27 Kasım 2012 Salı

TAPU VE KADASTRO UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden:
TAPU VE KADASTRO UZMAN YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI DUYURUSU
Kurumumuz Merkez TeĢkilatında görev yapmak üzere yarıĢma sınavı ile; Tapu BranĢı için 25 adet ve Teknik BranĢ için 10 adet olmak üzere toplam 35 adet Tapu ve Kadastro Uzman Yardımcısı alınacaktır.
I - YARIġMA SINAVI ġEKLĠ
- Tapu ve Kadastro Uzman Yardımcılığı yarıĢma sınavı yazılı (klasik usul) ve sözlü olmak üzere iki aĢamalı yapılacaktır.
- Adayın baĢarılı sayılabilmesi için her bir aĢamadan ayrı ayrı 70 ve üzeri puan alması Ģarttır.
II - YARIġMA SINAVI BAġVURU ġARTLARI
A - Genel ġartlar
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel Ģartları taĢımak,
- Yazılı sınavın yapıldığı tarihte 35 yaĢını doldurmamıĢ olmak,
- Erkek adaylar bakımından askerliğini yapmıĢ, erteletmiĢ veya askerlikten muaf olmak,
- Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
- Süresi içerisinde usulüne uygun olarak sınav giriĢ baĢvurusunda bulunmuĢ olmak.
B - Özel ġartlar
Tapu BranĢı Ġçin:
- Eğitim süresi en az 4 yıl olan, Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakülteleri ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı tarafından kabul edilmiĢ yurtiçi veya yurtdıĢı yükseköğretim kurumlarının birinden mezun olmak,
- ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 ve 07-08 Temmuz 2012 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP79 puan türünden 80 ve üzeri puan almıĢ olmak.
- BaĢvurusu kabul edilen adaylardan en yüksek KPSSP79 puanına sahip ilk 150 kiĢi yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır.
Teknik BranĢ Ġçin:
- Eğitim süresi en az 4 yıl olan, Harita, Harita Kadastro, Jeodezi, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisi yetiĢtiren fakülte ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı tarafından kabul edilmiĢ yurtiçi veya yurtdıĢı yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak,
- ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 ve 07-08 Temmuz 2012 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSSP4 puan türünden 80 ve üzeri puan almıĢ olmak.
- BaĢvurusu kabul edilen adaylardan en yüksek KPSSP4 puanına sahip ilk 60 kiĢi yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır.
III - YARIġMA SINAVI BAġVURUSU
- BaĢvurular, 26/11/2012 tarihinde baĢlayıp 07/12/2012 tarihinde sona erecektir.
- Her aday yalnızca bir branĢ için baĢvuru yapabilecektir.
- BaĢvuru iĢlemi aĢağıdaki Ģekilde gerçekleĢtirilecektir;
1 - Aday tarafından elektronik ortamda www.tkgm.gov.tr adresinde yer alan “Tapu ve Kadastro Uzman Yardımcılığı YarıĢma Sınavı BaĢvuru Formu” (dijital fotoğraf yüklenerek) doldurulup, adayın ait kendi el yazısı ile yazılmıĢ özgeçmiĢ ile birlikte insankaynaklari@tkgm.gov.tr adresine mail atılacaktır.
2 - Mail olarak gönderilen el yazısı ile yazılan özgeçmiĢ ve formun bir suret çıktısı alınıp (her iki belge) imzalanacak ve forma fotoğraf yapıĢtırılarak son baĢvuru tarihine kadar Ģahsen, elden veya posta yolu ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Ġnsan Kaynakları Dairesi BaĢkanlığı (Dikmen Caddesi No:14 (06100) Bakanlıklar/Ankara) adresine gönderilecektir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)
- BaĢvurular 07/12/2012 (Saat: 17:30) tarihinde sona erecek olup, bu süre sonunda Genel Müdürlüğümüze iletilen baĢvurular, mail olarak gönderilmiĢ olsa dahi kabul edilmeyecektir.
- Ġnsan Kaynakları Dairesi BaĢkanlığınca, yarıĢma sınavına girme hakkı kazanan adaylara fotoğraflı sınav giriĢ belgesi verilecektir. Sınav giriĢ belgesinde kimlik bilgileri, sınav yeri ve tarihi yer alır.
IV - YAZILI SINAVA KATILACAKLARIN BELĠRLENMESĠ
- EĢit puan almıĢ olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.
- Sınava katılmaya hak kazanan adayların isim listesi www.tkgm.gov.tr internet sayfasından ilan edilecektir.
V - YAZILI SINAV KONULARI
- Tapu BranĢı Ġçin; Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Genel Hukuku, Ticaret Hukukunun ġirketler Hukuku Hükümleri, Ceza Hukukunun Genel Hükümleri, Ġdari Yargılama Usulü ve Hukuk Usulü Hükümleri, Ġdare Hukuku, Devletler Özel Hukuku, Kamu Maliyesi, Ġcra ve Ġflas Hukuku, Mikro Ġktisat, Makro Ġktisat.
- Teknik BranĢ Ġçin; Ölçme Bilgisi, Kadastro ve Ġmar Bilgisi, Jeodezi, Fotogrametri, Dengeleme, Yüksek Matematik, TaĢınmaz Değerleme, Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk.
VI - YAZILI SINAV UYGULAMASI, TARĠHĠ VE YERĠ
- GiriĢ sınavının yazılı bölümü 29/12/2012 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav yapılacak yer, salon ve sıra bilgileri www.tkgm.gov.tr web sitesinde ve sınav giriĢ belgelerinde ayrıca bildirilecektir.
- Adaylar sınav giriĢ belgelerini 28/12/2012 tarihine kadar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Ġnsan Kaynakları Dairesi BaĢkanlığından Ģahsen teslim alacaklardır.
- Sınav giriĢ belgesi ile üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan özel kimliği (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport belgelerinden herhangi birisi) olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.
- Yapılacak olan yazılı sınav saati, yeri, Ģekli, sınava iliĢkin uygulama ve diğer bilgiler yazılı sınavdan en az 10 gün önce www.tkgm.gov.tr internet sayfasından ayrıca ilan edilecektir. Adayların adı geçen web sitesini takip etmeleri gerekmektedir.
VII - SÖZLÜ SINAVA ÇAĞRI
- Yazılı sınavdan 100 puan üzerinden 70 puan ve üzeri puan alan adaylar yazılı sınavdan baĢarılı sayılırlar.
- Yazılı sınavda baĢarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır.
- Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, yazılı sınavdan baĢarılı olan aday sayısı, her branĢ için ilan edilen kadro sayısının 3 katından fazla olması halinde, baĢvurulan branĢ dikkate alınarak puanı en yüksek olan adaydan baĢlamak üzere o branĢ için ilan edilen kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.
- EĢit puan almıĢ olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde ise bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.
- Yazılı sınavdan 70 ve üzerinde puan almıĢ olmak, sözlü sınava çağrılmayan adaylar için müktesep hak teĢkil etmez.
- Sözlü sınav tarihi ve yeri www.tkgm.gov.tr internet sayfasında ayrıca ilan edilecektir.
VIII - SÖZLÜ SINAV ġEKLĠ VE KONULARI
- Bu hususlar 28/05/2011 tarihli ve 27947 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Tapu ve Kadastro Uzman ve Uzman Yardımcılığı, Sınav, Atama, YetiĢtirilme, Görev ve ÇalıĢma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte belirtilmiĢtir.
IX - YARIġMA SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDĠRĠLMESĠ
- Sözlü sınavda baĢarılı olmak için sözlü sınav puanının 70 puandan az olmaması gerekir. Sözlü sınav puanı 70 puandan az olanların baĢarı puanı hesaplanmaz.
- BaĢarı puanı yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Ortaya çıkan sonuç aĢağı veya yukarı yuvarlatılmadan değerlendirmeye tabi tutulur.
- BaĢarı puanı sıralamasında adayların baĢarı puanları eĢit olması halinde, yazılı puanı yüksek olan adaya, yazılı puanın eĢit olması halinde ise adayın baĢvurusunda kullanılan KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir.
- BaĢarı puanı olarak 70 ve üzerinde puan almıĢ olmak, atama yapılacak kadro sayısının dıĢında kalan adaylar için müktesep hak teĢkil etmez.
X - DĠĞER HUSUSLAR
- Atama ve benzeri konularda, telefon, posta, internet v.b. yollarla yapılacak bildirimlerde belirtilen süreler içinde baĢvurmayan veya istenilen belge ve bilgileri temin etmeyen adaylar bildirim konusu iĢlemden feragat etmiĢ sayılacaktır.
- Güvenlik soruĢturması sonucu olumsuz olan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya Tapu ve Kadastro Uzman Yardımcılığı atanma Ģartlarını sağlamadığı sonradan anlaĢılan adayların atamaları yapılmayacak ve ataması yapılmıĢ dahi olsa atamaları iptal edilecektir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler.
- Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu, tespit edilen adaylar hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet BaĢsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
- Ġlanda yer almayan hususlar ile gazete ilanlarında ortaya çıkabilecek hatalarda da; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Tapu ve Kadastro Uzman ve Uzman Yardımcılığı, Sınav, Atama, YetiĢtirilme, Görev ve ÇalıĢma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre hareket edilecektir.
XI - ĠLETĠġĠM BĠLGĠLERĠ
- Adres: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Ġnsan Kaynakları Dairesi BaĢkanlığı Dikmen Caddesi No:14 06100 Bakanlıklar/Ankara Telefon: 0312 413 65 15 – 0312 413 65 16 Fax: 0312 413 65 02 e-mail: insankaynaklari@tkgm.gov.tr.
Ġlan olunur.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI


Bakırköy Belediye Başkanlığından:
T.C. Bakırköy Belediye BaĢkanlığı MüfettiĢ Yardımcılığına GiriĢ Sınav Duyurusu
Ġstanbul Bakırköy Belediye BaĢkanlığı TeftiĢ Kurulu Müdürlüğünde münhal bulunan G.I.H Sınıfı bir (1) Adet 7. derece kadroya, özel yarıĢma sınavı ile 1 (bir) adet MüfettiĢ Yardımcısı alınacaktır.
A-) SINAVA KATILMA ġARTLARI 1 - BaĢvurular 26/11/2012 -06/12/2012 tarihleri arasında mesai saatlerinde (08:00-16:30) Bakırköy Belediye BaĢkanlığı Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne Ģahsen elden yapılacaktır.
2 - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki Ģartları taĢımak.
3 - Yazılı sınav tarihi itibariyle 35 yaĢını doldurmamıĢ olmak.
4 - En az 4 Yıllık Lisans Eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadı ve Ġdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dıĢındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
5 - Erkek adaylarda muvazzaf askerlik görevini yapmıĢ, erteletmiĢ olmak veya askerlikle iliĢiği bulunmamak.
6 - MüfettiĢliğin gerektirdiği karakter, sicil, ifade ve temsil yeteneği, tutum ve davranıĢ yönünden müfettiĢlik yapabilecek niteliklere sahip bulunmak.
7 - Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre baĢvuran adaylardan, en yüksek puana sahip olandan baĢlanarak, atama yapılacak kadro ve pozisyon sayısının yirmi katı olan ilk yirmi arasında olmak. Sonuncu sıradaki aday ile aynı puanı alan adaylar da kontenjan gözetilmeksizin sınava çağırılır.
8 - Kamu Görevine Ġlk Defa Atanacaklar Ġçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik Hükümlerine göre Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Merkezi tarafından 2011-2012 yıllarında (A) Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında ( KPSS - P35), (KPSS - P65) puan türlerinden birinden en az 70 puan almıĢ olmak.
9 - Belediye MüfettiĢliği sınavına en fazla 1 (bir) defa katılmıĢ olmak.
10 - MüfettiĢlik görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir hastalık ve engelliliği bulunmamak.
B-) BAġVURUDA ĠSTENECEK BELGELER
1 - GiriĢ Sınavı BaĢvuru Formu (BaĢvuru sahibi tarafından doldurularak Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne elden verilecektir)
2 - Son 6 ay içerisinde çekilmiĢ 4,5×6 cm Ebatlarında 6 adet vesikalık fotoğraf.
3 - Yüksek Öğrenim diploması veya bitirme belgesinin aslı veya noterden tasdikli örneği, bu yönetmeliğin 18. maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen denkliğin yetkili makam tarafında tasdik edildiğine dair belgenin aslı veya Belediyemiz Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce onaylı örneği.
4 - Aday tarafından el yazısıyla yazılmıĢ ve imzalanmıĢ özgeçmiĢi.
5 - Posta ile müracaatlar kabul edilmeyecektir. Sınavlara girecek adaylar bizzat baĢvuracaklardır. GiriĢ sınavı Değerlendirme Komisyonu sekretarya hizmetleri Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce yürütülür.
C-) GĠRĠġ SINAVI KONULARI
a) KAMU MALĠYESĠ : Vergi hukuku ve Türk Vergi Sistemi
b) EKONOMĠ: Türkiye Ekonomisi ve güncel ekonomik sorunlar
c) HUKUK : Anayasa Hukuku, Ġdare Hukukunun Genel Esasları, Ġdari Yargı, Ġdari TeĢkilat, Ceza Hukukunun Genel Hükümleri
ç) MUHASEBE : Genel Muhasebe prensipleri ve Uygulaması
d) MAHALLĠ ĠDARELER MEVZUATI: 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Ġlgili Mevzuat, 10/07/2004 tarihli ve 5216 sayılı BüyükĢehir Belediyesi Kanunu ve Ġlgili mevzuat.
e) YABANCI DĠL: Ġngilizce
Sınav : Çoktan seçmeli test usulü yapılacaktır.
D) SINAVIN ġEKLĠ, TARĠHĠ VE YERĠ
Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aĢamalı olarak yapılacaktır. Yazılı Sınav 21/12/2012 tarihinde saat 09.00-11.00 saatleri arasında Bakırköy Belediye BaĢkanlığı merkez hizmet binası yemekhanesinde yapılacaktır. Yazılı sınavı kazanan adayların katılacağı sözlü sınavın yeri ve tarihi ise adayların posta ve e-posta adreslerine daha sonra bildirilecek ayrıca Belediyemizin web (www.bakirkoy.bel.tr) sayfasından duyurulacaktır. Sözlü sınav sonuçları da aynı Ģekilde duyurulacaktır.
E) SINAVA GĠRECEKLERĠN ĠLANI
BaĢvurular sonunda değerlendirilmeye alınan ve yazılı sınava girecek olan adaylar 10/12/2012 tarihinde belediyemizin web sitesinden (www.bakirkoy.bel.tr) ve Belediye Hizmet Binası duyuru panosundan ilan edilecektir.
F) SINAVA GĠRĠġ BELGESĠ
Adaylara sınava giriĢte kullanılmak üzere fotoğraflı ve tasdikli sınav giriĢ belgesi Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden elden verilecektir. Adayların sınav giriĢ belgesini en geç sınavdan önceki gün almaları gerekmektedir. Sınava giriĢte öncelikle bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi ibraz edilecektir. Sınavlar duyurulmuĢ olan yer ve saatte baĢlayacak olup, geç gelenler ile sınava giriĢ belgesi ve kimlik ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.
G) YAZILI SINAVDA BAġARININ SAPTANMASI
1 - Yazılı sınavda her sınav grubunun tam puanı 100’dür. Sınavın kazanılması için sınav yapılan her gruptan en az 70 puan alınması ve grupların not ortalamasının 75 puandan aĢağı olmaması Ģarttır. Ancak ortalama puan hesaplanmasında yabancı dil değerlendirmeye alınmaz. Ortalamada 75 ve yukarı puan alan adaylar en yüksek puan alan adaydan baĢlamak üzere sırlamaya tabi tutulur. Ġlan edilen boĢ pozisyonun dört katı aday yazılı sınavı kazanmıĢ sayılarak sözlü sınava çağrılır. Sonuncu aday ile aynı puanı alan adaylar da kontenjan gözetilmeksizin sözlü sınava çağrılır.
H) YAZILI SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI
Yazılı sınavı kazanan adaylar 27/12/2012 tarihinde Bakırköy Belediyesi ana hizmet binasının ilan panosunda ve Belediyenin web (www.bakirkoy.bel.tr) sitesinden duyurulacaktır. Sadece yazılı ve sözlü sınavı kazanarak ataması yapılacak asıl adaylara sonuç yazılı olarak duyurulacaktır.
I) SÖZLÜ SINAV
Yazılı sınavı kazanan adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınav adaylara bildirilen yer, gün ve saatte baĢlar. Ġlan edilen gün ve saatte mucbir sebepler dıĢında sınava girmeyen adaylar haklarını kaybederler. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerinin yoklanmasının yanında zeka, muhakeme ve konuĢma yetenekleri değerlendirilir. Sözlü sınavda adaylara giriĢ sınavı değerlendirme komisyonunun her biri tarafından 100 tam puan üzerinden not verilir. Verilen bu notların ortalaması sözlü sınav notunu oluĢturur. Sözlü sınavda baĢarılı sayılabilmek için alınacak notun 75’den az olmaması zorunludur.
Ġ-) GĠRĠġ SINAVININ DEĞERLENDĠRĠLMESĠ, BAġARI SIRASI VE ĠTĠRAZ
1 - GiriĢ sınavı notu, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. BaĢarı sırası bu nota göre tespit edilir.
2 - GiriĢ sınavı notunun eĢitliği halinde, yazılı sınav notu yüksek olan aday baĢarı sıralamasında öncelik kazanır. Bu notların da eĢitliği halinde öncellikle yabancı dil notlarına, bunların da eĢit olması durumunda hukuk notlarına bakılır ve notu yüksek olan aday öncelik kazanır. Sınavda baĢarı gösterenlerin sayısı ilan edilen boĢ pozisyon sırası kadar aday asıl olarak, diğer adaylardan baĢarı sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sırası kadar aday da yedek olarak sınavı kazanmıĢ sayılır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmıĢ hak sayılmaz.
3 - Kurum sınavı baĢarı puanı ile KPSS-A dan alınan puanın aritmetik ortalaması alınarak baĢarı puanı belirlenecektir,
4 - Atanacak kadro sayısı kadar adayın sıralamada baĢarı puanı eĢit olması halinde KPSS- A alanından yüksek puan alan aday tercih edilir.
5 - Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına itirazlar, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren beĢ iĢ günü içinde bir dilekçe ile giriĢ sınavı değerlendirme komisyonuna yapılabilir. Bu itirazlar, giriĢ sınavı değerlendirme komisyonu tarafından en geç on iĢ günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazlı olarak bildirilir.
J) MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞINA ATANMA
GiriĢ sınavında baĢarı gösterenler baĢarı sırasına göre boĢ pozisyonlara BaĢkanın onayı ile atanırlar. GiriĢ sınavını asıl olarak kazanıp atandığı halde, kanuni süresi içerisinde göreve baĢlamayanlar için sınav sonuçları kazanılmıĢ hak sayılmaz. Bunların yerlerine yedek olarak sınavı kazanan adaylar arasından baĢarı sırasına göre atama yapılır.
Ġlan Olunur.
Ġrtibat:
Bakırköy Belediye BaĢkanlığı
Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü
Telefon: 0 212 414 97 77
Web: www.bakirkoy.bel.tr