4 Kasım 2012 Pazar

GÜMRÜK VE TİCARET MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI



Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

REHBERLĠK VE TEFTĠġ BAġKANLIĞI

GÜMRÜK VE TĠCARET MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI ĠLANI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve TeftiĢ BaĢkanlığına Genel Ġdare Hizmetleri sınıfından 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolara atama yapmak üzere yazılı ve sözlü sınavla 40 Gümrük ve Ticaret MüfettiĢ Yardımcısı alınacaktır.

1. SINAV TARĠHĠ VE YERĠ:

1.1. GiriĢ Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aĢamalı olarak Ankara・da yapılacaktır.

1.2. GiriĢ Sınavının yazılı bölümü 1-2 Aralık 2012 (Cumartesi ve Pazar) tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde yapılacaktır. Yazılı sınavda baĢarılı olamayanlar sözlü sınava giremezler.

1.3. GiriĢ Sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres, tarih ve sınav saatleri; 15 Kasım 2012 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (www.gtb.gov.tr) internet sayfasında ilan edilecektir.

1.4. GiriĢ Sınavına katılmaya hak kazanan adaylara kimlik bilgileri ile sınav yeri, tarihi ve saatinin yer aldığı fotoğraflı Sınav GiriĢ Belgesi verilecektir. Sınav GiriĢ Belgesi, yazılı sınav baĢlamadan önce sınav yerinde adaylara elden teslim edilecektir. Sınav GiriĢ Belgesi olmayan adaylar giriĢ sınavına katılamazlar.

1.5. Yazılı sınav sonuçları Bakanlık internet adresinde yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca sözlü sınava katılmaya hak kazananlara, sözlü sınavın yeri, günü ve saatine iliĢkin bilgileri içeren tebligat yapılacaktır.

2. BAġVURU ġARTLARI:

2.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel Ģartları taĢımak.

2.2. En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, iĢletme, iktisadi ve idarî bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul olunan yurt içi ya da yurt dıĢındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiĢ olmak.

2.3. 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarının KPSSP51 puan türünden 80 ve üzeri puan almak kaydıyla, baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 600 aday arasında bulunmak. EĢit puan almıĢ olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

2.4. GiriĢ sınavının yazılı aĢamasının yapıldığı tarihte otuzbeĢ yaĢını doldurmamıĢ olmak.

2.5. Sağlık durumu, yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk Ģartlarında seyahat etmeye elveriĢli olmak ve müfettiĢlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya özrü bulunmamak.

3. SINAV BAġVURUSU:

3.1. BaĢvurular 1-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (www.gtb.gov.tr) internet sayfasından elektronik ortamda yapılacaktır.

3.2. Sınava girmek isteyenler; Bakanlığın internet sayfasındaki Aday Bilgi Formunu doldurmak suretiyle baĢvuracaklardır. Aday Bilgi Formu doldurulurken yüksek öğrenim kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı ya da kurumca onaylı suretinin elektronik ortamda eklenmesi istenecektir. Formun doldurulması ile belge eklenmesine iliĢkin açıklamalar internet sayfasında yer alacaktır.

3.3. Ġlanda belirtilen Ģartlara uygun olmayan baĢvurular ile süresi içerisinde yapılmayan baĢvurular dikkate alınmaz. Elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı, adayların baĢvurularını son güne bırakmamaları gerekmektedir.

3.4. GiriĢ sınavına baĢvuranlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmıĢ olsa dahi iptal edilir ve haklarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet BaĢsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

4. SINAV ġEKLĠ VE SINAV KONULARI:

4.1. Yazılı sınav aĢağıda belirtilen konularda yapılır:

- MALĠYE VE EKONOMĠ GRUBU: Maliye politikası, Vergi hukuku, Kamu gelirleri ve giderleri, Bütçe ve kamu borçları, Mikro ve makro ekonomi, Para-banka teorileri, ĠĢletme ekonomisi, Uluslararası ekonomi ve dıĢ ticaret politikası,

- KAMU HUKUKU GRUBU: Anayasa hukuku, Ġdare hukuku, Ceza hukuku, Ceza muhakemesi hukuku,

- ÖZEL HUKUK GRUBU: Ticaret hukuku, Borçlar hukuku, Medeni hukuk (Aile hukuku ve miras hukuku hariç),

- MUHASEBE GRUBU: Genel muhasebe, ġirketler muhasebesi, Mali analiz ve teknikleri, Ticari hesap.

5. DEĞERLENDĠRME:

5.1. Yazılı sınavda baĢarılı olabilmek için, her sınav grubundan 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alınması ve tüm sınav gruplarının ortalama notunun en az 70 puan olması gereklidir.

5.2. Yazılı sınavda baĢarılı olan adaylardan en yüksek puan alan adaydan baĢlanarak, 120 aday sözlü sınava çağrılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılır. Yazılı sınavdan 70 ve üzerinde puan almıĢ olmak, sözlü sınava çağrılmayan adaylar için müktesep hak teĢkil etmez.

5.3. Sözlü sınavda adaylar; yazılı sınav konularına iliĢkin bilgi düzeyi yönünden 50 puan; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; liyakati, temsil kabiliyeti, davranıĢ ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; genel yetenek ve genel kültürü; bilimsel ve teknolojik geliĢmelere açıklığı yönlerinden 10・ar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda baĢarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden 70 puan alınması gereklidir.

5.4. GiriĢ sınavı puanı, yazılı ve sözlü puanlarının ortalamasından oluĢur.

5.5. Adaylar, giriĢ sınavı puanı en yüksek adaydan baĢlamak suretiyle sıralamaya konulur. Adayların giriĢ sınavı puanlarının aynı olması halinde sırasıyla, yazılı sınav puanı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı yüksek olana öncelik tanınır.

5.6. GiriĢ sınavından 70 ve üzerinde puan almıĢ olmak, atama yapılacak kadro sayısının dıĢında kalan adaylar için müktesep hak teĢkil etmez.

6. SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE ĠTĠRAZ:

6.1. GiriĢ sınavı sonuçları, Bakanlığın internet adresinde ilan edilir. Ayrıca, sınavı kazanan adaylara tebligat yapılır.

6.2. MüfettiĢ yardımcılığı giriĢ sınav sonuçlarına, tebliğ tarihinden itibaren on gün içinde yazılı olarak BaĢkanlığa itiraz edilebilir. Ġtirazlar sınav kurulunca incelenerek sonuçlandırılır, ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

7. DĠĞER HUSUSLAR:

7.1. Adaylar, sınavda kimlik tespiti için nüfus cüzdanı veya pasaport ibraz etmek zorundadırlar.

7.2. Adaylar, sınavda yeteri sayıda kurĢun kalem ve silgiyi yanlarında bulunduracaklardır.

7.3. Sözlü sınava girmeden önce adayların; sağlık durumu açısından her türlü iklim ve yolculuk Ģartlarında görev yapmasına ve seyahat etmesine engel bir halinin olmadığına, sabıka kaydına ve erkek adayların askerlik durumuna dair yazılı beyanı, nüfus cüzdanı sureti ve fotoğraf ile bir örneği onaylanarak alınmak üzere yüksek öğrenim kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı ya da kurumca onaylı suretini sınav kuruluna teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.

Ġlan olunur.

DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCILIĞI



Maliye Bakanlığından:

DEFTERDARLIK UZMAN YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI DUYURUSU

I - SINAVA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLER:

Maliye Bakanlığı taĢra teĢkilatında Defterdarlıklara atanmak üzere sınavla 242 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Defterdarlık Uzman Yardımcılığı GiriĢ Sınavına, 9, 10 Temmuz 2011 veya 7, 8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarından KPSSP39, KPSSP40, KPSSP42, KPSSP56 ve KPSSP118 puan türlerinin herhangi birinden 75 ve üzeri puan almıĢ olan adaylar baĢvuruda bulunabilecektir.

Adaylar baĢvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için aldıkları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır.

Atama yapılacak kadro sayısının, en fazla sekiz katı kadar aday giriĢ sınavının yazılı bölümüne; en fazla iki katı kadar aday ise sözlü bölümüne çağrılacaktır. Sınava katılabilecek adaylara iliĢkin liste puanı en yüksek adaydan baĢlamak suretiyle düzenlenecektir.

Bunlardan son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da giriĢ sınavına çağrılacaktır.

II - SINAV TARĠHĠ VE YERĠ:

a) GiriĢ sınavının yazılı bölümü 8, 9 Aralık 2012 tarihlerinde (Cumartesi ve Pazar günleri) Ankara’da yapılacaktır.

b) GiriĢ sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile bunların sınava giriĢ yerleri ve saati; e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet sayfalarında sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Adaylar için ayrıca sınava giriĢ belgesi düzenlenmeyecektir.

c) Yazılı sınavda baĢarılı olanlara, sözlü sınavın yeri, günü ve saatine iliĢkin yazı, sınav tarihinden yirmi gün önce gönderilecek ve yazılı sınavda baĢarılı olanların listeleri Bakanlık ve Genel Müdürlük internet sayfalarında duyurulacaktır.

III - SINAVA BAġVURU ġARTLARI:

GiriĢ sınavına katılmak isteyenlerde son baĢvuru tarihi (9/11/2012) itibarıyla aĢağıdaki Ģartlar aranır.

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel Ģartları taĢımak,

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, iĢletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdıĢındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’den, “I-SINAVA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLER” bölümünde belirtilen puan türlerine göre yeterli puanı almıĢ olmak,

ç) Yazılı sınavın yapılacağı tarihte otuzbeĢ yaĢını doldurmamıĢ olmak (8/12/1977 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuĢ olmak),

d) BaĢvuruyu süresi içerisinde yapmıĢ olmak.

IV - SINAV BAġVURUSU:

a) BaĢvurular 30/10/2012 tarihinde baĢlayıp 9/11/2012 tarihinde saat 17:30 da sona erecektir.

b) GiriĢ sınavına baĢvuru, Maliye Bakanlığı internet sayfası (www.maliye.gov.tr) üzerinden elektronik baĢvuru veya bu sayfada yayımlanacak olan BaĢvuru Formu doldurularak elden veya posta yoluyla yapılacaktır.

c) Bakanlık internet sayfası üzerinden elektronik baĢvuru yapanların, BaĢvuru Formunun imzalı bir örneğini bu duyuruda yer alan “ĠletiĢim Bilgileri”nde belirtilen adrese veya en geç sınav saatinden önce sınav salon yetkilisine teslim etmeleri zorunludur.

ç) Elden veya posta yoluyla baĢvuruda bulunmak isteyenler doldurdukları BaĢvuru Formunu baĢvuru süresi içerisinde, en geç 9/11/2012 tarihi mesai saati sonuna kadar (Saat 17:30), bu duyuruda yer alan “ĠletiĢim Bilgileri”nde belirtilen adrese teslim etmek veya Bakanlık Genel Evrakına ulaĢtırmak zorundadırlar. Postadaki gecikmeden dolayı zamanında ulaĢmayan baĢvurular iĢleme konulmayacaktır.

V - SINAV ġEKLĠ VE SINAV KONULARI:

GiriĢ sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki aĢamada yapılacaktır. Yazılı sınavda baĢarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır. GiriĢ sınavının yazılı bölümü klasik usulde sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde gerçekleĢtirilecektir.

Sınav konuları aĢağıdaki gibidir:

1) Yazılı sınav konuları:

a) Ġktisat Grubu;

1) Mikro iktisat,

2) Makro iktisat.

b) Maliye Grubu;

1) Kamu maliyesi,

2) Maliye politikası.

c) Hukuk Grubu;

1) Anayasa hukuku,

2) Medeni hukuk (BaĢlangıç-kiĢiler hukuku-eĢya hukuku),

3) Ġdare hukukunun genel esasları ve idari yargı,

4) Borçlar hukuku (Genel hükümler),

5) Ticaret hukuku (BaĢlangıç),

6) Ceza hukuku (Genel hükümler).

ç) Muhasebe Grubu;

1) Genel muhasebe.

2) Sözlü sınav konuları:

Sözlü sınavda adaylar;

a) Yazılı sınav konularına iliĢkin bilgi düzeyi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranıĢ ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik geliĢmelere açıklığı,

yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir.

GiriĢ sınavında iktisadi, mali ve hukuki konuların tartıĢılmasına, değerlendirilmesine, yorumlanmasına ve çözüm önerileri getirilmesine yönelik sorulara da yer verilebilir.

VI - DEĞERLENDĠRME:

a) Yazılı sınavın değerlendirilmesi:

Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavı baĢarmıĢ sayılmak için her konu grubundan en az elli puan alınması ve bunların ortalamasının en az yetmiĢ puan olması Ģarttır.

b) Sözlü sınavın değerlendirilmesi:

Adaylar bu duyurunun, “V-SINAV ġEKLĠ VE SINAV KONULARI” baĢlıklı bölümünün, sözlü sınav konularının (a) bendi için elli puan, (b) ila (e) bentlerinden her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir.

Sözlü sınavı baĢarmıĢ sayılmak için komisyon baĢkan ve üyelerinin yüz üzerinden verdikleri puanların ortalamasının en az yetmiĢ olması zorunludur.

GiriĢ sınavını baĢarmıĢ sayılmak için yazılı ve sözlü sınavların her birinden en az yetmiĢ puan alınması zorunludur. GiriĢ sınavında baĢarılı olanların yazılı ve sözlü sınav puanlarının ortalaması baĢarı sırasını oluĢturur.

En yüksek puandan baĢlamak üzere baĢarı sırasına göre 242 aday asil, en fazla 121 aday da yedek olarak belirlenerek ilan edilecektir. Puanların aynı olması halinde sırasıyla yazılı puanı ve giriĢ sınavına baĢvurduğu KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınacaktır.

GiriĢ sınavında yetmiĢ ve üzerinde puan almıĢ olmak sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teĢkil etmez.

VII- SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE ĠTĠRAZ:

Sınav sonuçları, Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet sayfalarında yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır.

Yazılı sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasından itibaren yedi gün içerisinde Maliye Bakanlığında olacak Ģekilde yazılı olarak itiraz edilebilir. Ġtiraz bu sürenin bitiminden itibaren, sınav komisyonu tarafından en geç on gün içinde değerlendirilerek sonucu ilgiliye bildirilecektir.

VIII - GÖREV YERLERĠ:

GiriĢ sınavında baĢarılı olarak atanmaya hak kazananlar, mesleki temel eğitimlerini tamamladıktan sonra aĢağıda belirtilen Ġl Defterdarlıklarının merkez ve ilçe birimlerine, karĢılarında gösterilen kadro sayısınca, GiriĢ Sınavı baĢarı sırasına göre tercihleri de dikkate alınarak atanacaklardır. Defterdarlık birimlerinde görevlendirilen Defterdarlık Uzman Yardımcılarının atandıkları ilde beĢ yıl çalıĢmaları zorunludur. Ataması yapılan Defterdarlık Uzman Yardımcıları beĢ yıllık süre zarfında atandıkları yerin dıĢında baĢka bir yerde, tedviren, vekaleten veya geçici olarak görevlendirilemezler.

Görev yapılacak iller ve kadro sayıları; Adana (10), Adıyaman (4), Afyonkarahisar (1), Ağrı (7), Amasya (3), Antalya (14), Artvin (3), Aydın (5), Balıkesir (7), Bilecik (3), Bingöl (5), Bitlis (4), Bolu (2), Burdur (3), Bursa (2), Çanakkale (1), Çankırı (1), Çorum (1), Diyarbakır (7), Edirne (2), Erzincan (2), Erzurum (3), Gaziantep (2), Giresun (4), GümüĢhane (2), Hakkari (7), Hatay (5), Isparta (1), Mersin (7), Ġstanbul (9), Ġzmir (3), Kars (4), Kastamonu (4), Kırklareli (4), KırĢehir (3), Kocaeli (7), Konya (3), Kütahya (2), Manisa (2), KahramanmaraĢ (1), Mardin (5), Muğla (13), MuĢ (4), NevĢehir (1), Rize (1), Sakarya (3), Samsun (2), Siirt (2), Sinop (1), Sivas (1), Tekirdağ (7), Tokat (1), Tunceli (5), ġanlıurfa (5), UĢak (1), Van (6), Zonguldak (1), Aksaray (1), Bayburt (1), Karaman (1), ġırnak (7), Bartın (3), Ardahan (4), Iğdır (2), Yalova (1), Karabük (1), Kilis (2)

IX- DĠĞER HUSUSLAR:

a) Adaylar, sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik numarası olan sürücü belgesi ile pasaport) yanlarında bulunduracaktır.

b) Diploma veya mezuniyet belgesi ya da denklik belgesi asıllarının sözlü sınav öncesinde Personel Genel Müdürlüğüne ibrazı zorunlu olduğundan, bir örneği onaylanarak alınacak ve aslı ilgiliye iade edilecektir.

c) GiriĢ sınavını kazananlardan baĢvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmıĢ olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez.

ç) Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Ankara Cumhuriyet BaĢsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

d) 9/11/2012 tarihi mesai saati (17:30) sonuna kadar ulaĢmayan baĢvurular dikkate alınmayacağından, adayların elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluĢabilecek diğer aksaklıkları göz önüne alarak, baĢvurularını son güne bırakmamaları gerekmektedir.

Ġlan olunur.

ĠletiĢim Bilgileri:

Adres:

Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü

Sınav Hizmetleri ġubesi 2. Kat No:201

Dikmen Caddesi (06450) Çankaya/ANKARA

Tel : 0 (312) 415 20 18- 415 21 64 - 415 21 14

Faks : 0 (312) 425 04 43 - 424 06 39

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI



 PTT Genel Müdürlüğünden:

MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI DUYURUSU

T.C. PTT Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere, giriĢ sınavı ile 8 MüfettiĢ Yardımcısı alınacak olup, sınavla ilgili hususlar aĢağıda belirtilmiĢtir.

A) Sınav Tarihi: Yazılı sınav 08 ve 09 Aralık 2012 (Cumartesi-Pazar) tarihlerinde yapılacaktır.

B) Sınav Yeri: PTT Eğitim Merkezi Müdürlüğü Etlik Cad. No: 12, (Altındağ Kaymakamlığı yanı) DıĢkapı ANKARA adresidir.

C) Sınava Katılma ġartları:

1) Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak, 2) Sınavın yapıldığı tarihte otuzbeĢ yaĢını doldurmamıĢ olmak, 3) Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamca kabul edilen en az dört yıl eğitim veren yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiĢ olmak, 4) Karakter ve yaĢam biçimi bakımından müfettiĢlik mesleğine alınmasına engel durumu olmamak. Bu koĢul sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup sözlü sınavdan önce TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığınca yapılacak inceleme ile belirlenir, 5) Sağlık durumu bakımından Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü vasıta ile seyahat etmeye elveriĢli olmak, 6) ÖSYM tarafından 2011 ve 2012 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP40 bölümünden 80 ve daha üzeri puan almak ve baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı ilk 160 aday içerisinde bulunmak, (160. aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava katılabileceklerdir) sınava iliĢkin diğer ayrıntılı bilgiler, www.ptt.gov.tr adresinden, PTT TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığına ait 0 312 3095150 no.lu telefondan, PTT BaĢmüdürlükleri ile PTT Merkez Müdürlüklerinden öğrenilebilir, "PTT Genel Müdürlüğü MüfettiĢ Yardımcılığı GiriĢ Sınavı BaĢvuru Formu" ise www.ptt.gov.tr adresinden temin edilebilir.



Ġlan olunur.
PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
T.C. PTT Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere giriş sınavı ile 8 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. Giriş sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir. A) Sınav Tarihi: Yazılı sınav 08–09 Aralık 2012 tarihinde (Cumartesi-Pazar günleri) yapılacaktır. B) Sınav Yeri: PTT Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Etlik Caddesi No:12, (Altındağ Kaymakamlığı yanı) Dışkapı/ANKARA adresidir. C) Sınava Katılma Şartları: Sınava girecek adayların;
1) Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak. 2) Sınavın yapıldığı tarihte otuzbeş yaşını doldurmamış olmak. 3) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamca kabul edilen en az dört yıl eğitim veren yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak. 4) Karakter ve yaşam biçimi bakımından müfettişlik mesleğine alınmasına engel durumu olmamak. Bu koşul sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup sözlü sınavdan önce Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılacak inceleme ile belirlenir. 5) Sağlık durumu bakımından Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü vasıta ile seyahat etmeye elverişli olmak. 6) ÖSYM tarafından 2011 ve 2012 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP40 bölümünden 80 ve daha üzeri puan almak ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı ilk 160 aday içerisinde bulunmak. (160. aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava katılabileceklerdir.)
D) Sınav Başvurusu ve Sınav Giriş Belgesi: Sınava başvurular, 28 Kasım 2012 tarihi Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar, PTT Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Ulus ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. "PTT Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu" yukarıda belirtilen adresten alınmak veya

www.ptt.gov.tr adresinden indirilmek suretiyle doldurulacaktır. Posta yolu ile yapılacak olan başvuruların, en geç 28 Kasım 2012 tarihinde PTT işyerlerine teslim edilmek suretiyle (PTT kanalıyla) postaya verilmiş olması gerekmektedir. Eksik belge ve bilgi ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır. (Ayrıntılı bilgi 0312 3095150 no'lu telefondan da temin edilebilir) Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylar; 04 Aralık 2012 tarihinde, Adı, Soyadı ve KPSS puanları belirtilmek suretiyle, www.ptt.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Sınava giriş şartlarını taşıyan adaylara “Sınava Giriş Belgesi” 04 Aralık 2012 tarihinden itibaren Teftiş Kurulu Başkanlığınca düzenlenerek elden verilecektir. Sınav tarihine kadar alınmayan “Sınava Giriş Belgesi” sınav günü sınav salonunda da teslim alınabilecektir. Sınavda öncelikle bu belge ibraz edilecek, adaylar bu giriş belgesiyle birlikte, kimlik tespitinde kullanılmak üzere, T.C. Kimlik Numaralı, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı geçerli bir kimlik belgesi de ayrıca bulundurmak zorundadır.