28 Şubat 2013 Perşembe



İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığından:

GĠRĠġ (SÖZLÜ) SINAV DUYURUSU

ĠçiĢleri Bakanlığı merkez teĢkilatında Genel Ġdare Hizmetleri Sınıfından boĢ bulunan 14 adet Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrolarına 07-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara・da yapılacak GiriĢ (Sözlü) Sınavı ile personel alınacaktır.

BAġVURU ġARTLARI

1 - 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu・nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan Ģartları taĢımak,

2 - Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dıĢındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiĢ olmak,

3 - Sınavın yapıldığı tarihte 35 yaĢını doldurmamıĢ olmak (10/05/1978 tarihinden sonra doğanlar),

4 - ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 ve 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan ・Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP 59・ bölümünde en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almıĢ olmak kaydıyla baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 112 kiĢi içerisinde bulunmak (112 nci aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriĢ sınavına alınır).

SINAV BAġVURU ġEKLĠ VE YERĠ

1 - Adaylar; Bakanlığımızın (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde yer alan ĠĢ Talep Formunu elektronik ortamda doldurarak, 22-26 Mart 2013 tarihleri arasında elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

2 - Dernekler Denetçi Yardımcısı ĠĢ Talep Formu, adaylar tarafından elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz doldurularak formun çıktısı alınacaktır.

3 - GiriĢ sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, bu ilanda belirtilen ve daha sonra belirlenecek tarihler arasında istenilecek diğer belgeler ile birlikte ĠĢ Talep Formu çıktısını imzalayarak ve resim yapıĢtırılmıĢ olarak ilgili sınav bürosuna teslim edeceklerdir.

4- Adaylar baĢvuru formuna bir defa giriĢ yapabileceğinden, baĢvuru formunu dikkatli doldurmaları gerekmektedir.

5 - Sistemde baĢvuru formunu doldurup çıktısını aldıktan sonra hatalı giriĢ yaptığını fark eden adaylar; bir dilekçe ile Personel Genel Müdürlüğü ĠĢlemler ġube Müdürlüğüne (Faks: 0 312 425 61 30, Tel: 0 312 422 41 60-61) müracaat ederek, yeniden giriĢ yapabilmek için sistemdeki baĢvurusunun iptal edilmesini talep edebileceklerdir.

6 - Ġlgili sınav bürosunca, hatalı giriĢ nedeni ile baĢvurusunun iptal edilerek, yeniden giriĢ yapmak isteyen adaylara, 26 Mart 2013 Salı günü saat 17:30・a kadar elektronik baĢvuru formuna yeniden giriĢ yapabilme imkanı verilecektir. 26 Mart 2013 Salı günü saat 16:00・dan sonra adayların düzeltme talepleri iĢleme alınmayacaktır. Sistemden müracaatlar aynı gün saat 17:30 itibari ile sona erecektir.

7 - Müracaatlar tamamlandıktan sonra adayların ĠĢ Talep Formundaki beyanları kontrol edilecektir.

8 - KPSSP59 baĢarı puan sıralamasına göre kesin olmayan değerlendirme sonuç listesi 28 Mart 2013 tarihinde Bakanlığımız (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır.

9 - KPSSP59 baĢarı puan sıralamasına göre ilan edilen kesin olmayan değerlendirme sonuç listesine itirazlar 29 Mart-01 Nisan 2013 tarihinde ilgili sınav kuruluna yazılı olarak, itirazda bulunulan hususun belgelendirilmesi Ģartı ile kabul edilecektir. 01 Nisan 2013 tarihinden sonra Bakanlığımız evrak kaydına veya faksına iletilen itiraz dilekçeleri iĢleme alınmayacaktır.

10 - Sınav kurulunca itiraz üzerine yeniden yapılan inceleme sonucu, ilgili adaya yazılı olarak bildirilecektir. Ġtiraz üzerine sınav kurulunca verilecek kararlar kesindir.

11 - 02 Nisan 2013 tarihinde giriĢ (sözlü) sınavına katılacaklara ait kesin sonuç listesi Bakanlığımız (www.icisleri.gov.tr) adresli internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır.

12 - KPSSP59 baĢarı puan sıralamasına göre ilan edilen boĢ kadro sayısının sekiz katı aday (112), 10-15 Nisan 2013 tarihleri arasında istenilen belgeleri ilgili sınav bürosuna elden teslim edeceklerdir. Ġstenilen belgeleri süresi içerisinde ilgili sınav bürosuna teslim etmeyen adaylar giriĢ(sözlü) sınavına alınmayacak olup, bu adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

13 - Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar Dernekler Denetçi Yardımcılığı GiriĢ (Sözlü) Sınavını kazanmıĢ olsalar dahi sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmıĢ olanların ise atamaları iptal edilecektir. Bu adaylar hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet BaĢsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

14 - Müracaatlar; elektronik ortamdaki iĢ talep formu ile alınacağından, posta ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

SINAVIN ġEKLĠ VE KONULARI

GiriĢ Sınavı; sözlü olarak tek aĢamada yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder