24 Eylül 2012 Pazartesi

ASİSTAN-STAJER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ SINAVI



Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden:

ASĠSTAN - STAJYER HAVA TRAFĠK KONTROLÖRÜ GĠRĠġ SINAVI DUYURUSU

KURUM VE ALINACAK POZĠSYONA ĠLĠġKĠN BĠLGĠLER

Sınavı Açan Birim: Devlet Hava Meydanları ĠĢletmesi Genel Müdürlüğü.

Görev Yeri: DHMĠ (TaĢra)

Atama Yapılacak Pozisyon Unvanı ve Sayısı:

- Asistan Hava Trafik Kontrolörü: 12 adet.

- Stajyer Hava Trafik Kontrolörü: 113 adet.

Asistan Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan

Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 80 puan

KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 07-08 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı.

Devlet Hava Meydanları ĠĢletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c Bendi kapsamında istihdam edilmek üzere, 31.01.2007 tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler çerçevesinde aĢağıdaki Ģartlara haiz açıktan atama ile personel alınacaktır.

Asistan hava trafik kontrolör adayları için,

a) T.C. vatandaĢı olmak,

b) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak

c) ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak,

(aranan Ģartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde yazılı bulunmaktadır.)

ç) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiĢ olsa bile; kasten iĢlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramıĢ olsa bile devletin güvenliğine karĢı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iĢleyiĢine karĢı suçlar, milli savunmaya karĢı suçlar, devlet sırlarına karĢı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüĢvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıĢtırma, edinim ifasına fesat karıĢtırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak,

e) Ġlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,

f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletiĢiminde Türkçe ve Ġngilizce dillerinde, yanlıĢ anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aĢırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiĢ olsalar bile sınavı kazanmıĢ sayılmaz ve elenirler.)

Stajyer hava trafik kontrolör adayları için,

a) T.C. vatandaĢı olmak,

b) Hava Trafik Kontrol Kursunun BaĢlayacağı 24/12/2012 tarihi itibariyle, 27 yaĢından gün almamıĢ olmak, (24/12/1986 ve sonrasında doğmuĢ olmak.)

c) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak,

ç) ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak,(aranan Ģartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde yazılı bulunmaktadır. )

d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiĢ olsa bile; kasten iĢlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramıĢ olsa bile devletin güvenliğine karĢı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iĢleyiĢine karĢı suçlar, milli savunmaya karĢı suçlar, devlet sırlarına karĢı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüĢvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıĢtırma, edinim ifasına fesat karıĢtırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

e) Ġlan edilen KPSSP3 puan türünden 80 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,

f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletiĢiminde Türkçe ve Ġngilizce dillerinde, yanlıĢ anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aĢırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiĢ olsalar bile sınavı kazanmıĢ sayılmaz ve elenirler.)

g) BaĢvuru sırasında, Ġngilizce dilinde KPDS sınavından en az 70 veya YÖK tarafından yayımlanan denklik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olmak.

SINAVLARIN YAPILIġ ġEKLĠ:

- Adayların seçiminde; Hava Trafik Kontrol adayları için geliĢtirilmiĢ, bilgisayar destekli seçme sınavı veya

- Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve

- Türkçe ve Ġngilizce dillerinde, yanlıĢ anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aĢırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav Ģeklinde uygulanacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ :

Devlet Hava Meydanları ĠĢletmesi Genel Müdürlüğü Asistan/Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve Stajyer AIM Memuru Pozisyonlarına Ġlk Defa Atanacak Adayların Seçme Sınavlarına Dair Yönetmelik gereğince duyurulan boĢ pozisyonların sayısının 6 (Altı) katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten baĢlamak üzere bilgisayar destekli seçme programı sınavına veya yazılı yarıĢma sınavına çağırılacaktır.

Söz konusu açıktan atama ile atanması öngörülen pozisyonlardan Ģartların uymaması nedeniyle atama yapılamaması halinde sıradaki adaya hak tanınacaktır.

Adaylar; Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlarda almıĢ oldukları puan sırasına göre sözlü sınava çağırılacaktır.

Sınava girmek isteyen adaylar; Genel Müdürlükten veya Web sitesinden(www.dhmi.gov.tr) temin edecekleri Aday BaĢvuru Formu’nu doldurarak, aĢağıdaki belgelerle birlikte

24/08/2012-24/09/2012 Tarihleri arasında DHMĠ Genel Müdürlüğü Personel ve Ġdari ĠĢler Daire BaĢkanlığında olacak Ģekilde Ģahsen veya posta yoluyla baĢvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluĢumuz sorumlu olmayacaktır.

BAġVURUDA ĠSTENECEK BELGELER:

a) Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi,

b) 4,5x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,

c) KPSS sınav sonuç belgesinin çıktısı,

ç) Ġngilizce bilgisini gösteren belge,

Bilgisayar destekli seçme programı sınavında veya yazılı sınavda baĢarılı olan ve sözlü sınav için çağrılan adaylardan aĢağıdaki belgeler istenir.

SINAVI KAZANANLARDAN ĠSTENECEK BELGELER:

a) T.C. kimlik numaralı nüfus hüviyet cüzdanının fotokopisi (aslını ibraz etmek Ģartıyla)

b) Askerlik ile ilgisi bulunmadığı, askerlik çağına gelmemiĢ ya da askerlik çağına gelmiĢ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmıĢ yahut erteletmiĢ veya yedek sınıfına geçirilmiĢ olduğuna dair beyanı.

c) Adli sicil kaydı beyanı

ç) 4,5x6 ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf,

d) Asistan/Stajyer Hava Trafik Kontrolörü adayları için; ICAO Ek-1 Sınıf 3’e uygun alınacak sağlık kurulu raporu (Öncelikle Sınavda baĢarılı olan ilk 113 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü adayları için),

e) Hizmet belgesi (Kamu Kurum ve KuruluĢunda çalıĢanlar için)

f) Mal Bildirim Formu.(Önlü arkalı tek sayfa olacak Ģekilde)

g) Hava Trafik Kontrolör Lisansı (Sadece Asistan Hava Trafik Kontrolörleri için)

SINAVLARIN YAPILACAĞI YER VE DUYURU:

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlar DHMĠ Genel Müdürlüğünde 08/10/2012 - 16/11/2012 tarihleri arasında saat 09.00’da baĢlayarak yapılacaktır.

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, Sınava iliĢkin liste (www.dhmi.gov.tr) adresinde ilan edilecektir.

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı adaylara DHMĠ Web sayfasından duyurulan gün ve saatte gruplar halinde yapılacaktır.

Sınavlarda baĢarı gösteren adaylar sözlü sınava sınav tarihi, yeri ve saati KuruluĢumuz internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) yapılacak duyuruyla çağırılacaktır.

SINAV KONULARI:

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya Yazılı sınav ve Sözlü sınav, aĢağıda belirtilen konularda yapılır. Sınav Komisyonu tarafından gerekli görüldüğü hallerde; sınav konularında değiĢiklik yapılabilir.

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı;

Bilgisayar ortamında; algılama, reaksiyon, üç boyutlu düĢünme, hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini tespit etmeye yönelik, önceden hazırlanmıĢ veri tabanı kullanılarak yapılır.

Yazılı sınavlar;

Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme, Ģekil, rakam ve harf kombinasyon ve dizilerinin tespiti gibi özellikleri test etmeye yönelik en az 50 sorudan oluĢur.

Sözlü sınavlar;

Adaylarının sesli iletiĢimde Türkçe ve Ġngilizce dillerinde, yanlıĢ anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aĢırı heyecan sahibi olmak gibi ifade yeterlilikleri de göz önünde bulundurularak yapılacak Türkçe ve Ġngilizce mülakatı içerir.

SINAVLARIN DEĞERLENDĠRĠLMESĠ:

Bilgisayar destekli seçme sınavı sonunda, her bir aday için bilgisayar çıktısı Ģeklinde alınacak raporda yer alan toplam puan esas alınacaktır. Sınav Komisyonu tarafından; raporda yer alan toplam puanı en yüksek adaydan baĢlanarak pozisyon sayısı kadar aday baĢarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere sözlü sınava çağırılır.

Yazılı sınav yapılması halinde ise; yazılı sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlardan, Sınav Komisyonu tarafından; puanı en yüksek adaydan baĢlanarak pozisyon sayısı kadar aday baĢarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere seçilir ve sözlü sınava çağrılır.

BAġVURU SÜRESĠ VE YERĠ:

BaĢvuru süresi 24/08/2012 tarihinde baĢlayacak ve 24/09/2012 günü mesai bitiminde sona erecektir. BaĢvurular Devlet Hava Meydanları ĠĢletmesi Genel Müdürlüğü Personel ve Ġdari ĠĢler Daire BaĢkanlığında olacak Ģekilde Ģahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluĢumuz sorumlu olmayacaktır.



Sınav sonuçları (www.dhmi.gov.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır. KURULUġUMUZDA ĠSTĠHDAM EDĠLECEK ADAY ASĠSTAN VE STAJYER HAVA TRAFĠK KONTROLÖRLERĠ DAĞILIMI

ASĠSTAN HV. TRF. K.

STAJYER HV. TRF. K.

ATATÜRK HVLĠM.

12

ADANA HVLĠM.

2

MĠLAS/BODRUM HVLĠM.

4

NEVġEHĠR/KAPADOKYA HVLĠM.

1

TRABZON HVLĠM.

7

ISPARTA/S.DEMĠREL HVLĠM.

2

ERZURUM HVLĠM.

3

8

GAZĠANTEP HVLĠM.

6

BURSA-YENĠġEHĠR HVLĠM.

2

ÇARDAK HVLĠM.

2

ÇANAKKALE HVLĠM.

3

ERZĠNCAN HVLĠM.

4

ELAZIĞ HVLĠM.

3

SĠVAS HVLĠM.

1

4

HATAY HVLĠM.

3

KARS HVLĠM.

1

3

MARDĠN HVLĠM.

2

MUġ HVLĠM.

4

SĠĠRT HVLĠM.

3

SAMSUN/ÇARġAMBA HVLĠM.

3

SABĠHA GÖKÇEN HVLĠM.

10

VAN HVLĠM.

2

4

GÖKÇEADA HVLĠM.

1

3

ZAFER HVLĠM.

2

6

IĞDIR HVLĠM.

2

3

KASTAMONU HVLĠM.

4

BĠNGÖL HVLĠM.

5

T O P L A M

12

113

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder