28 Şubat 2013 Perşembe



Devlet Personel Başkanlığından:

DEVLET PERSONEL UZMAN YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI DUYURUSU:

SINAV TARĠHĠ : 20 Nisan 2013 Cumartesi günü.

SINAV YERĠ : Ankara

ATAMA YAPILABĠLECEK BOġ KADRO SAYISI:

Devlet Personel BaĢkanlığında boĢ bulunan Genel Ġdare Hizmetleri Sınıfından (G.Ġ.H) 9 uncu dereceden (24), 8 inci dereceden (16) adet olmak üzere azami (40) adet kadroya Devlet Personel Uzmanı olarak yetiĢtirilmek üzere Devlet Personel Uzman Yardımcısı alınacaktır.

SINAVA KATILMA ġARTLARI:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 nci maddesindeki genel Ģartları taĢımak,

b) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, iĢletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdıĢındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

c) GiriĢ sınavının yapılacağı tarih itibarıyla 35 yaĢını doldurmamıĢ olmak,

ç) Ölçme, Seçme ve YerleĢtirme Merkezi BaĢkanlığı (ÖSYM) tarafından; 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları sonucuna göre (KPSSP47 puan türünden) 85 ve daha yüksek puan almıĢ olmak ve müracaat edenler arasından yapılacak puan sıralamasında ilk (400) aday içinde bulunmak, (400 üncü sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da giriĢ sınavına çağrılacaktır.)

d) Erkek adaylar için askerlikle iliĢiği olmamak,

e) Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel hali bulunmamak,

f) Süresi içinde baĢvurmuĢ ve baĢvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri vermiĢ bulunmak.

SINAVA BAġVURU:

BaĢvurular, 11-22 Mart 2013 tarihleri arasında Devlet Personel BaĢkanlığı Ġzmir Caddesi No:41 Kızılay/ANKARA adresine Ģahsen veya posta ile yapılabilir. Posta ile yapılan baĢvuruların BaĢkanlığa en geç son baĢvuru günü mesai bitimine kadar ulaĢması gerekmektedir. Postada meydana gelebilecek gecikmeler sebebiyle zamanında ulaĢmayan baĢvurular dikkate alınmayacaktır.

BAġVURU SIRASINDA ĠSTENECEK BELGELER:

a) Devlet Personel Uzman Yardımcılığı GiriĢ Sınavı BaĢvuru Formu (Doğrudan BaĢkanlıktan veya BaĢkanlığın www.dpb.gov.tr adresindeki resmi Web sitesinden temin edilebilir. Ayrıca 0 312 418 80 95 no;lu telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.),

b) Mezun olunan Yükseköğretim kurumu diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği (YurtdıĢındaki okullar ile hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, iĢletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerine denk sayılan yurtiçindeki fakülte veya yüksekokullardan mezun olunmuĢ ise denklik belgesi ile birlikte),

c) Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

ç) KPSS Sınav Sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı veya kurumca onaylı örneği,

d) Son altı ay içinde çekilmiĢ (4,5x6 cm.) 2 adet vesikalık fotoğraf (1 adedi forma

yapıĢtırılacak).

BaĢvuru sırasında istenen belgeler aslı ibraz edilmek kaydıyla Devlet Personel BaĢkanlığı Ġnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi BaĢkanlığınca da onaylanabilecektir.

GĠRĠġ SINAVINA ÇAĞRI VE SINAVA GĠRĠġ BELGESĠ:

Müracaat eden adaylardan giriĢ sınavına katılmaya hak kazananlara iadeli taahhütlü olarak yazılı bildirim yapılacak, ayrıca katılacakların listesi BaĢkanlığın www.dpb.gov.tr adresindeki resmi Web sayfasında ilan edilecektir. Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınava giriĢ belgelerini 15-19 Nisan 2013 tarihleri arasında mesai saatleri içinde Devlet Personel BaĢkanlığından alacaklardır. Adaylar 20 Nisan 2013 tarihindeki yazılı sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi gibi fotoğraflı, geçerli bir kimlik belgesini de yanlarında bulunduracaklardır. Sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

GĠRĠġ SINAVININ ġEKLĠ, SINAV KONULARI VE DEĞERLENDĠRME:

GiriĢ sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aĢamada yapılacaktır. Ġlk aĢama olan yazılı sınavda adaylara;

1 - ĠKTĠSAT GRUBU: Mikro ve makro iktisat, iktisat politikası, Türkiye ekonomisi, uluslararası ekonomik iliĢkiler ve kuruluĢlar.

2 - MALĠYE GRUBU: Kamu maliyesi, bütçe ve bütçe politikası, Türk bütçe sistemi, Türk vergi sisteminin genel esasları, maliye politikası.

3 - HUKUK GRUBU: Anayasa hukuku, idare hukukunun genel esasları ve idari yargı, ceza hukuku (genel hükümler), medeni hukuk (baĢlangıç-kiĢiler hukuku-eĢya hukuku), borçlar hukuku (genel hükümler).

4 - KAMU YÖNETĠMĠ GRUBU: Yönetim bilimleri, personel yönetimi.
Alanlarından yazılı sınav yapılacaktır.

Konu gruplarının her birinden ayrı ayrı 100 üzerinden 50 puandan az olmamak üzere ve ortalama en az 70 puan alan adaylar arasında, ortalama puanı en yüksek adaydan baĢlanarak yapılacak sıralamaya göre, azami atama yapılacak kadro sayısının dört katı tutarındaki 160 aday yazılı sınavda baĢarılı sayılacaktır. (160 ıncı sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da baĢarılı sayılırlar.) Yazılı sınavda 160・ın altında adayın baĢarılı olması halinde baĢarılı olanların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

Yazılı sınav sonuçları BaĢkanlıkta liste halinde uygun yerlere asılarak ve www.dpb.gov.tr internet adresindeki resmi Web sayfasında ilan edilecektir. Ayrıca, sınav sonucu baĢarılı olan adayların adreslerine iadeli taahhütlü olarak gönderilecektir. Yazılı sınavda baĢarılı olan adaylar daha sonra belirlenecek tarihlerde Ankara・da sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Sözlü sınava girme hakkını kazanan adaylara sözlü sınavdan önce istenecek belgeler ile sözlü sınavın yeri, günü ve saati yazılı olarak bildirilecektir. Ġstenilen belgeleri bildirilen süre içinde teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmazlar. Sözlü sınav 100 tam puan üzerinden değerlendirilir, bu değerlendirme sonucunda 70 puan ve üzeri not alanlar sözlü sınavda baĢarılı sayılırlar.

Sözlü sınavda da baĢarılı bulunanların yazılı sınav notu ile sözlü sınav notunun aritmetik ortalaması alınarak giriĢ sınavı notu belirlenecektir. GiriĢ sınavı notu en yüksek olan adaydan baĢlanarak yapılacak sıralamaya göre azami (40) adaydan oluĢacak liste BaĢkanlıkta uygun yerlere asılarak ve www.dpb.gov.tr internet adresindeki resmi Web sayfasında duyurulacaktır. Ayrıca, sınav sonucu sözlü sınava giren tüm adaylara yazılı olarak bildirilecek ve listede yer alan adaylardan atanmaları için gerekli olan belgeler istenecektir.

BaĢvuru ve iĢlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmıĢ olsa dahi iptal edilecektir. Bu kiĢiler, hiçbir hak talep etmeyecek ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Ġlan olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder