29 Eylül 2012 Cumartesi

REKABET KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI



Rekabet Kurumundan:

REKABET UZMAN YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI

Rekabet Kurumu’nda çalıĢtırılmak üzere, Rekabet Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde;

1) 20 adet Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) kadrosu için; en az dört yıllık öğrenim veren yüksek öğretim kurumlarının Ġktisat, Siyasal Bilgiler, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültelerinden veya ĠĢletme Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği bölümlerinden,

2) 8 adet Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukukçu) kadrosu için; Hukuk Fakültelerinden,

3) 7 adet Rekabet Uzman Yardımcılığı (BiliĢim) kadrosu için; Bilgisayar Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve HaberleĢme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Ġstatistik ve Bilgisayar, Matematik ve Bilgisayar, Matematik, Ġstatistik bölümlerinden, ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdıĢındaki öğretim kurumlarından, mezun olanların katılabileceği giriĢ sınavı sonucunda, Rekabet Uzman Yardımcıları alınacaktır.

SINAVA KATILMA KOġULLARI

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yer alan genel Ģartları taĢımak,

2) 4054 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan fakülte ve bölümler ile Rekabet Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliğinin 7 nci maddesinde sayılan ve yukarıda belirtilen yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdıĢındaki öğretim kurumlarından, mezun olmak,

3) Alan bilgisi sınavın yapıldığı tarihte otuzbeĢ yaĢını doldurmamıĢ olmak,

4) Son baĢvuru tarihi itibariyle 2011 veya 2012 Kamu Personel Seçme Sınavından:

a) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) kadrosu için; KPSS P5, KPSS P9, KPSS P27 veya KPSS P47puan türlerinin herhangi birinden en az 90 puan alınması ve baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 400 kiĢi,

b) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukukçu) kadrosu için; KPSS P5, KPSS P11, KPSS P20 veya KPSS P21 puan türlerinin herhangi birinden en az 85 puan alınması ve baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 160 kiĢi,

c) Rekabet Uzman Yardımcılığı (BiliĢim) kadrosu için; KPSS P1, KPSS P5veya KPSS P25 puan türlerinin herhangi birinden en az 85 puan alınması ve baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 140 kiĢi içerisinde bulunulması gerekmektedir (Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilir).

5) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hastalığı bulunmamak.

SINAVLAR

Kurumumuzca yapılacak giriĢ sınavı yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aĢamada yapılır.

1 - Yazılı Sınav: Bu sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri Kurum internet sitesinde ilan edilecek ve sınava giriĢ belgeleri adayların adreslerine ya da elektronik posta adreslerine gönderilecektir. Sınav 3 Kasım 2012 günü Ankara’da adaylara gönderilecek Sınav GiriĢ Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacaktır.

Sınav Konuları: Alan bilgisi ve yabancı dil bilgisi sorularından oluĢur ve aĢağıdaki konuları kapsar:

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Genel) kadrosu için: Ġktisat, Hukuk, ĠĢletme ve Yabancı Dil.

Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukukçu) kadrosu için: Hukuk, Ġktisat ve Yabancı Dil.

Rekabet Uzman Yardımcılığı (BiliĢim) kadrosu için: BiliĢim, Hukuk ve Yabancı Dil.

- ĠKTĠSAT: Mikro Ġktisat, Makro Ġktisat, Sanayi Ġktisadı, Ekonometri, Ġstatistik.

- HUKUK: Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Ġdare Hukuku ve Ġdari Yargılama Hukuku, Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku.

- ĠġLETME: ĠĢletme Ġktisadı, ĠĢletme Yönetimi, Muhasebe ve Finansman, Üretim ve Pazarlama.

- BĠLĠġĠM: Yazılım, Ağ, Güvenlik ve Donanım, Veritabanları ve Bilgi Sistemleri.

- YABANCI DĠL: Ġngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden biri.

Sınavın değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda baĢarılı sayılabilmek için alan bilgisi konularının her birinden en az 65 puan almak kaydıyla ortalama en az 70 puan almak gerekir.

2 - Sözlü Sınav: Sınav komisyonu baĢkanı ve üyeleri tarafından, Yönetmelikte belirlenen kriterlere göre her adaya 100 tam puan üzerinden ayrı ayrı puan verilir Sözlü sınavda baĢarılı sayılmak için, Komisyon BaĢkan ve Üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması Ģarttır.

Yazılı sınavın ağırlığı %60, sözlü sınavın ağırlığı %40 olup, yazılı ve sözlü sınavlarda baĢarılı olan adayların her sınav aĢamasında elde ettikleri puanların ağırlıklı ortalaması alınmak suretiyle giriĢ sınavı baĢarı puanı tespit edilir ve nihai baĢarı sıralaması yapılır. BaĢarı puanlarının eĢit olması durumunda yazılı sınav puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.

Sınavlarda baĢarılı olan adaylardan sonuç baĢarı sıralamasına göre ilan edilen kadro sayıları uyarınca toplam 35 kiĢiye kadar Rekabet Uzman Yardımcısı atanacaktır.

SINAV BAġVURU BELGELERĠ

a) T.C. Kimlik numarası beyanı veya nüfus cüzdanının Kurumca onaylı örneği,

b) 4 adet vesikalık fotoğraf,

c) Mezuniyet belgesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği,

ç) KPSS sonuç belgesinin aslı, Kurumca onaylı örneği veya internet çıktısı,

d) Erkek adaylar için, askerlik durumuna dair beyan.

e) BaĢvuru formu, Rekabet Kurumu BaĢkanlığından veya www.rekabet.gov.tr internet adresinden temin edilebilir. BaĢvuru formu internet üzerinden doldurularak çıktısı alındıktan sonra Kuruma teslim edilecektir.)

Sınava katılabilmek için BaĢvuru Formu ve istenen belgeler en geç 17.10.2012 tarihi mesai saati sonuna kadar ulaĢacak Ģekilde Kurum BaĢkanlığına Ģahsen veya posta yoluyla teslim edilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

GiriĢ sınavına katılmaya hak kazanamayan adayların listesi kurum internet sitesinde ilan edilecek ve bu adayların baĢvuru formunda belirttikleri e-posta adresine bildirim yapılacaktır.

ADRES : Rekabet Kurumu BaĢkanlığı

Üniversiteler Mahallesi 1597 Cadde No:9 06800 Bilkent/ANKARA

TELEFON : (0 312) 291 42 12 -13-15-16

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder