20 Ekim 2012 Cumartesi

Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden: SINAVLA MÜFETTĠİ YARDIMCISI ALINACAKTIR




Ofisimiz TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı・nda, Genel Ġdare Hizmetleri sınıfında münhal bulunan, 8. Dereceden 15 adet MüfettiĢ Yardımcısı kadrolarına atanmak üzere; Ankara・da MüfettiĢ Yardımcılığı GiriĢ Sınavı yapılacaktır.
Sınav; yazılı ve sözlü olmak üzere, iki aĢamalı olarak yapılır. Yazılı sınavında baĢarılı olamayanlar, sözlü sınava alınmazlar.


GiriĢ sınavına katılacak adaylarda aranan Ģartlar, baĢvuru için gerekli belgeler, baĢvuru Ģekli, sınav tarihi ve yeri, sınav konuları ve değerlendirme yöntemi ile sair bilgiler aĢağıda açıklanmıĢtır.
I- SINAVA KATILACAK ADAYLARDA ARANAN ġARTLAR
a) Devlet Memurları Kanunu・nun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak,
b) Sınavın yapıldığı tarih itibariyle otuzbeĢ yaĢını doldurmamıĢ olmak,
c) En az dört yıl lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, Ġktisat, ĠĢletme, Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdıĢındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiĢ olmak,
d) ÖSYM tarafından, 9-10 Temmuz 2011 ile 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarında, KPSSP35 puan türünden (80) seksen ve daha yüksek puan almıĢ olmak [sınava katılma Ģartlarını taĢıyan ve usûlüne uygun olarak baĢvuruda bulunan adaylardan, puanı en yüksek olan adaydan baĢlamak üzere, ilk (200) ikiyüz kiĢi sınava alınacak olup, eĢit puan almıĢ olmaları nedeniyle 200 üncü sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü sınava çağrılacaklardır.]
e) Ofis MüfettiĢliği karakter ve vasıflarını haiz bulunmak (Bu husus, sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden sözkonusu olup; sözlü sınavdan önce, TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı・nca yapılacak inceleme ile tespit edilir)
II - BAġVURU ĠÇĠN GEREKLĠ BELGELER VE BAġVURU ġEKLĠ
MüfettiĢ Yardımcılığı GiriĢ Sınavına katılmak isteyenler, Ofis TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı・na; iki fotoğraf, Aday BaĢvuru Formu, Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesi ile ilgili mevzuatına göre geçerlilik süresi dolmamıĢ KPSS sonuç belgesinin internet çıktısıyla müracaat edeceklerdir.
Aday BaĢvuru Formu, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı (Ġnönü Bulvarı No: 18 06041 ANKARA) veya Ofis・in www.dmo.gov.tr internet adresinden temin edilebilir.
MüfettiĢ Yardımcılığı GiriĢ Sınavına katılabilmek için isteklilerin; 2 Kasım 2012 günü mesai bitimine kadar, gerekli belgelerle birlikte ・Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı・na・ (Ġnönü Bulvarı No: 18 06041 ANKARA) Ģahsen baĢvurmaları veya baĢvuru belgelerini, en geç son baĢvuru tarihinde, TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı・na ulaĢacak Ģekilde posta ile göndermeleri gerekmektedir.
Posta yoluyla yapılacak baĢvurulardaki gecikmeler, dikkate alınmayacaktır.
GiriĢ Sınavına kabul edileceklerin listesi Ofis・in internet sitesinde duyurulur.
III - SINAVIN TARĠHĠ, YERĠ VE SINAVA GĠRĠġ BELGESĠ
MüfettiĢ Yardımcılığı yazılı sınavı, 17-18 Kasım 2012 tarihlerinde saat 9.30・da ・Cem Ersever Caddesi Çınardibi Sokak No: 31 Demetevler-ANKARA・ adresindeki Gelir Ġdaresi BaĢkanlığı Eğitim Merkezi・nde, dört oturum halinde yapılacaktır.
Aranan Ģartları haiz adayların sınava katılabilmeleri için, Devlet Malzeme Ofisi TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı・nca, iki nüsha halinde, fotoğraflı ・Sınava GiriĢ Belgesi・ düzenlenir. Sınava giriĢ belgesinin bir nüshası, adayların haberleĢme adreslerine PTT aracılığıyla iadeli taahhütlü olarak gönderilecektir. Sınava GiriĢ Belgeleri, 13.11.2012 tarihine kadar kendilerine ulaĢmayan adaylar, Sınava GiriĢ Belgesi・nin bir suretini, DMO TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı・ndan temin edebilirler. Sınava girecek adaylar; Sınava GiriĢ Belgesi ile nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı özel bir tanıtıcı kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır.
IV - SINAVIN KONULARI VE DEĞERLENDĠRME YÖNTEMĠ
MüfettiĢ Yardımcılığı GiriĢ Sınavı, aĢağıda ana baĢlıklar altında yazılı bulunan konulardan yapılır.
a) Muhasebe; Genel Muhasebe Prensipleri ve Uygulaması, ġirketler Muhasebesi, Vergi Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, ĠĢletme Denetimi, Yönetim Muhasebesi, Finansal Yönetim Teorisi, Mali Tablolar Analizi, Ticari Hesap ve Mali Cebir.
b) Ġktisat; Ġktisat Teorisi (Mikro ve Makro Ġktisat, Ġktisat Politikası, Ġktisadi Analiz vb.), ĠĢletme Ġktisadı, Pazarlama Yönetimi, Para-Banka, Kredi ve Konjonktür Politikası, Uluslararası Ġktisadi ĠliĢkiler ve DıĢ Ticaret, Türkiye Ekonomisi ve Güncel Ekonomik Sorunlar.
c) Maliye; Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikasının Genel Esasları, Kamu Gelir ve Giderleri, Vergi Hukuku, Türk Vergi Sistemi, Bütçe, Kamu Borçları,
d) Hukuk; Anayasa Hukuku, Ġdare Hukuku ve Ġdari Yargılama Usul Hukuku, Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku (Genel Esaslar), Ticaret Hukuku (Deniz Ticaretine ait hükümler hariç), ĠĢ Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku (Genel Esaslar), Ceza Hukuku (Genel Esaslar) ve Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel Esaslar ve SoruĢturma)
e) Yabancı dil; Ġngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birisi (Yabancı dil değerlendirmeye girmez, ancak tercih sebebidir)
Yazılı sınavda baĢarılı sayılabilmek için; yukarıda sıralanan sınav konularının her bir ana baĢlık dalından ve 100 tam puan üzerinden, en az 60 puan almak ve bütün dalların not ortalamasının 65 puandan düĢük olmaması gerekir.
Buna göre yazılı sınavda baĢarı gösteren adaylar, sözlü sınavın tarihi ve yeri ile sözlü sınava katılacaklardan istenecek bilgi ve belgeler, Ofis・in www.dmo.gov.tr internet sitesinde ilân edilecektir.
Sözlü sınavda; sınav konuları yanında adayların, muhakeme ve konuĢma yetenekleri de dikkate alınır. Bu sınavda baĢarılı sayılabilmek için, Sınav Kurulu Üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri not ortalamasının 65・ten aĢağı olmaması Ģarttır.
GiriĢ sınavı baĢarı notu, adayın yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır.
Sınavda baĢarı gösteren adayların sayısının, kadro sayısından fazla olması halinde, giriĢ sınavı notu daha üstün olan adaylar tercih edilir. GiriĢ sınavı notlarının eĢit olması halinde ise adayların, KPSS sonuçlarına göre yabancı dil baĢarı derecesi daha üstün olan adaya öncelik verilir. Diğer adaylar için sınav sonuçları kazanılmıĢ hak sayılmaz.
Sınavı kazananlara, TeftiĢ Kurulu BaĢkanlığı tarafından gerekli tebligat yapılır. MüfettiĢ Yardımcıları, giriĢ sınavındaki baĢarı sırasına göre atanır.
Ġlân olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder