4 Kasım 2012 Pazar

GÜMRÜK VE TİCARET MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI



Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:

REHBERLĠK VE TEFTĠġ BAġKANLIĞI

GÜMRÜK VE TĠCARET MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞI GĠRĠġ SINAVI ĠLANI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve TeftiĢ BaĢkanlığına Genel Ġdare Hizmetleri sınıfından 8 inci ve 9 uncu dereceli kadrolara atama yapmak üzere yazılı ve sözlü sınavla 40 Gümrük ve Ticaret MüfettiĢ Yardımcısı alınacaktır.

1. SINAV TARĠHĠ VE YERĠ:

1.1. GiriĢ Sınavı önce klasik usulde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aĢamalı olarak Ankara・da yapılacaktır.

1.2. GiriĢ Sınavının yazılı bölümü 1-2 Aralık 2012 (Cumartesi ve Pazar) tarihlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum halinde yapılacaktır. Yazılı sınavda baĢarılı olamayanlar sözlü sınava giremezler.

1.3. GiriĢ Sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres, tarih ve sınav saatleri; 15 Kasım 2012 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (www.gtb.gov.tr) internet sayfasında ilan edilecektir.

1.4. GiriĢ Sınavına katılmaya hak kazanan adaylara kimlik bilgileri ile sınav yeri, tarihi ve saatinin yer aldığı fotoğraflı Sınav GiriĢ Belgesi verilecektir. Sınav GiriĢ Belgesi, yazılı sınav baĢlamadan önce sınav yerinde adaylara elden teslim edilecektir. Sınav GiriĢ Belgesi olmayan adaylar giriĢ sınavına katılamazlar.

1.5. Yazılı sınav sonuçları Bakanlık internet adresinde yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca sözlü sınava katılmaya hak kazananlara, sözlü sınavın yeri, günü ve saatine iliĢkin bilgileri içeren tebligat yapılacaktır.

2. BAġVURU ġARTLARI:

2.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel Ģartları taĢımak.

2.2. En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, iktisat, siyasal bilgiler, iĢletme, iktisadi ve idarî bilimler fakülteleriyle bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul olunan yurt içi ya da yurt dıĢındaki öğrenim kurumlarından birini bitirmiĢ olmak.

2.3. 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarının KPSSP51 puan türünden 80 ve üzeri puan almak kaydıyla, baĢvuruda bulunanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 600 aday arasında bulunmak. EĢit puan almıĢ olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaktır.

2.4. GiriĢ sınavının yazılı aĢamasının yapıldığı tarihte otuzbeĢ yaĢını doldurmamıĢ olmak.

2.5. Sağlık durumu, yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk Ģartlarında seyahat etmeye elveriĢli olmak ve müfettiĢlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalığı veya özrü bulunmamak.

3. SINAV BAġVURUSU:

3.1. BaĢvurular 1-9 Kasım 2012 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (www.gtb.gov.tr) internet sayfasından elektronik ortamda yapılacaktır.

3.2. Sınava girmek isteyenler; Bakanlığın internet sayfasındaki Aday Bilgi Formunu doldurmak suretiyle baĢvuracaklardır. Aday Bilgi Formu doldurulurken yüksek öğrenim kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı ya da kurumca onaylı suretinin elektronik ortamda eklenmesi istenecektir. Formun doldurulması ile belge eklenmesine iliĢkin açıklamalar internet sayfasında yer alacaktır.

3.3. Ġlanda belirtilen Ģartlara uygun olmayan baĢvurular ile süresi içerisinde yapılmayan baĢvurular dikkate alınmaz. Elektronik ortamda meydana gelebilecek aksaklıklardan dolayı, adayların baĢvurularını son güne bırakmamaları gerekmektedir.

3.4. GiriĢ sınavına baĢvuranlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmıĢ olsa dahi iptal edilir ve haklarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet BaĢsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

4. SINAV ġEKLĠ VE SINAV KONULARI:

4.1. Yazılı sınav aĢağıda belirtilen konularda yapılır:

- MALĠYE VE EKONOMĠ GRUBU: Maliye politikası, Vergi hukuku, Kamu gelirleri ve giderleri, Bütçe ve kamu borçları, Mikro ve makro ekonomi, Para-banka teorileri, ĠĢletme ekonomisi, Uluslararası ekonomi ve dıĢ ticaret politikası,

- KAMU HUKUKU GRUBU: Anayasa hukuku, Ġdare hukuku, Ceza hukuku, Ceza muhakemesi hukuku,

- ÖZEL HUKUK GRUBU: Ticaret hukuku, Borçlar hukuku, Medeni hukuk (Aile hukuku ve miras hukuku hariç),

- MUHASEBE GRUBU: Genel muhasebe, ġirketler muhasebesi, Mali analiz ve teknikleri, Ticari hesap.

5. DEĞERLENDĠRME:

5.1. Yazılı sınavda baĢarılı olabilmek için, her sınav grubundan 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alınması ve tüm sınav gruplarının ortalama notunun en az 70 puan olması gereklidir.

5.2. Yazılı sınavda baĢarılı olan adaylardan en yüksek puan alan adaydan baĢlanarak, 120 aday sözlü sınava çağrılacaktır. Son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sözlü sınava çağrılır. Yazılı sınavdan 70 ve üzerinde puan almıĢ olmak, sözlü sınava çağrılmayan adaylar için müktesep hak teĢkil etmez.

5.3. Sözlü sınavda adaylar; yazılı sınav konularına iliĢkin bilgi düzeyi yönünden 50 puan; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; liyakati, temsil kabiliyeti, davranıĢ ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; genel yetenek ve genel kültürü; bilimsel ve teknolojik geliĢmelere açıklığı yönlerinden 10・ar puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda baĢarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden 70 puan alınması gereklidir.

5.4. GiriĢ sınavı puanı, yazılı ve sözlü puanlarının ortalamasından oluĢur.

5.5. Adaylar, giriĢ sınavı puanı en yüksek adaydan baĢlamak suretiyle sıralamaya konulur. Adayların giriĢ sınavı puanlarının aynı olması halinde sırasıyla, yazılı sınav puanı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı yüksek olana öncelik tanınır.

5.6. GiriĢ sınavından 70 ve üzerinde puan almıĢ olmak, atama yapılacak kadro sayısının dıĢında kalan adaylar için müktesep hak teĢkil etmez.

6. SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE ĠTĠRAZ:

6.1. GiriĢ sınavı sonuçları, Bakanlığın internet adresinde ilan edilir. Ayrıca, sınavı kazanan adaylara tebligat yapılır.

6.2. MüfettiĢ yardımcılığı giriĢ sınav sonuçlarına, tebliğ tarihinden itibaren on gün içinde yazılı olarak BaĢkanlığa itiraz edilebilir. Ġtirazlar sınav kurulunca incelenerek sonuçlandırılır, ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

7. DĠĞER HUSUSLAR:

7.1. Adaylar, sınavda kimlik tespiti için nüfus cüzdanı veya pasaport ibraz etmek zorundadırlar.

7.2. Adaylar, sınavda yeteri sayıda kurĢun kalem ve silgiyi yanlarında bulunduracaklardır.

7.3. Sözlü sınava girmeden önce adayların; sağlık durumu açısından her türlü iklim ve yolculuk Ģartlarında görev yapmasına ve seyahat etmesine engel bir halinin olmadığına, sabıka kaydına ve erkek adayların askerlik durumuna dair yazılı beyanı, nüfus cüzdanı sureti ve fotoğraf ile bir örneği onaylanarak alınmak üzere yüksek öğrenim kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı ya da kurumca onaylı suretini sınav kuruluna teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.

Ġlan olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder