16 Kasım 2012 Cuma

BOLU BELEDİYESİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI



Bolu Belediye Başkanlığından:

MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI

Giriş sınavına, atama yapılacak kadro sayısının 20 katından fazlası çağrılamaz. BaĢvuruların bu sayıyı (20 kiĢi) aĢması durumunda, KPSS sonuçlarına göre puanı en yüksek olandan düĢük olana doğru yapılacak sıralama esas alınır. Ġstenilen aday sayısına ulaĢıldığında son sıradaki adayla aynı puanda olan kiĢiler de sınava çağrılır.

T.C. BOLU BELEDĠYESĠ MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI

TC Bolu Belediyesi TeftiĢ Kurulu Müdürlüğünce boĢ bulunan 7. Dereceli MüfettiĢ Yardımcısı kadrosunda görevlendirilmek üzere 1 kişilik Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı yapılacaktır.

A - SINAVA KATILABĠLME KOġULLARI :

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48'ınci maddesinde belirtilen Ģartları taĢımak,

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl eğitim veren ve denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdıĢı eğitim kurumlarından birini bitirmiĢ olmak. (Açık öğretim Fakülteleri hariç)

c) ÖSYM tarafından yapılan 2011 yılında yapılan KPSS (AGrubu) (KPSS-P 27) , (KPSS-P29) (KPSS-P 35) , (KPSS-P40), (KPSS-P 65), (KPSS-P 99) puan türlerinin bir tanesinden 75 ve daha yukarı puan almıĢ olmak.

d) Sağlıkla ilgili olarak görevlerini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak,

e) Tutum ve davranıĢları yönünden MüfettiĢliğe engel durumu bulunmamak.

f) BaĢka bir kuruma karĢı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmaması.

g) Yerel yönetimlerde en az 2 yıl görev yapmıĢ olmak ve sınav ilan tarihinde yerel yönetimde çalıĢıyor olmak,

h) Askerlik görevini yapmıĢ ya da erteletmiĢ veya askerlikle ilgisi olmamak,

i) Yapılacak inceleme sonunda adli sicil bakımından MüfettiĢ Yardımcısı olarak alınmasına engel bir hali bulunmamak,

j) Bu sınava en fazla bir defa katılmıĢ olmak,

k) Suresi içinde baĢvurmak ve baĢvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri Bolu Belediyesi Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmiĢ olmak

B - SINAV BAġVURUSU:

BaĢvurular, 19/11/2012--23/11/2012 tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde, Bolu Belediyesi Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Ġzzet Baysal Caddesi No: 95 BOLU adresine Ģahsen yapılacaktır. 0 374 2153713- dahili hat 122 ve 251 no’lu telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.

C - BAġVURU SIRASINDA ĠSTENĠLEN BELGELER,

MüfettiĢ Yardımcılığı sınavına girmek isteyenler, duyuruda yazılı süre içinde bir dilekçe ile Bolu Belediyesi Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne baĢvururlar. Dilekçeye, isteklinin yazıĢma adresi yazılır ve aĢağıdaki bilgi ve belgeler eklenir.

a) GiriĢ Sınavı BaĢvuru Formu (BaĢvuru sahibi tarafından dolduracak ve Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden verilecektir)

b) T.C. Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdanının aslı ve onaylı bir örneği (Kurumumuzca onaylanacaktır)

c) Son altı ay içinde çekilmiĢ vesikalık 2 adet fotoğraf,

d) Adayın kendi el yazısı ile ÖzgeçmiĢi. (Bu özgeçmiĢte; meslek veya iĢleri, kendisinin ilköğretim, Lise ve yüksek öğrenimini tamamladığı okullar ve yerleri, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kiĢinin adı, soyadı, adres ve irtibat telefonları, yüksek öğrenimden sonra ne gibi iĢler yaptığı.)

e) Yüksek Öğrenim Kurum diploma veya bitirme belgesinin aslı veya onaylı sureti,

f) KPSS Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya onaylı sureti,

D - SINAV TARĠHĠ VE YERĠ :

Yazılı sınav 14/12/2012 tarihinde Bolu Belediyesi Meclis Salonu Ġzzet Baysal Caddesi No: 95 BOLU adresinde saat: 14:00 17:00 arası yapılacaktır.

E - SINAV KONULARI :

MüfettiĢ Yardımcılığı sınavı, Ġktisat, Maliye, Hukuk, Muhasebe ve Yabancı Dil gruplarından aĢağıdaki konularda yazılı ve sözlü olarak yapılır.

1 - Hukuk: a) Anayasa Hukuku (Genel Esaslar) b) Ġdare Hukukunun Genel Esasları, Ġdari Yargı, c) Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Memur Suçları) d) Medeni Hukuk (Genel Esaslar ve Ayni Haklar)e) Borçlar Hukuku (Genel Esaslar) f) Ticaret Hukuku (Genel Esaslar) g) Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel Esaslar) h) Mahalli Ġdareler Hukuku (5216 ve 5393 sayılı Kanunlar, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, Ġl Özel Ġdaresi Kanunu),

2 - Ġktisat: a) Ġktisat Teorisi (Makro ve Mikro Ġktisat) b) Ġktisadi DüĢünceler ve Doktrinler Tarihi c) Para, Banka, Kredi ve Finansal Yönetim d) Uluslararası Ġktisadi ĠliĢkiler ve TeĢekküller e) Türkiye Ekonomisi

3 - Maliye: a) Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikaları b) Kamu Maliyesi c) Bütçe d) Türk Vergi Sistemi (Genel Esaslar).

4 - Muhasebe: a) Genel Muhasebe b) Mali Tablolar Analizi.

5 - Yabancı Dil: a) Ġngilizce b) Almanca c) Fransızca dillerinden birisi.

F - SINAV GĠRĠġ BELGESĠ:

Sınava katılma baĢvurusu kabul edilen adaylara, sınava giriĢte kullanılmak üzere sınav yeri ve tarihini belirten onaylı ve fotoğraflı Sınav GiriĢ Belgesi düzenlenip verilecektir. Sınav GiriĢ Belgeleri, sınav saatine kadar Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden mesai saatleri içerisinde elden verilecektir. Sınava ancak bu belgenin gösterilmesi suretiyle girilebilecektir. Sınavda öncelikle bu belge ibraz edilecek, giriĢ belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi ayrıca bulundurulacaktır.

G - SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDĠRĠLMESĠ VE DUYURULMASI :

Yazılı sınavda, her sınav grubunun tam notu 100 puandır. Sınavın kazanılabilmesi için sınav yapılan her gruptan en az 60 puan alınması ve grupların ortalamasının 65 puandan aĢağıda olmaması Ģarttır.

Yazılı sınav sonuçları 15 gün içinde internet üzerinde “www.bolu.bel.tr” ve Bolu Belediyesi Ġzzet Baysal Caddesi No: 95 BOLU adresinde ilan edilecek, ayrıca yazılı sınavı kazanan adaylara yazılı olarak da bildirim yapılabilir.Ancak ilan panosundaki duyuru tebligat sayılır.

Ayrıca yazılı sınavda baĢarılı olanlara sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilir.

Sözlü Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi: Yazılı sınavda baĢarı gösteren adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınavda adayların genel olarak zeka, ifade ve temsil yeteneği, fiziki tavır ve davranıĢları gibi kiĢisel özellikleri yanında genel kültür ve güncel bilgi düzeyleri ölçülür. Sözlü sınavda adaya sorulan soruların tamamı için Sınav Kurulu BaĢkan ve Üyeleri tarafından tek not verilir. Sözlü sınavda adayın baĢarılı sayılabilmesi için, sınavda sorulan sorulara verilen cevapların Sınav Kurulu BaĢkan ve Üyeleri tarafından ayrı ayrı değerlendirilmesi sonucunda adaya verilen puanların ortalamasının tam not üzerinden 70′den aĢağı olmaması Ģarttır.

MüfettiĢ Yardımcılığı giriĢ sınavı notu yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. Sınavı kazananların durumu Sınav Kurulu tarafından en yüksek nottan baĢlanılmak üzere bir tutanağa bağlanır. Notların eĢitliği halinde sıralamada KPSS notu esas alınır. GiriĢ sınavını kazanan adayların listesi baĢarı sırasına göre hazırlanarak atamaların yapılması için TeftiĢ Kurulu Müdürlüğünce BaĢkanlığa sunulur. GiriĢ sınavını kazananların listesi Belediye binası ilan panosuna asılır, kurumun internet sayfasında yayınlanır ve ayrıca adaylara yazılı bildirim yapılır.

H- SINAV SONUÇLARINA ĠTĠRAZ :

GiriĢ sınavı sonuçlarına, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren 5 gün içerisinde Sınav Kuruluna yazılı olarak itiraz edilebilir. Ġtirazlar Sınav Kurulu tarafından 7 gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır ve sonuç itiraz eden adaylara yazılı olarak bildirilir.

I- MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞINA ATANMA :

Sınavda baĢarı gösteren aday boĢ olan MüfettiĢ Yardımcısı kadrosuna atanır. Sınavda baĢarı gösterenlerin sayısı boĢ kadro sayısından fazla olursa ataması yapılmayan adaylar yedek olarak belirlenir. Kurul BaĢkanlığı tarafından sınavı kazandığına iliĢkin kendilerine tebligat yapılan adaylar 30 gün içerisinde atanmak üzere müracaat etmezlerse haklarını kaybederler ve yerine yedek adayların ataması yapılır.

Ayrıca; baĢvuru ve iĢlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmıĢ olsa dahi iptal edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulur.

BOLU BELEDĠYE BAġKANLIĞI :

Ġzzet Baysal Caddesi No: 95 BOLU

Telefon: 0 374 2153713 www.bolu.bel.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder