27 Kasım 2012 Salı

BAKIRKÖY BELEDİYESİ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI SINAV İLANI


Bakırköy Belediye Başkanlığından:
T.C. Bakırköy Belediye BaĢkanlığı MüfettiĢ Yardımcılığına GiriĢ Sınav Duyurusu
Ġstanbul Bakırköy Belediye BaĢkanlığı TeftiĢ Kurulu Müdürlüğünde münhal bulunan G.I.H Sınıfı bir (1) Adet 7. derece kadroya, özel yarıĢma sınavı ile 1 (bir) adet MüfettiĢ Yardımcısı alınacaktır.
A-) SINAVA KATILMA ġARTLARI 1 - BaĢvurular 26/11/2012 -06/12/2012 tarihleri arasında mesai saatlerinde (08:00-16:30) Bakırköy Belediye BaĢkanlığı Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne Ģahsen elden yapılacaktır.
2 - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki Ģartları taĢımak.
3 - Yazılı sınav tarihi itibariyle 35 yaĢını doldurmamıĢ olmak.
4 - En az 4 Yıllık Lisans Eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadı ve Ġdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dıĢındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.
5 - Erkek adaylarda muvazzaf askerlik görevini yapmıĢ, erteletmiĢ olmak veya askerlikle iliĢiği bulunmamak.
6 - MüfettiĢliğin gerektirdiği karakter, sicil, ifade ve temsil yeteneği, tutum ve davranıĢ yönünden müfettiĢlik yapabilecek niteliklere sahip bulunmak.
7 - Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarına göre baĢvuran adaylardan, en yüksek puana sahip olandan baĢlanarak, atama yapılacak kadro ve pozisyon sayısının yirmi katı olan ilk yirmi arasında olmak. Sonuncu sıradaki aday ile aynı puanı alan adaylar da kontenjan gözetilmeksizin sınava çağırılır.
8 - Kamu Görevine Ġlk Defa Atanacaklar Ġçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik Hükümlerine göre Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Merkezi tarafından 2011-2012 yıllarında (A) Grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında ( KPSS - P35), (KPSS - P65) puan türlerinden birinden en az 70 puan almıĢ olmak.
9 - Belediye MüfettiĢliği sınavına en fazla 1 (bir) defa katılmıĢ olmak.
10 - MüfettiĢlik görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir hastalık ve engelliliği bulunmamak.
B-) BAġVURUDA ĠSTENECEK BELGELER
1 - GiriĢ Sınavı BaĢvuru Formu (BaĢvuru sahibi tarafından doldurularak Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne elden verilecektir)
2 - Son 6 ay içerisinde çekilmiĢ 4,5×6 cm Ebatlarında 6 adet vesikalık fotoğraf.
3 - Yüksek Öğrenim diploması veya bitirme belgesinin aslı veya noterden tasdikli örneği, bu yönetmeliğin 18. maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen denkliğin yetkili makam tarafında tasdik edildiğine dair belgenin aslı veya Belediyemiz Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce onaylı örneği.
4 - Aday tarafından el yazısıyla yazılmıĢ ve imzalanmıĢ özgeçmiĢi.
5 - Posta ile müracaatlar kabul edilmeyecektir. Sınavlara girecek adaylar bizzat baĢvuracaklardır. GiriĢ sınavı Değerlendirme Komisyonu sekretarya hizmetleri Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce yürütülür.
C-) GĠRĠġ SINAVI KONULARI
a) KAMU MALĠYESĠ : Vergi hukuku ve Türk Vergi Sistemi
b) EKONOMĠ: Türkiye Ekonomisi ve güncel ekonomik sorunlar
c) HUKUK : Anayasa Hukuku, Ġdare Hukukunun Genel Esasları, Ġdari Yargı, Ġdari TeĢkilat, Ceza Hukukunun Genel Hükümleri
ç) MUHASEBE : Genel Muhasebe prensipleri ve Uygulaması
d) MAHALLĠ ĠDARELER MEVZUATI: 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Ġlgili Mevzuat, 10/07/2004 tarihli ve 5216 sayılı BüyükĢehir Belediyesi Kanunu ve Ġlgili mevzuat.
e) YABANCI DĠL: Ġngilizce
Sınav : Çoktan seçmeli test usulü yapılacaktır.
D) SINAVIN ġEKLĠ, TARĠHĠ VE YERĠ
Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aĢamalı olarak yapılacaktır. Yazılı Sınav 21/12/2012 tarihinde saat 09.00-11.00 saatleri arasında Bakırköy Belediye BaĢkanlığı merkez hizmet binası yemekhanesinde yapılacaktır. Yazılı sınavı kazanan adayların katılacağı sözlü sınavın yeri ve tarihi ise adayların posta ve e-posta adreslerine daha sonra bildirilecek ayrıca Belediyemizin web (www.bakirkoy.bel.tr) sayfasından duyurulacaktır. Sözlü sınav sonuçları da aynı Ģekilde duyurulacaktır.
E) SINAVA GĠRECEKLERĠN ĠLANI
BaĢvurular sonunda değerlendirilmeye alınan ve yazılı sınava girecek olan adaylar 10/12/2012 tarihinde belediyemizin web sitesinden (www.bakirkoy.bel.tr) ve Belediye Hizmet Binası duyuru panosundan ilan edilecektir.
F) SINAVA GĠRĠġ BELGESĠ
Adaylara sınava giriĢte kullanılmak üzere fotoğraflı ve tasdikli sınav giriĢ belgesi Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünden elden verilecektir. Adayların sınav giriĢ belgesini en geç sınavdan önceki gün almaları gerekmektedir. Sınava giriĢte öncelikle bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi ibraz edilecektir. Sınavlar duyurulmuĢ olan yer ve saatte baĢlayacak olup, geç gelenler ile sınava giriĢ belgesi ve kimlik ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.
G) YAZILI SINAVDA BAġARININ SAPTANMASI
1 - Yazılı sınavda her sınav grubunun tam puanı 100’dür. Sınavın kazanılması için sınav yapılan her gruptan en az 70 puan alınması ve grupların not ortalamasının 75 puandan aĢağı olmaması Ģarttır. Ancak ortalama puan hesaplanmasında yabancı dil değerlendirmeye alınmaz. Ortalamada 75 ve yukarı puan alan adaylar en yüksek puan alan adaydan baĢlamak üzere sırlamaya tabi tutulur. Ġlan edilen boĢ pozisyonun dört katı aday yazılı sınavı kazanmıĢ sayılarak sözlü sınava çağrılır. Sonuncu aday ile aynı puanı alan adaylar da kontenjan gözetilmeksizin sözlü sınava çağrılır.
H) YAZILI SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI
Yazılı sınavı kazanan adaylar 27/12/2012 tarihinde Bakırköy Belediyesi ana hizmet binasının ilan panosunda ve Belediyenin web (www.bakirkoy.bel.tr) sitesinden duyurulacaktır. Sadece yazılı ve sözlü sınavı kazanarak ataması yapılacak asıl adaylara sonuç yazılı olarak duyurulacaktır.
I) SÖZLÜ SINAV
Yazılı sınavı kazanan adaylar sözlü sınava tabi tutulurlar. Sözlü sınav adaylara bildirilen yer, gün ve saatte baĢlar. Ġlan edilen gün ve saatte mucbir sebepler dıĢında sınava girmeyen adaylar haklarını kaybederler. Sözlü sınavda adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerinin yoklanmasının yanında zeka, muhakeme ve konuĢma yetenekleri değerlendirilir. Sözlü sınavda adaylara giriĢ sınavı değerlendirme komisyonunun her biri tarafından 100 tam puan üzerinden not verilir. Verilen bu notların ortalaması sözlü sınav notunu oluĢturur. Sözlü sınavda baĢarılı sayılabilmek için alınacak notun 75’den az olmaması zorunludur.
Ġ-) GĠRĠġ SINAVININ DEĞERLENDĠRĠLMESĠ, BAġARI SIRASI VE ĠTĠRAZ
1 - GiriĢ sınavı notu, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır. BaĢarı sırası bu nota göre tespit edilir.
2 - GiriĢ sınavı notunun eĢitliği halinde, yazılı sınav notu yüksek olan aday baĢarı sıralamasında öncelik kazanır. Bu notların da eĢitliği halinde öncellikle yabancı dil notlarına, bunların da eĢit olması durumunda hukuk notlarına bakılır ve notu yüksek olan aday öncelik kazanır. Sınavda baĢarı gösterenlerin sayısı ilan edilen boĢ pozisyon sırası kadar aday asıl olarak, diğer adaylardan baĢarı sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sırası kadar aday da yedek olarak sınavı kazanmıĢ sayılır. Diğerleri için sınav sonuçları kazanılmıĢ hak sayılmaz.
3 - Kurum sınavı baĢarı puanı ile KPSS-A dan alınan puanın aritmetik ortalaması alınarak baĢarı puanı belirlenecektir,
4 - Atanacak kadro sayısı kadar adayın sıralamada baĢarı puanı eĢit olması halinde KPSS- A alanından yüksek puan alan aday tercih edilir.
5 - Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına itirazlar, yazılı ve sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren beĢ iĢ günü içinde bir dilekçe ile giriĢ sınavı değerlendirme komisyonuna yapılabilir. Bu itirazlar, giriĢ sınavı değerlendirme komisyonu tarafından en geç on iĢ günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazlı olarak bildirilir.
J) MÜFETTĠġ YARDIMCILIĞINA ATANMA
GiriĢ sınavında baĢarı gösterenler baĢarı sırasına göre boĢ pozisyonlara BaĢkanın onayı ile atanırlar. GiriĢ sınavını asıl olarak kazanıp atandığı halde, kanuni süresi içerisinde göreve baĢlamayanlar için sınav sonuçları kazanılmıĢ hak sayılmaz. Bunların yerlerine yedek olarak sınavı kazanan adaylar arasından baĢarı sırasına göre atama yapılır.
Ġlan Olunur.
Ġrtibat:
Bakırköy Belediye BaĢkanlığı
Ġnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü
Telefon: 0 212 414 97 77
Web: www.bakirkoy.bel.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder