24 Eylül 2012 Pazartesi

STAJER HAZİNE KONTROLÖRLÜĞÜ GİRİŞ SINAVI



Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığından:

STJ. HAZİNE KONTROLÖRLÜĞÜ GİRİŞ SINAVI İLANI

T.C. BaĢbakanlık Hazine MüsteĢarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı'nda istihdam edilmek üzere en fazla 12 Stajyer Hazine Kontrolörünün alımı amacıyla GiriĢ Sınavı yapılacaktır. GiriĢ Sınavı; Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı'nca yapılacak "Yazılı" ve "Sözlü" sınavlardan oluĢmaktadır. GiriĢ Sınavının yazılı aĢaması 3 - 4 Kasım 2012 tarihlerinde sabah ve öğleden sonraları dört ayrı bölümde yapılacaktır.

Sınava baĢvurabilmek için;

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde yazılı genel Ģartları taĢımak.

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Ġktisat, Siyasal Bilgiler, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yabancı fakülte veya dört yıllık yüksek okullardan birini bitirmiĢ olmak,

c) ÖSYM tarafından 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına göre KPSS P-40 puan türünden 80 (Seksen) ve üstünde puan almıĢ olmak ile KPSS sınavında yabancı dilden (Ġngilizce, Almanca, Fransızca) en az 60・ta 42 (%70) soruya doğru cevap vermiĢ olmak veya Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı KPDS・den (Aralık 2010, Mayıs 2011, Kasım 2011 ve Mayıs 2012) aynı diller için en az (C) düzeyinde puan almak,

d) Sınavın ilk oturumunun yapılacağı 03/11/2012 tarihi itibariyle 35 yaĢını doldurmamıĢ olmak, (Askerliğini yapmıĢ olanlar için bu sınıra askerlikte geçen süre eklenir)

e) Sağlık durumu Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya, her türlü iklim ve yolculuk koĢullarına elveriĢli olmak,

f) Erkek adaylar için askerliğini yapmıĢ, muaf veya erteletmiĢ olmak,

g) Süresi içinde baĢvurmuĢ ve baĢvuru belgesi ile birlikte istenen diğer bilgi ve belgeleri Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığına iletmiĢ olmak.

Sınav Komisyonunca, baĢvuranlar arasından KPSS P-40 puan türüne göre puanı en yüksek 240 aday belirlenecek ve bu adaylar tebligat yoluyla ve/veya Hazine MüsteĢarlığı internet sitesinde ilan edilmek suretiyle sınav yeri ve saatleri de belirtilerek Yazılı Sınava çağrılacaklardır.

GiriĢ Sınavına katılmak isteyenler; yükseköğrenim belgesi veya bitirme belgesinin, KPSS Sınav Sonuç Belgesinin KPDS Sınav sonuç belgesinin (yabancı dil seviyesinin belgelemek için gerekiyorsa), T.C. Kimlik Numarasını içeren geçerli Kimlik Belgesinin asılları veya Kurulca onaylı suretleri ve fotoğraflı Aday BaĢvuru Formu ile Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı'na müracaat edeceklerdir.

Stajyer Hazine Kontrolörlüğü giriĢ sınavına iki kez girip de kazanamamıĢ olanlar, bir daha bu sınava katılamazlar.

Kurul ve sınav hakkında ayrıntılı bilgileri içeren GiriĢ Sınavı BroĢürü ile Aday BaĢvuru Formu;

- Ankara'da ・Ġnönü Bulvarı No: 36, Kat: 19 Emek/ANKARA・ adresindeki Hazine MüsteĢarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı・ndan,

- Ġstanbul'da ・Ġstiklal Cad. Balo Sokak, Oyal Han No:2, Kat:7 Beyoğlu/ĠSTANBUL・ adresindeki Ġstanbul Grup BaĢkanlığı・ndan,

- (http://www.hazine.gov.tr) internet adresinden temin edilebilir.

- Ayrıca, sınav ile ilgili her türlü bilgi temini için (0312) 204 66 11 ve (0312) 204 69 97 no.lu telefonlar aranabilir.

Adayların, baĢvuru ve kayıt iĢlemleri için en son 19 Ekim 2012 Cuma günü Saat:17:00'ye kadar ・Ġnönü Bulvarı No: 36, Kat: 19 Emek/ANKARA・ adresindeki Hazine Kontrolörleri Kurulu BaĢkanlığı'na bizzat veya posta ile baĢvurmaları gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder