4 Kasım 2012 Pazar

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI



 PTT Genel Müdürlüğünden:

MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI DUYURUSU

T.C. PTT Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere, giriĢ sınavı ile 8 MüfettiĢ Yardımcısı alınacak olup, sınavla ilgili hususlar aĢağıda belirtilmiĢtir.

A) Sınav Tarihi: Yazılı sınav 08 ve 09 Aralık 2012 (Cumartesi-Pazar) tarihlerinde yapılacaktır.

B) Sınav Yeri: PTT Eğitim Merkezi Müdürlüğü Etlik Cad. No: 12, (Altındağ Kaymakamlığı yanı) DıĢkapı ANKARA adresidir.

C) Sınava Katılma ġartları:

1) Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak, 2) Sınavın yapıldığı tarihte otuzbeĢ yaĢını doldurmamıĢ olmak, 3) Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamca kabul edilen en az dört yıl eğitim veren yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiĢ olmak, 4) Karakter ve yaĢam biçimi bakımından müfettiĢlik mesleğine alınmasına engel durumu olmamak. Bu koĢul sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup sözlü sınavdan önce TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığınca yapılacak inceleme ile belirlenir, 5) Sağlık durumu bakımından Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü vasıta ile seyahat etmeye elveriĢli olmak, 6) ÖSYM tarafından 2011 ve 2012 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP40 bölümünden 80 ve daha üzeri puan almak ve baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı ilk 160 aday içerisinde bulunmak, (160. aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava katılabileceklerdir) sınava iliĢkin diğer ayrıntılı bilgiler, www.ptt.gov.tr adresinden, PTT TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığına ait 0 312 3095150 no.lu telefondan, PTT BaĢmüdürlükleri ile PTT Merkez Müdürlüklerinden öğrenilebilir, "PTT Genel Müdürlüğü MüfettiĢ Yardımcılığı GiriĢ Sınavı BaĢvuru Formu" ise www.ptt.gov.tr adresinden temin edilebilir.



Ġlan olunur.
PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
T.C. PTT Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere giriş sınavı ile 8 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. Giriş sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir. A) Sınav Tarihi: Yazılı sınav 08–09 Aralık 2012 tarihinde (Cumartesi-Pazar günleri) yapılacaktır. B) Sınav Yeri: PTT Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Etlik Caddesi No:12, (Altındağ Kaymakamlığı yanı) Dışkapı/ANKARA adresidir. C) Sınava Katılma Şartları: Sınava girecek adayların;
1) Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak. 2) Sınavın yapıldığı tarihte otuzbeş yaşını doldurmamış olmak. 3) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamca kabul edilen en az dört yıl eğitim veren yerli ve yabancı fakültelerden birini bitirmiş olmak. 4) Karakter ve yaşam biçimi bakımından müfettişlik mesleğine alınmasına engel durumu olmamak. Bu koşul sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup sözlü sınavdan önce Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılacak inceleme ile belirlenir. 5) Sağlık durumu bakımından Türkiye’nin her yerinde görev yapmaya ve her türlü vasıta ile seyahat etmeye elverişli olmak. 6) ÖSYM tarafından 2011 ve 2012 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP40 bölümünden 80 ve daha üzeri puan almak ve başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı ilk 160 aday içerisinde bulunmak. (160. aday ile aynı puana sahip olan adaylar da sınava katılabileceklerdir.)
D) Sınav Başvurusu ve Sınav Giriş Belgesi: Sınava başvurular, 28 Kasım 2012 tarihi Çarşamba günü mesai saati sonuna kadar, PTT Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Ulus ANKARA adresine şahsen veya posta ile yapılabilir. "PTT Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu" yukarıda belirtilen adresten alınmak veya

www.ptt.gov.tr adresinden indirilmek suretiyle doldurulacaktır. Posta yolu ile yapılacak olan başvuruların, en geç 28 Kasım 2012 tarihinde PTT işyerlerine teslim edilmek suretiyle (PTT kanalıyla) postaya verilmiş olması gerekmektedir. Eksik belge ve bilgi ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır. (Ayrıntılı bilgi 0312 3095150 no'lu telefondan da temin edilebilir) Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylar; 04 Aralık 2012 tarihinde, Adı, Soyadı ve KPSS puanları belirtilmek suretiyle, www.ptt.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Sınava giriş şartlarını taşıyan adaylara “Sınava Giriş Belgesi” 04 Aralık 2012 tarihinden itibaren Teftiş Kurulu Başkanlığınca düzenlenerek elden verilecektir. Sınav tarihine kadar alınmayan “Sınava Giriş Belgesi” sınav günü sınav salonunda da teslim alınabilecektir. Sınavda öncelikle bu belge ibraz edilecek, adaylar bu giriş belgesiyle birlikte, kimlik tespitinde kullanılmak üzere, T.C. Kimlik Numaralı, nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı geçerli bir kimlik belgesi de ayrıca bulundurmak zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder