25 Haziran 2011 Cumartesi

BAYINDIRLIK VE İSKÂN BAKANLIĞI MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI

Bayındırlık ve İskân Bakanlığından:

Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında boş bulunan beş (5), yedi (7) ve sekizinci (8’inci) derece olmak üzere, toplam yirmi üç (23) Müfettiş Yardımcılığı kadroları için, Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSSP5) puan türünden en az (80) ve üzeri puan alan, Üniversitelerin Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu sekiz (8) İnşaat Mühendisi, Mimarlık Fakültesi mezunu yedi (7) Mimar ve Hukuk Fakültesi mezunu sekiz (8) Hukukçu sınav ile alınacaktır.

Sınava yüzaltmış (160) inşaat mühendisi, yüzkırk (140) mimar ve yüzaltmış (160) hukukçu meslek grubuna mensup toplam dörtyüzaltmış (460) aday çağrılacaktır.

Herhangi bir sebeple belirtilen meslek gruplarından birine yeterli sayıda aday başvurmadığı veya adaylığı kabul edilmediği takdirde, Sınav Kurulu kararıyla toplam aday sayısı tamamlanıncaya kadar, diğer meslek grupları için başvuran adaylardan ilave edilebilecektir.

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda; her meslek grubu için belirlenen sayıdan az sayıda adayın sınavı kazanması halinde, Sınav Kurulu kararı ile bu eksiklik sınav kapsamındaki diğer meslek gruplarının sınavı kazanan adaylarından tamamlanabilecektir.

Atama tarihi itibariyle, Teftiş Kurulu Başkanlığının mevcut Müfettiş Yardımcılığı kadrolarında boşalma olduğu takdirde ve yeterli atama kontenjanı bulunması durumunda, Sınav Kurulu kararı ve Makam Oluru ile başarılı yedek adaylar arasından boş kadro sayısı kadar atama yapılabilecektir.


1-MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAVINA KATILABİLME ŞARTLARI

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıdaki nitelikleri taşıması gerekir:

            a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak,

            b) Askerliğini yapmış ya da erteletmiş olmak veya askerlikle ilgisi olmamak (erkek adaylar için),

            c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak, sağlık durumu iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına elverişli bulunmak,

d) Üniversitelerin mimarlık ve mühendislik(inşaat mühendisliği), hukuk fakültelerinden veya bunlara denkliği kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

            e) 01/01/2011 tarihinde 30 yaşını geçmemiş olmak, (08.06.2011 tarih ve 27958 sayılı Resmi Gazete’nin Mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 3046 sayılı Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (643 sayılı Kanun Hükmünde Kararname)’nin 9. maddesine istinaden, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Yönetmeliğinde sınava katılabilme şartları arasında yer alan ve “giriş sınavının yapıldığı yılbaşında otuz yaşını doldurmamış olmak” şeklindeki yaş sınırı “giriş sınavının yapıldığı tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olmak” şeklinde uygulanacaktır.)

f) Bayındırlık ve İskân Bakanlığı müfettiş yardımcılığı giriş sınavına birden fazla katılmamış olmak,

g) ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSSP5 puan türünden) 80 ve üzeri puan almış olmak (Başvuranlardan en yüksek puan alan yüzaltmış (160) inşaat mühendisi, yüzkırk (140) mimar, yüzaltmış (160) hukukçu meslek grubundan olmak üzere, toplam dörtyüzaltmış (460) kişiye aday belgesi verilecektir. (başvuruda bulunan adaylardan sıralama sonucunda; 160 ıncı inşaat mühendisi, 140 ıncı mimar ve 160 ıncı hukukçu meslek grubundaki adayla aynı puanı almış olanlar da, kendi meslek guruplarında sınava kabul edilecektir.)

h) Süresi içinde başvurmuş ve iş başvuru formu ile istenilen diğer belge ve bilgileri Kurul Başkanlığına vermiş olmak.


2-MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI KONULARI

1-Hukukçular için;

            Anayasa Hukuku,

            İdare Hukuku: Temel ilkeler, Türkiye’nin idari yapısı, idari yargı,

            Ceza Hukuku: Esaslar, Devlet idaresine, kamu güvenliğine ve mala karşı cürümler,

            Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku: Genel hükümler, muhakeme usulü,

            Medeni Hukuk: Başlangıç, şahsın hukuku, ayni haklar,

            Borçlar Hukuku,
         
            2- İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar için;

            Kendi bölümlerinde okutulan derslerden,

3- Hukukçular,  İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar için;
Yabancı Dil: İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinden,
belirlenir.

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşan yarışma sınavının yazılı bölümünü kazananlar, tarihi ve yeri daha sonra yazılı olarak bildirilecek olan sözlü sınava tabi tutulacaktır.


3-SINAV BAŞVURUSU

Sınava katılmak için başvurular, gerekli belgelerle birlikte 04/07/2011 tarihi mesai bitimine kadar Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına (Necatibey Cad. No: 63 Kat 6 Demirtepe 06100 /ANKARA adresine) şahsen ya da postayla yapılır.

Posta ile başvuru durumunda, gerekli belgelerin 04/07/2011 tarihi mesai bitimine kadar başvuru yerine ulaşması gerekmektedir. Bu süreden sonra yapılacak başvurular, postadaki gecikmeler ve eksik belgelerle yapılmış olduğu veya gerçeğe aykırı beyanları içerdiği anlaşılan başvurular dikkate alınmaz.


4-BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına girmek isteyen adaylardan;

1) İş başvuru formu,

            2) T.C. Kimlik Numarası beyanı, sabıka kaydı olmadığına dair beyanı, askerlikle ilişiğinin bulunulmadığına dair beyanı ile sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanlarını içeren beyan formu,

            3) Şahsen imzalanmış öz geçmiş,

            4) Geçerlilik süresini doldurmamış (2009 ve 2010 yılı) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da kurumca onaylı örneği,

            5) Nüfus cüzdanın örneği veya fotokopisi,

            6) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği,

7) Sınav tarihinden en fazla altı ay önce çekilmiş (4) adet renkli vesikalık fotoğraf,

İsteklilerin İş Başvuru Formunu ve diğer form örneklerini, Teftiş Kurulu Başkanlığından (Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Necatibey Cad. No: 63 Kat 6 Demirtepe 06100 /ANKARA adresinden) şahsen ya da http://www.bayindirlik.gov.tr/ internet adresinden temin etmeleri mümkündür.

            Sınav hakkında, mesai saatleri içinde, (0312) 410 29 00 ve 410 29 04 nolu telefonlardan bilgi alınabilir.


5- YAZILI SINAV TARİHİ, YERİ VE ADAY BELGESİ

Yazılı Sınav, 24/07/2011 Pazar günü Ankara’da yapılacaktır. Adayların sınava gireceği gün, saat ve yer, aday belgesinde belirtilecektir.

Sınava katılmaya hak kazananların listesi en geç 11/07/2011 tarihine kadar Bakanlığımızın http://www.bayindirlik.gov.tr/ internet adresinde ilan edilecektir.

Sınava girilecek yer ve sınav saatlerini gösteren “Aday Belgesi”, adaylara 12/07/2011 Salı günü mesai saati sonuna kadar Teftiş Kurulu Başkanlığınca elden verilecek, elden alınmayan “Aday Belgesi” adayların İş Başvuru Formunda belirttikleri haberleşme adresine postayla gönderilecektir.

Sınava girerken aday belgesinin gösterilmesi zorunludur. Aday belgesinin kendilerine ulaşmaması ya da kaybedilmesi durumunda adaylar kimliklerini ibraz ederek sınava girebilirler.

Sınavda, aday belgesi ile birlikte, kimlik tespitinde kullanılmak üzere, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet vb) bulundurulması gerekmektedir.

Adaylar istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler.

Adaylar sınavda hesap makinesi kullanabileceklerdir.


            6- SINAVIN ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.

Yazılı sınav için tam not 100’dür. 

Yazılı sınavı başarmış sayılmak için, meslek grupları konularından alınan notun 65’ten, yabancı dil notunun da 50’den aşağı olmaması gerekir.

Yazılı sınavı kazananlar, daha sonra bildirilecek tarihte sözlü sınava çağırılacaklardır.

Sözlü sınav, yazılı sınav kapsamındaki konulardan yapılır. Bu sınavda ayrıca adayın bilgisi, zekâsı, kavrama, ifade ve temsil yeteneği, tutum ve davranışları gibi özellikleri de değerlendirilerek sözlü sınav notu belirlenir.

Adayın başarılı sayılması için, sözlü sınav notunun 65'ten aşağı olmaması şarttır.

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavının sonucu, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalaması alınarak saptanır.

Sınavda başarılı olanlardan, başarı sıralamasındaki önceliğe göre atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, asıl aday olarak, varsa aynı sayıdaki aday kadar da yedek aday olarak belirlenir.

Adayların sıralanmasında sınav notunun eşitliği halinde; yabancı dil notu yüksek olan aday başarı sıralamasında öncelik kazanır.

Asıl veya yedek aday oldukları halde atanmamış olanlar için sınav sonucu kazanılmış hak teşkil etmez.  

Duyurulur.

NOT: 636 sayılı Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile 3046 sayılı Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname (643 sayılı Kanun Hükmünde Kararname) 08.06.2011 tarih ve 27958 sayılı Resmi Gazete’nin Mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

http://www.bayindirlik.gov.tr/turkce/sayfa.php?Sayfa=haberduyurudetay&ID=551

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ’NE 2011-2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR


Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında yüksek lisans ve doktora öğrencisi alınacaktır.

Başvuruların 01-05 Ağustos 2011 tarihleri arasında, başvuracak aday tarafından şahsen ya da noterden vekaletle yapılması gerekmektedir.

DOKTORA-TEZLİ-TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MÜLAKAT TARİHİ: 11 Ağustos 2011 Perşembe günü Saat : 10.00 (Mülakat Yeri , Mülakata Giriş Belgesinde adaylara bildirilecektir.)
KAZANAN ÖĞRENCİLERİN KESİN KAYIT TARİHİ : 15-16-17 Ağustos 2011 (Kesin kayıt Enstitü tarafından ilan edilecek belgelerle şahsen ya da noterden vekaletle yapılacaktır.)
YEDEKLERİN İLAN TARİHİ : 18 Ağustos 2011
YEDEK İLAN EDİLENLER İÇİN KESİN KAYIT TARİHİ : 19 Ağustos 2011
Enstitü Anabilim Dallarında ilan edilen kontenjandan fazla sayıda aday, Lisansüstü Sınavı Değerlendirme Koşullarındaki Başarı Notunu sağlaması halinde, Yedek olarak belirtilir. Yedek olanlar, kesin kayıt tarihlerinde kaydını yaptırmayanların yerine, not sıralaması dikkate alınarak kesin kayıtlarını belirtilen tarihte yaptırabilirler.
BARVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
- Mezuniyet Belgesinin onaylı fotokopisi (Aslı gösterildiği takdirde fotokopisi Enstitümüz tarafından da onaylanabilir.)
- 2 Adet fotoğraf
- Nüfus Cüzdanının onaylı fotokopisi (Aslı gösterildiği takdirde fotokopisi Enstitümüz tarafından da onaylanabilir.)
- Transkript (Doktora için başvuracak adayların Yüksek Lisans not ortalamasının 100 üzerinden en az 75 olması gerekmektedir.)
- Transkriptleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemde kaça karşılık geldiğini belirten yazı getirmeleri gerekmektedir. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemde kaça karşılık geldiğini belirten yazı getirmeyen adaylara, Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlediği 4’lük Sistemdeki notların 100’lük Sistemdeki karşılıkları uygulanacaktır.
- Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınav (ALES) Sonuç Belgesi “Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünün en az 55 (ellibeş) standart puan, lisans diplomasıyla doktora programına başvuracak adayların başvurduğu programın puan türünün ise en az 70 (yetmiş) standart puan olması gerekir.” (Aslı gösterildiği takdirde fotokopisi Enstitümüz tarafından da onaylanabilir.)
- Tezli Yüksek Lisans ve İşletme Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans için Yabancı Dil Belgesi “Üniversitemiz tarafından yapılan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından en az 50 (elli), Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan en az 50 (elli) , Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı’ndan en az 50 (elli), TOEFL’dan en az 153 (yüzelliüç), IELTS’in her bölümünden en az 5,5 (beşbuçuk) puan almaları gerekir” (Aslı gösterildiği takdirde fotokopisi Enstitümüz tarafından da onaylanabilir.)
- Doktora için Yabancı Dil Belgesi “ÜDS’den en az 55 (ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan karşılığı bir puan, yabancı uyruklu öğrenciler için ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinden ÜDS’den en az 55 (ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan karşılığı bir puan almaları gerekir.”
- Özgeçmiş

KONTENJANLAR İÇİN:

24 Haziran 2011 Cuma

SINAVLA AVRUPA BİRLİĞİ UZMAN YARDIMCISI ALINACAKTIR

Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığından:

Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirilmek üzere boş bulunan 10 (on) adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrosuna sözlü sınavla personel alınacaktır.
1. SINAVA KATILMA ŞARTLARI:
a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık fakülteleri ile en az dört yıllık lisans eğitimi veren yüksek öğretim kurumlarının veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarının; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat, İşletme, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi, Sağlık Eğitim Fakülteleri, Sağlık İdaresi Yüksek Okulu, Ebelik ve Hemşirelik lisans programlarından mezun olmak,
c) Sınavın yapıldığı tarih itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak,
d) ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) “KPSSP 88 puan türünden asgari 80 puan almış olmak,
e) İngilizce dilinde ilan tarihinden önce 5 yıl içinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Tespit Sınavından (KPDS) en az 70 puan veya ilan tarihinden önceki 2 yıl içinde yapılan “TOEFL CBT” Sınavından en az 155 puan, “TOEFL IBT “ sınavından en az 65 puan, “TOEFL PBT” sınavından en az 470 puan almış olmak veya ilan tarihinden önceki 2 yıl içinde IELTS sınavından en az 6 puan almış olmak.
f) Erkek adaylar için başvuru ve sınav tarihi itibariyle askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya askerlik hizmetinden muaf olmak,
g) Sağlık durumu yurtiçi ve yurt dışında görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak,
2. SINAV ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ:
a) Giriş sınavı yalnızca sözlü olarak tek aşamalı yapılacaktır. Giriş sınavına, sınava giriş koşullarını taşıyan adaylardan “KPSSP 88” puan türünden en yüksek puana sahip olandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı, yani ilk 40 (kırk) aday ile kırkıncı sıradaki aday ile aynı puana sahip adaylar çağrılacaktır.
b) Sınav Tarihi : 4-5 Ağustos 2011, saat 10.00
c) Sınav konuları :
o Hukuk
o Uluslararası İlişkiler
o Avrupa Birliği (tarihçe, kurumsal yapı, AB politikaları, müzakere süreci vs.)
o Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri
o Avrupa Birliği Sağlık Politikası
d) Sınav Yeri : Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Eskişehir yolu 4. km Söğütözü
Mah. 2176. sokak No:5, Kat :3 (Medicana Hastanesi yanı)
SINAV DEĞERLENDİRME:
Giriş sınavında başarı notu 100 (yüz) puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puandır. Giriş Sınavı Kurulu Üyeleri sözlü sınavda adaya, mezun oldukları Alan Bilgisi, Genel Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri, Genel Kültür ve Güncel konular ile ilgili sorular yöneltir ve adayın, yabancı dil bilgisi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığını da göz önüne alarak her adaya ayrı ayrı not verir.
Sözlü sınavda değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yapılır. Giriş sınav kurulu üyelerinin verdikleri notların aritmetik ortalaması sözlü sınav sonuçlarını gösterir. 70 (yetmiş) puan alan adaylar başarılı sayılır. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından fazla ise en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar aday, giriş sınavını başarmış kabul edilir. Asıl listedeki adaylardan atama olmadığı takdirde, atama yapılmayan kadrolara, Yönetmelik gereğince 1/5 oranında belirlenecek (en fazla 2 kişi) yedek listedeki adaylardan en yüksek puan alan yedek adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak atama yapılabilir. Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak bu sıralamaya girmeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.
BAŞVURU ŞEKLİ VE İSTENİLEN BELGELER:
Başvurular 4 Temmuz 2011 Pazartesi günü başlayıp 22 Temmuz 2011 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir.
- Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’ndan (Eskişehir yolu 4. km Söğütözü mah. 2176.
sokak No:5 Kat: M (Medicana Hastanesi yanı) temin edilecek İş Talep Formu
- 2 adet vesikalık fotoğraf,
- Nüfus cüzdanının aslı ya da noter tasdikli örneği,
- İkametgah ilmühaberi,
- Adayların kendi el yazıları ile yazılmış, anne ve babasının adı ile meslek ve işleri, adayın ilk, orta ve yüksek öğrenimini yaptığı okulları, yükseköğrenimden sonra ne gibi işler yaptığını ve hakkında bilgi verebilecek 2 kişinin isimleri ile iş ve ikametgah adreslerini belirten özgeçmişleri,
- Yüksek öğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin aslı ya da noterden tasdikli bir örneği,
- Yabancı okullardan mezun olanlar için YÖK’den alınmış denklik belgesinin aslı ya da noterden tasdikli bir örneği,
- Yabancı dil belgesinin aslı ya da noter tasdikli örneği,
- Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesinin aslı veya noterden tasdikli bir örneği,
- Adli Sicil kaydını gösterir Cumhuriyet Savcılığı belgesinin aslı (son 3 ay içerisinde alınmış),
- Askerlik durum belgesi (erkek adaylar için),
- Sağlıklı ve her türlü iklim koşullarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu (sınavı kazandıktan sonra verilebilir).
Yukarıdaki belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
Söz konusu belgelerin, Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Eskişehir yolu 4. km Söğütözü Mah. 2176. sokak No:5 Kat: M (Medicana Hastanesi yanı) adresinden temin edilecek başvuru formuyla birlikte belirtilen tarih ve saate kadar şahsen, elden veya posta ile teslim edilmesi şarttır. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
SINAV GİRİŞ BELGESİ:
Giriş Sınavı şartlarını taşıyan adaylara Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi verilir. Sınav yeri ve tarihi Sınav Giriş Belgesinde belirtilir. Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar sınava katılamaz. Sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya fotoğraflı ve onaylı emsali bir kimlik belgesinin bulundurulması zorunludur.
Sınava katılmayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.
İlgililere duyurulur.
Başarılar...

19 Haziran 2011 Pazar

KPSS-2011/1 TERCİH KILAVUZU (20 Haziran - 1 Temmuz 2011)

ÖSYM BASIN DUYURUSU
(16 Haziran 2011) 
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına
Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması
Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.
Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2011/1 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer almaktadır.
Kılavuz 20 Haziran - 1 Temmuz 2011 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.
Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan  2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a girilmiş ve ortaöğretim mezunları içinKPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekmektedir.
Adaylar tercihlerini 20 Haziran - 1 Temmuz 2011 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
KPSS-2011/1 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.