50 sorudan oluşur.
            Sözlü sınavlar;
Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve Asistan Hava Trafik Kontrolörü adaylarının sesli iletişimde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmak gibi ifade yeterlilikleri de göz önünde bulundurularak yapılacak Türkçe ve İngilizce mülakatı içerir.
Sınavların Değerlendirilmesi
            Asistan ve stajyer hava trafik kontrolörü adayları için; bilgisayar destekli seçme sınavı sonunda, her bir aday için bilgisayar çıktısı şeklinde alınacak raporda yer alan toplam puan esas alınacaktır. Sınav Komisyonu tarafından; raporda yer alan toplam puanı en yüksek adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar aday başarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere sözlü sınava çağırılır.
Yazılı sınav yapılması halinde ise; yazılı sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlardan, Sınav Komisyonu tarafından;  puanı en yüksek adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar aday başarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere seçilir ve sözlü sınava çağrılır.
BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:
Başvuru süresi 04/07/2011 tarihinde başlayacak ve 05/08/2011 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Personel ve İdari İşler Daire  Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır. (Konya Devlet Yolu No:66 Etiler Yenimahalle 06330) yapılacaktır.
Sınav sonuçları (www.dhmi.gov.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.  
http://www.dhmi.gov.tr/haberler.aspx?HaberID=729

İÇ DENETÇİ ADAY BELİRLEME SINAVI

Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulundan:
İÇ DENETÇİ ADAY BELİRLEME SINAVI İLANI
İç Denetçi Sertifika Eğitimine katılacak 100 iç denetçi adayının belirlenmesi amacıyla 18 Eylül 2011 tarihinde Ankara’da “İç Denetçi Aday Belirleme Sınavı” yapılacaktır. Sınav sonucunda, 70 ve üzeri puan almış olan adaylar arasından ilk 100 kişi asil ve takip eden 10 kişi yedek olarak belirlenecek, asil adaylardan eğitime katılmayanların yerine sırasıyla yedekler çağırılacaktır.
I – Sınav Başvuru Şartları:
1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2 - En az dört yıl süreli eğitim veren yükseköğretim kurumları ile denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki eşdeğer eğitim kurumlarından birini bitirmek.
3 - Aşağıda belirtilen süre zarfında 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa tabi genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde çalışmış olma şartını yerine getirmek:
a) Yardımcılıkta geçen süreler dahil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla kamu idarelerinde denetim elemanı olarak en az beş yıl.
b) Yardımcılıkta geçen süreler dahil olmak üzere, mesleğe yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alındıktan sonra yapılan yeterlik sınavında başarı göstermek kaydıyla uzman olarak en az sekiz yıl.
c) Araştırma görevliliğinde geçen süreler dahil olmak üzere, doktora unvanını almış öğretim elemanı olarak en az sekiz yıl.
d) Müdür ve daha üst unvanlarda en az sekiz yıl.
4 - Sınavın son başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinden Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az elli (50) puan almış olmak ya da denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul
edilen yabancı dil sınavlarından eşdeğer puan almış olmak.
5 – Sınavın son başvuru tarihi itibarıyla kırkbeş yaşından büyük olmamak (22 Temmuz 1966 tarihinden sonra doğanlar bu sınava başvurabileceklerdir).
6 - Uyarma ve kınama cezaları hariç disiplin cezası almamış olmak.
7 – İç Denetim Koordinasyon Kurulunun belirlediği mesleki etik kurallara ve kamuda uygulanan genel etik kurallara uygun özgeçmişe sahip olmak.
8 - Sınav ücreti olarak Akbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası’nın tüm şubeleri ve Akbank, T. Garanti Bankası, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası’nın internet bankacılığı aracılığıyla ÖSYM adına KDV dahil 50 (elli) TL yatırmış olmak.
II – Sınav Başvurusu:
Sınava girmek isteyenler, başvurularını 11–22 Temmuz 2011 tarihleri arasında İç Denetim Koordinasyon Kurulunun 4. Cadde No:112 Kat:4 Emek/Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla yapabileceklerdir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. İç denetçilerin görev, yetki ve sorumlulukları ile başvuru belgeleri ve Sınava ilişkin diğer hususlara http://www.idkk.gov.tr internet adresinde yer alan Sınav Başvuru Kılavuzundan ulaşılabilecektir.
III – Sınav Tarihi ve Başlama Saati:
Sınav, 18 Eylül 2011 Pazar günü Ankara’da yapılacaktır. Sınav saat 09.30’da başlayacak ve 2,5 saat sürecektir.
IV – Sınav Giriş Belgesi, Sınav Şekli ve Yeri:
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, en geç 12 Eylül 2011 günü saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi girerek edinecektir. Adaylar sınava, internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgesi ve özel kimlik belgesi (Yalnız nüfus cüzdanı veya pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. Ehliyet özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir) ile gelecektir. Tüm adaylar ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne uymak zorundadır.
V- Sınav Konuları:
Sınavda adaylara, çoktan seçmeli sorulardan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi, Yabancı Dil Testi ile Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Testlerin konuları aşağıda belirtilen şekilde olacaktır:
Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi (GYGK):
1) Türkçe,
2) Matematik,
3) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,
4) Temel Yurttaşlık Bilgisi.
Yabancı Dil Testi (YD):
Almanca, Fransızca, İngilizce dillerinden biri
Alan Bilgisi Testi (AB):
1) Genel Muhasebe
2) Türkiye Ekonomisi
VI – Sınavın Değerlendirilmesi:
Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar göz önünde bulundurulacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplandırılmış kabul edilecektir. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi (65) tam puan üzerinden; Yabancı Dil Testi (20) tam puan üzerinden; Alan Bilgisi Testi (15) tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir. Adayların sınav puanı belirlenirken; Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi Puanı, Yabancı Dil Testi Puanı ile Alan Bilgisi Testi Puanı toplanacak ve böylece yüz (100) tam puan üzerinden Sınav Puanı hesaplanmış olacaktır. Sınavdan 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan almış adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilk 100 aday (100 üncü adayla aynı puanı alan adaylar dahil) İç Denetçi Sertifika Eğitimine katılmaya hak kazanacaktır. 70 puanı aşan adaylar arasından 100 üncü adayı takip eden 10 kişi (10 uncu adayla aynı puanı alan adaylar dahil) yedek olarak belirlenecektir.
VII - Sınav Sonucu ve İtiraz:
Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir.
Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, sonuçların internette açıklanma tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi” konulu duyuruyu dikkate alarak ÖSYM’ye yapacaktır. ÖSYM süresi içinde yapılan itirazları inceleyecek, sonuçlarını adaylara 10 gün içerisinde posta ile bildirecektir.
VIII – Hak İddia Edilemeyecek Durumlar:
Sınavda başarılı olan adaylardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile sınava giriş şartlarını taşımadığına karar verilenlerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Kendilerine Kamu İç Denetçi Sertifikası verilmiş olsa dahi iptal edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hiçbir hak talebinde bulunamayacaklar ve ayrıca haklarında işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
İlan olunur.